Cara Mudah Menonton 18+ Kandungan di Youtube Tanpa Aplikasi Tambahan

YouTube menyediakan ciri Mod Terhad atau Mod terhad untuk dapat menyaring kandungan sensitif yang tidak mesra kanak-kanak. Kali ini Jaka akan memberikan petua mengenai cara mematikan Mode Terhad di YouTube agar anda lebih bebas menonton YouTube.

Teman-teman, akhir-akhir ini anda sering tidak mengalami secara tiba-tiba tidak dapat menonton video YouTube seperti kandungan dari pemain YouTuber Indonesia dan luar negara? Sekiranya demikian, nampaknya ada yang tidak kena dengan tetapan YouTube anda sehingga anda tidak dapat menonton video mereka lagi. Jika anda mahu menonton YouTube dengan bebas sekali lagi, perhatikan petua Jaka kali ini.

Nah, kali ini Jaka akan berkongsi petua tentang cara mematikan Mod Terhad di YouTube anda supaya anda dapat menonton semua saluran YouTube tanpa kecuali. Ingin tahu apa itu Mod Terhad dan Bagaimana mematikan Mod Terhad? Inilah petua!

BACA JUGA
 • 10 Fakta Mengejutkan Mengenai Emoji Yang Anda Belum Tahu (KHAS 18+)
 • 10 Permainan 18+ Sesat yang Terdapat di Google Play Store, Jangan Muat turun Sekiranya Anda Masih Di Bawah Umur!
 • Cara Membuka Laman Web yang Disekat Positif di PC & HP

Cara mematikan Mod Terhad di YouTube

Menurut Mode Terhad Google adalah tetapan pilihan yang dapat digunakan untuk menyaring / menyaring kandungan yang berpotensi mengandung bahan atau konten dewasa, yang tidak sesuai untuk anak di bawah umur, seperti kandungan yang mengandungi kekerasan, jenayah, buli, bunuh diri hingga pornografi. Sekiranya mod terhad diaktifkan, anda tidak dapat melihat komen pada video yang ditonton. Malangnya beberapa permainan video seperti Fortnite, PUBG atau permainan ganas lain termasuk dalam kategori 18+. Jika anda masih ingin menonton kandungan permainan dari YouTuber kegemaran anda, sila periksa Cara Mematikan Mod Terhad di YouTube.

1. Matikan Mod Terhad di Mudah Alih

 • Langkah pertama, buka akaun YouTube anda di telefon bimbit anda seperti biasa, kemudian pilih ikon profil anda di sudut kanan atas paparan YouTube anda.
Aplikasi Video & Audio Google Inc. MUAT TURUN
 • Langkah kedua, pilih menu tetapan
 • Langkah ketiga, pilih menu Tetapan umum
 • Langkah keempat. tatal ke bawah sehingga anda menjumpai menu Mod Terhad . Sekarang, jika anda melihat Mod Terhad anda aktif, itulah sebabnya anda tidak dapat menonton YouTube dengan bebas,
 • Langkah Lima, Selesai! Selepas anda mematikan ciri Mod Terhad, anda bebas menonton kandungan tanpa had di YouTube!

2. Matikan Mod Terhad pada PC / Komputer riba

 • Langkah pertama, buka YouTube seperti biasa, kemudian pilih Tetapan atau Tetapan untuk menyahaktifkan Mod Terhad
 • Langkah kedua, tatal ke bawah ke bawah kemudian lihat di bahagian bawah ada perkataan Mode Terhad
 • Langkah ketiga, anda dapat melihat sama ada Mod terhad anda aktif atau tidak.
 • Langkah keempat, selesai! Yang mesti anda buat hanyalah mematikan Mod Terhad dan dapat menonton semua kandungan YouTube.

Itu adalah petua dari Jaka tentang cara menyahaktifkan mod terhad di YouTube supaya anda dapat menonton permainan kandungan video dengan bebas. Tetapi ingat, jangan gunakan ciri ini untuk perkara haram dan haram lelaki! Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik serta berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

Artikel Berkaitan