Cara Mudah Membuat Foto Hitam dan Putih Berwarna

dengan adanya teknologi, perkara seperti ini tidak akan membuat anda mati kutu begitu sahaja. Anda boleh melakukan bagaimana membuat gambar hitam putih menjadi berwarna

Suatu ketika, anda pasti mahu mengambil gambar dengan kesan hitam putih . Ya, kerana mod hitam putih akan menjadikan gambar anda kelihatan lebih artistik. Kemudian, jika ada satu saat yang baik tetapi tidak sesuai dengan warna hitam dan putih, sedangkan anda sudah mengambil gambar dengan kesan itu, apa yang harus saya lakukan?

Tenanglah, dengan adanya teknologi, perkara seperti ini tidak akan membuat anda mati kutu begitu sahaja. Anda boleh melakukan bagaimana membuat gambar hitam putih menjadi berwarna, sukar dibayangkan? Anda hanya melihat langkah mudah di bawah.

BACA JUGA
  • Cara Membuat Foto Pendedahan Berganda di Android
  • Cara membuat foto melayang di udara tanpa bantuan Photoshop
  • Cara Membuat Foto dan Klip Video Coldplay di Smartphone Android

Inilah Cara Membuat Foto Hitam Dan Putih Sehingga Berwarna

Mungkin anda akan berfikir bahawa kaedah ini menggunakan Photoshop. Sekiranya anda berfikir seperti itu, jelas anda SALAH! Langkah-langkah yang diberikan Jaka di bawah ini tidak menggunakan perisian penyuntingan foto yang terkenal. Lalu? Lihat sahaja di bawah.

Langkah-Langkah Membuat Foto Hitam dan Putih Sehingga Berwarna

  • Buka laman web Colorize It .
  • Sekiranya demikian, anda boleh memuat naik foto anda di ruangan Muat Naik Foto .
  • Sekiranya anda tidak mahu memuat naik foto anda, anda boleh mengambil pautan URL dari sumber foto anda dan menempelkannya di lajur yang disediakan kemudian klik Mewarnakannya .
  • Selepas itu, anda dapat melihat foto yang diedit berwarna hitam putih di bahagian bawah.

Nah, itulah cara membuat foto berwarna hitam dan putih. Mudah kan? Malah Jaka juga telah membincangkan tentang menjadikan foto berwarna menjadi hitam putih. Kongsi pendapat anda!

Artikel Berkaitan