Dijamin Laju! Cara Memintas Pelayan Dan Mempercepat Internet Di Warnet

Bagi rakan yang mengakses internet di kafe internet, mereka sering mengalami kelajuan internet yang perlahan. Ini kerana kelajuannya dibatasi oleh pelayan. Adakah anda ingin tahu cara memintas pelayan dan mempercepat internet di kafe internet? Jumpa!

Internet hari ini boleh dikatakan keperluan asas. Hampir setiap hari, Jaka merasakan bahawa rakan-rakannya mengakses internet. Akses internet itu sendiri boleh diperoleh melalui hotspot wifi, penyedia GSM, kafe internet dan lain-lain.

Bagi rakan yang mengakses internet di kafe internet, mereka sering mengalami kelajuan internet yang perlahan. Ini kerana kelajuannya dibatasi oleh pelayan. Adakah anda ingin tahu cara memintas pelayan dan mempercepat internet di kafe internet? Jumpa!

BACA JUGA
  • Cara Mengakses Internet yang Disekat Menggunakan Google
  • 5 Kesan Negatif Penggunaan Internet Harian
  • Begitu berbahaya! 5 Sebab Jangan Menggunakan Trik Internet Percuma

Cara Memintas Pelayan Dan Mempercepat Internet Di Warnet

Sumber gambar: Gambar: Blog

Cara Jaka akan memberitahu anda ini, adalah dengan menggunakan ciri pipelining dan proksi dalam penyemak imbas Mozilla Firefox. Tanpa berlengah lagi, berikut adalah langkah-langkahnya ...

Bypass Sever Langkah dan Mempercepat Internet di Kafe Internet

Langkah 1

Pertama sekali muat turun dan pasang penyemak imbas "Mozilla Firefox" dan add-on "Proxy Switcher", anda boleh memuat turunnya di pautan berikut.

Muat turun: Versi terbaru Mozilla Firefox

Muat turun: Versi terbaru Proxy Switcher Add-On

Aplikasi Penyemak Imbas Organisasi Mozilla MUAT TURUN

Langkah 2

Sekiranya semuanya dipasang, buka penyemak imbas "Mozilla Firefox ". Terus taip "about: config" , kemudian klik "Saya menerima risikonya!" .

Langkah 3

Sekiranya demikian, cari empat rentetan dan berikan nilai mengikut senarai berikut.

  • network.http.pipelining >> Betul
  • network.http.pipelining.maxrequest64 >>> Betul
  • network.http.proxy.pipelining >>> Betul
  • network.proxy.share.proxy.setting >>> Salah

Langkah 4

Klik kanan di mana sahaja di bahagian putih, klik "Integer" kemudian klik "Baru" . Beri string nama "nglayout.initialpaint.delay" , isikan nilai "Zero" .

Langkah 5

Akhirnya ke sudut kanan atas penyemak imbas, akan ada logo seperti monitor. Klik "Monitor Logo" , kemudian klik "Automatik" . Selesai, dengan cara ini anda sudah mempunyai jalan khas agar tidak terikat dengan sekatan pelayan kafe.

Kaedahnya agak rumit, tetapi tidak memerlukan masa yang lama. Jika dilihat dengan hasil yang diperoleh, rasa Jaka sangat berbaloi. Selamat mencuba!

Kongsi pendapat anda juga, dan pastikan anda membaca artikel yang berkaitan dengan Internet atau tulisan menarik lain dari 1S.

Sepanduk: Shutterstock

LIHAT ARTIKEL

Artikel Berkaitan