Aplikasi Autotune yang Disyorkan + Cara Menggunakan Kesan Bunyi AutoTune

Mahu menyanyi tetapi tidak yakin kerana takut akan kepalsuan? Tentukan penyelesaiannya secara automatik! Berikut adalah senarai aplikasi autotune terbaik untuk anda dan cara menggunakannya!

Hampir setiap orang mempunyai hobi menyanyi, sama ada mereka mahukan suara yang baik atau tidak. Tidak hairanlah banyak orang suka memuat turun aplikasi karaoke di telefon bimbit mereka untuk menyanyi dan menyuarakan ekspresi mereka.

Namun, tidak semua yakin dapat menyanyi di khalayak ramai. Salah satu sebabnya, adalah kerana suaranya kurang sesuai.

Tapi jangan risau, geng. Terdapat penyelesaian yang baik bagi anda yang suka menyanyi tetapi tidak yakin dengan suara anda. Inilah cara untuk memberikan kesan bunyi autotune pada telefon Android , dijamin automatik!

 • Cara Mudah untuk Memberikan Kesan Bunyi AutoTune dengan Voloco
 • Bonus: Aplikasi AutoTune Terbaik pada Android 2020
 • Cara Mudah untuk Memberikan Kesan Bunyi AutoTune pada Android

  AutoTune adalah teknik yang berfungsi untuk meningkatkan suara penyanyi dengan membetulkan nada yang tidak betul atau tidak bernada, sambil memberi kesan kepada suaranya.

  Penggunaan Auto-Tune dalam dunia muzik bukan lagi pantang larang atau perkara aneh. Ramai penyanyi terkenal menggunakan Auto-Tune. Selena Gomez , Kanye West , malah Rihanna juga menggunakan Auto-Tune, anda tahu.

  Contoh lain penggunaan Auto-Tune adalah komposisi ucapan yang dibuat oleh YouTuber dari Indonesia, Eka Gustiwana . Eka mengubah perbualan atau dialog seseorang menjadi lagu dengan Auto-Tune.

  Penggunaan Auto-Tune yang sering digunakan oleh pemuzik agak rumit, geng. Anda memerlukan output vokal dan sambungkan ke komputer / komputer riba yang mempunyai perisian pencampuran yang dipasang, seperti Audacity .

  Kali ini, Jaka akan memberikan cara untuk memberikan kesan bunyi autotune pada Android melalui aplikasi popular yang disebut Voloco. Bagaimana panduannya? Lihat ulasan berikut!

  Cara Mudah untuk Memberikan Kesan Bunyi AutoTune dengan Voloco

  Jaka ingin memberi anda petua tentang cara memberikan kesan bunyi Auto-Tune pada Android dengan mudah. Anda hanya perlu menggunakan aplikasi Voloco yang boleh dimuat turun di Google Play Store .

  Lihat saja, geng!

  Langkah 1 - Muat turun aplikasi Voloco

  • Muat turun aplikasi Voloco yang terdapat di Google Play. Untuk lebih mudah, anda hanya memuat turun aplikasi yang terdapat di JalanTikus di bawah. Sila muat turun!
  MUAT TURUN Apl
  • Buka aplikasi Voloco yang telah dipasang pada telefon pintar anda

  • Di menu utama, anda akan menemui 3 halaman di bahagian bawah skrin. Halaman "Sing" adalah untuk membuat rakaman anda sendiri, "Trek Teratas" adalah rakaman yang dibuat oleh orang lain, dan "Lagu Saya" mengandungi catatan yang telah anda simpan

  Langkah 2 - Tentukan Jenis Rakaman

  • Anda akan menemui 2 pilihan rakaman yang boleh anda gunakan. Anda boleh memilih untuk merakam audio atau video.

  • Beri akses ke aplikasi Voloco untuk menggunakan mikrofon dan kamera.

  • Anda boleh memulakan rakaman atau menambah muzik iringan ke rakaman anda terlebih dahulu.

  Langkah 3 - Pilih Pukul atau Muzik yang Menyertainya

  • Pilih pilihan Select a Beat pada menu utama untuk memilih muzik beat atau iringan

  • Terdapat 2 pilihan yang boleh anda pilih. Pilih Volco Beats untuk menggunakan rentak percuma lalai dari aplikasi Voloco.

  • Sekiranya anda ingin menggunakan rentak yang anda muat turun atau muzik anda sendiri, anda boleh mengklik Browse untuk memilih.

  • Tekan logo Kembali di kiri atas skrin jika anda ingin memasuki menu utama.

  • Untuk rakaman, anda hanya boleh memberi kesan kepada rakaman suara yang anda rakam dengan aplikasi Voloco.

  Langkah 4 - Pilih Kesan untuk rakaman suara

  • Setelah memilih trek sandaran yang anda inginkan, pilih Mula Menyanyi untuk mula merakam suara atau video.

  • Terdapat 4 menu di bahagian bawah skrin yang boleh anda pilih untuk memberikan kesan suara rakaman anda.

  • Dalam menu Kunci , anda boleh menetapkan kunci asas, skala, dan juga tempo muzik anda.

  • Di menu Effect anda boleh memilih kesan yang ingin anda gunakan. Anda hanya boleh menggunakan set kesan Starter . Untuk kesan set lain, anda mesti membeli lesen penuh.

  • Dalam set kesan "Starter", pilih Hard Tune atau Natural Tune untuk memberikan kesan Auto-Tune kepada suara anda. Natural Tune akan meningkatkan nada suara anda dengan lebih semula jadi.

  • Pilih menu Mixer untuk mengatur rakaman suara anda sesuka hati.

  • Menu Mastering mempunyai 3 pilihan, iaitu Compressor , Equalizer , dan Reverb . Ketiga-tiga pilihan mempunyai fungsi untuk meningkatkan kualiti suara dan memberikan kesan selanjutnya.

  Langkah 5 - Rakam suara dan Simpan

  • Klik butang Putar biru di kanan bawah skrin untuk dapat memainkan lagu latar atau muzik iringan yang telah anda pilih.

  • Kemudian, klik butang Rakam merah dan mula merakam suara atau video.

  • Sekiranya demikian, klik butang Berhenti untuk menghentikan rakaman, maka anda akan memasuki skrin seterusnya.

  • Pada skrin Pratonton , anda boleh mendengar rakaman yang anda buat, geng.

  • Kemudian, klik ikon Simpan di kiri bawah untuk menyimpan suara atau video yang anda rakam. Anda juga dapat berkongsi rakaman secara langsung dengan mengklik ikon Kongsi di kanan bawah layar.

  Langkah 6 - Selesai!

  Anda boleh mendapatkan rakaman video atau suara yang anda buat di Galeri telefon pintar anda. Ia mudah, bukan?

  Bonus: Aplikasi AutoTune Terbaik pada Android 2020

  Selain Voloco , ada banyak lagi aplikasi autotune di Android yang dapat Anda gunakan dan gunakan untuk menjadikan suara anda cantik seperti penyanyi profesional.

  Memang, anda juga akan menemui aplikasi pengubah suara dan kesan , tetapi aplikasi ini hanya mengubah warna suara, tidak meningkatkan nada suara dan nada suara.

  Oleh itu, tanpa perlu berlengah lagi, berikut adalah 7 aplikasi AutoTune terbaik dan terkini di Android yang sesuai untuk anda!

  1. Smule

  Siapa yang tidak kenal Smule? Aplikasi karaoke terbaik juga boleh berfungsi sebagai aplikasi AutoTune!

  Kemudian, dalam aplikasinya, anda dapat mengedit dan menggilap suara anda sebaik dan seindah mungkin seperti penyanyi profesional.

  Sudah tentu, anda mesti menyanyi terlebih dahulu. Selepas itu, terdapat ciri yang boleh digunakan sebagai autotune. Aplikasi ini menyimpan koleksi lagu-lagu popular hingga berjuta-juta lagu! Tidak hairanlah ia masih popular hingga kini.

  PerincianSmule
  Pemaju Smule
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 36MB
  Pasang 100,000,000+
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Smule di bawah:

  Smule Browser Apps DOWNLOAD

  2. Pembuat Bintang

  Aplikasi autotune terbaik dan percuma yang juga boleh anda gunakan untuk menyanyi walaupun suara anda dipalsukan. Seperti nama aplikasinya, StarMaker akan menjadikan anda bintang automatik!

  Yang kerennya, StarMaker boleh dikatakan mesra pengguna, jadi sesuai untuk anda yang agak tidak praktikal dalam soal gadget atau aplikasi baru.

  Dengan koleksi lebih dari 500 lagu, anda dapat menyanyikan lagu-lagu kegemaran anda, dari lagu-lagu Barat hingga lagu-lagu Indonesia. Salah? Hanya rehat, geng!

  PerincianPembuat Bintang
  Pemaju StarMaker Interaktif
  OS minimum Android 4.3 dan lebih tinggi
  Saiz 68MB
  Pasang 50,000,000+
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi StarMaker di bawah:

  Aplikasi Penyemak Imbas Yokee DOWNLOAD

  3. Rapchat: Buat Lagu Hit

  Adakah anda suka merogol? Aplikasi ini adalah jawapannya! Bukan hanya dapat digunakan untuk menyanyi, Rapchat juga mengkhususkan dirinya sebagai aplikasi karaoke untuk rapper.

  Bukan hanya itu, Rapchat juga telah menjadi salah satu aplikasi autotune terbaik, memandangkan ia menawarkan ciri autotune yang tidak kalah keren dan moden.

  Hebat sekali lagi, anda juga boleh membuat lirik lagu anda sendiri melalui aplikasi ini. Apa tunggu lagi, jadilah bintang masa depan dengan aplikasi Rapchat!

  PerincianRapchat: Buat Lagu Hit
  Pemaju DataViz
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 10MB
  Pasang 50,000,000+
  Penarafan 4.2 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Rapchat di bawah:

  Muat turun Rapchat: Buat Lagu Hit

  4. WeSing

  Aplikasi autotune percuma terbaik yang satu ini menawarkan pelbagai ciri yang pasti merosakkan penggunanya.

  Melalui WeSing, anda dapat menyanyikan lagu kegemaran anda dengan mudah, cepat, selesa, di mana sahaja dan kapanpun. Dengan kata lain, anda boleh menyanyikan isi hati, geng!

  Selain itu, anda juga boleh merakam video nyanyian anda sambil menambahkan kesan penapis video seperti Sundae, Matcha, dan sebagainya. Yang paling penting, anda boleh menambahkan kesan vokal pada rakaman anda seperti Studio, Stereo, ke Old Records!

  PerincianKami menyanyi
  Pemaju Tencent Music Entertainment Hong Kong Limited
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 47MB
  Pasang 50,000,000+
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi WeSing di bawah:

  Tencent Music Entertainment Hong Kong Browser Apps Limited DOWNLOAD

  5. Voloco - Auto Tune + Harmony

  Tidak menggembirakan jika kita membincangkan cara menggunakan aplikasi ini tetapi tidak memperkenalkannya kepada anda, geng. Aplikasi autotune ini masih merupakan salah satu aplikasi muzik terbaik sehingga kini.

  Hebat, aplikasi ini dapat mengesan jenis atau jenis suara anda dan mengaturnya secara automatik, jadi anda tidak perlu repot menyiapkannya.

  Dengan jumlah lagu yang mencapai ribuan lagu, anda dapat menyanyikan lagu kegemaran anda, baik lagu Barat atau lagu Indonesia dengan yakin kerana fitur autotune yang akan menggilap suara anda seindah penyanyi profesional.

  PerincianVoloco - Auto Tune + Harmony
  Pemaju RAWATAN RESONAN
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 14MB
  Pasang 50,000,000+
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Voloco di bawah:

  MUAT TURUN Apl

  Demikianlah artikel Jaka tentang cara memberikan kesan suara AutoTune pada Android dengan mudah bersama dengan aplikasi AutoTune yang dapat membantu anda menyanyi dengan indah. Adakah anda berminat untuk mencuba? Semoga artikel ini membantu, geng!

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Padmanaba's Prameswara .

  Artikel Berkaitan