15 Permainan Bola Sepak Terbaik 2019 di Android Mudah Alih! (Wajib Main)

Peminat bola sepak pasti tidak sabar untuk permainan bertemakan bola sepak di telefon bimbit Android terkini. Berikut adalah cadangan untuk permainan bola Android yang paling menarik tahun ini!

Bola sepak selalu menjadi sukan yang mempunyai pangkalan peminat di seluruh dunia. Masing-masing mempunyai kelab kegemaran berdasarkan tempat tinggal mereka dan kerana mereka memuja pemain yang bermain di sana.

Menikmati perlawanan bola sepak membuat kita membayangkan untuk menjadi pemain atau jurulatih. Semua khayalan ini dapat disalurkan melalui permainan bola sepak android, PC dan PS4 berikut.

 • Permainan Bola Sepak Android
  • Pemenang Soccer Evo Elite
  • Strike Bola Sepak - Bola Sepak berbilang pemain
  • Liga teratas Soccer Star 2018
  • Baca lebih lanjut. . .
 • Permainan Bola Sepak PC
  • FIFA 19
  • Pro Evolution Soccer 2019
  • Pengurus Bola Sepak 2019
 • Permainan Bola Sepak Playstation 4
  • Bola Sepak Aktif 2 DX
  • Kejohanan Bola Sepak Bola Sepak Negara
  • Guru Besar
 • Permainan Bola Sepak Terbaik 2019 di Android, PC, PS4

  Anda tidak perlu lagi keliru dengan permainan bola sepak Android, PC dan PS4 yang akan anda mainkan. Jaka sudah mempunyai ringkasan permainan bola sepak 2019 terbaik yang harus anda cuba.

  Berikut adalah ulasan untuk setiap peranti.

  Permainan Bola Sepak Android

  Yang pertama adalah permainan untuk peranti mudah alih yang disokong oleh sistem operasi Android.

  1. Pemenang Soccer Evo Elite

  Permainan android yang disyorkan pertama adalah Winner Soccer Evo Lite , permainan bola sepak luar talian atau boleh dimainkan tanpa internet.

  Pemain dapat berinteraksi dengan pemain lain dari seluruh pelosok dunia. Terutama dalam permainan ini pemain dapat menyelamatkan momen epik semasa permainan.

  Terdapat beberapa mod permainan, seperti pertandingan, liga, untuk mod latihan. Permainan ini berpotensi membuat peminat bola sepak ketagihan berkat permainannya yang mudah.

  Pemenang Soccer Evo Elite

  MaklumatPemenang Soccer Evo Elite
  Pemaju SentuhTao
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (338,040)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum Berbeza dengan peranti
  MUAT TURUN LINK

  2. Football Strike - Bola Sepak berbilang pemain

  Sekiranya anda taksub untuk menjadi pelaksana bola mati seperti David Beckham atau Christiano Ronaldo, permainan satu ini nampaknya sesuai untuk anda.

  Dalam Football Strike Multiplayer Soccer , anda diminta untuk melakukan sepakan percuma sehingga berjaya mencapai sasaran. Anda boleh mengubah penampilan pemain yang sedang digunakan.

  Pelbagai mod tersedia, seperti mod Shooting Race dan Mode Kerjaya. Untuk lebih mencabar, anda boleh bermain dengan rakan anda dalam mod berbilang pemain.

  Strike Bola Sepak - Bola Sepak berbilang pemain

  MaklumatStrike Bola Sepak - Bola Sepak berbilang pemain
  Pemaju Miniclip.com
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (745,728)
  Saiz 39MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.1
  MUAT TURUN LINK

  3. Liga Teratas Soccer Star 2018

  Bagi peminat bola sepak yang ingin membayangkan membentuk pasukan utama mereka sendiri, Soccer Star 2018 Top League adalah permainan yang boleh dipertimbangkan.

  Keistimewaan dalam permainan ini akan membuat anda merasakan sensasi menjadi pelatih juga. Anda akan merundingkan kontrak dengan kelab untuk mencapai persetujuan terbaik.

  Setelah menandatangani kontrak, maka perjuangan anda mula membawa pasukan anda ke kejuaraan liga. Sekiranya anda merasa memerlukan latihan, ada mod latihan untuk mengasah kemahiran bermain anda.

  Liga teratas Soccer Star 2018

  MaklumatLiga teratas Soccer Star 2018
  Pemaju Permainan Genera
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (705,580)
  Saiz 93MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.1
  MUAT TURUN LINK

  Baca lebih lanjut. . .

  4. Markah! Wira

  Ingin mencuba sesuatu yang berbeza dari kebanyakan permainan bola sepak? Markah! Wira adalah jawapannya berkat orientasi layar, iaitu potret, bukan lanskap seperti kebanyakan permainan.

  Terdapat 600 tahap yang mesti anda menaklukkan untuk memenangi piala dan pelbagai anugerah lain. Permainan ini membolehkan anda melakukan sepakan pisang untuk mematahkan gawang lawan.

  Markah! Wira

  MaklumatMarkah! Wira
  Pemaju First Touch Games Ltd.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (5,589,937)
  Saiz 92MB
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum 4.4
  MUAT TURUN LINK

  5. Dream League Soccer 2018

  Setakat ini, Dream League Soccer 2018 adalah permainan bola sepak luar talian dengan skor tertinggi di Play Store, 4.6 daripada 10 juta pemain.

  Anda mempunyai kebebasan untuk membuat, mengubah, dan mengawal pasukan impian anda sendiri. Cabar rakan anda untuk membuktikan siapa yang bermain permainan ini.

  Permainan ini juga mempunyai lesen FIFPro rasmi sehingga anda dapat memainkan pemain kegemaran anda. Anda juga boleh membina stadium impian anda sendiri!

  Dream League Soccer 2018

  MaklumatDream League Soccer 2018
  Pemaju First Touch Games Ltd.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (10,358,260)
  Saiz 74MB
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum 4.4
  MUAT TURUN LINK

  6. PES 2019 Pro Evolution Soccer

  Bagi peminat permainan bola sepak, pastinya tidak asing lagi dengan nama PES. Anda tidak memerlukan PC untuk memainkan permainan ini, kerana sekarang terdapat PES 2019 Pro Evolution Soccer .

  Dengan resolusi tinggi yang dimiliki, anda akan merasa lama untuk memainkan pelbagai mod yang ada. Terdapat 12 liga baru yang ditambahkan ke permainan ini, seperti liga Rusia, Belgia, Scotland dan Turki.

  Selain itu, anda juga boleh bermain pemain bola sepak legenda anda! Sebut saja Beckham , Zico , Romario , Cruyff , hingga Maldini . Bina pasukan utama anda dengan pemain ini!

  PES 2019 Pro Evolution Soccer

  MaklumatPES 2019 Pro Evolution Soccer
  Pemaju KONAMI
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (2,355,110)
  Saiz 40MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 5.0
  MUAT TURUN LINK

  7. Bola Sepak FIFA

  Sekiranya anda peminat permainan FIFA, anda harus mencuba FIFA Soccer yang satu ini! Dibangunkan oleh Electronic Arts , permainan ini akan membuat anda merasakan sensasi bermain permainan FIFA untuk PC.

  Anda boleh memainkan mod PVP untuk menguji kemahiran bermain anda dengan pemain dari seluruh dunia. Sekiranya anda tidak yakin, anda boleh melawan komputer juga!

  Latih kemahiran pemain anda untuk meningkatkan kemampuan pemain anda. Di samping itu, dengan banyak pilihan kelab dan pemain, anda tidak akan mudah bosan bermain permainan yang satu ini!

  Bola Sepak FIFA

  MaklumatBola Sepak FIFA
  Pemaju Seni Elektronik
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (4,876,293)
  Saiz 70MB
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum 4.1
  MUAT TURUN LINK

  8. Sebelas Teratas

  Sebagai permainan bola sepak, Top Eleven lebih memfokuskan bagaimana pemain boleh menjadi pengurus bola sepak terbaik. Buat strategi dan formasi anda sendiri dan kemudian kalahkan lawan!

  Anda boleh memberikan nama kelab anda dengan bebas. Anda boleh mengawal semua aspek kelab, dari sesi latihan, pertukaran, pemilihan skuad, pengaturan formasi, kewangan kelab, hingga reka bentuk jersi pasukan anda.

  Sekiranya anda berpuas hati untuk membentuk pasukan, sudah tiba masanya untuk mengujinya! Anda boleh melawan pengurus lain dari seluruh dunia untuk membuktikan siapa yang terbaik!

  Sebelas yang terbaik

  MaklumatSebelas yang terbaik
  Pemaju Nordeus
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (3,558,358)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 50,000,000+
  Android Minimum 4.1
  MUAT TURUN LINK

  9. Liga Bola Sepak Dunia

  Permainan bola sepak Android terbaik terakhir yang akan disyorkan oleh Jaka untuk anda adalah World Soccer League yang telah dimuat turun lebih daripada 50 juta kali.

  Dalam permainan ini, terdapat sekitar 60 pasukan kebangsaan, 60 kelab, dengan 2000 pemain. Terdapat 4 mod yang boleh anda mainkan, iaitu Pameran , Piala , Liga , dan Latihan .

  Sekiranya anda ingin mengetahui senarai permainan dalam talian terbaik yang menyeronokkan untuk mabar, cukup baca artikel di bawah, ok?

  Liga Bola Sepak Dunia

  MaklumatLiga Bola Sepak Dunia
  Pemaju Mobirix
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (3,558,358)
  Saiz 41MB
  Pasang 50,000,000+
  Android Minimum 4.0
  MUAT TURUN LINK

  Permainan Bola Sepak PC

  Sama seperti tahun-tahun sebelumnya, el classico antara FIFA dan PES diulang untuk gelaran permainan bola sepak terbaik di PC.

  Di tengah mereka, Pengurus Bola Sepak muncul sebagai alternatif.

  1. FIFA 19

  Disokong oleh Frosbite, FIFA 19 hadir dengan paparan grafik yang lebih terperinci. Dari segi permainan, FIFA 19 mengubah keseluruhan permainan FIFA 18 sehingga pemain mesti menyesuaikan diri.

  Tahun ini juga merupakan kali pertama FIFA memenangi lesen Liga Juara-Juara, di mana tahun lalu ia masih menjadi milik Konami dengan PES-nya.

  Apa yang mengagumkan mengenai FIFA 19 adalah banyak ciri baru agar pemain tidak cepat bosan. Selain mengekalkan The Journey, FIFA juga menambahkan mode survival.

  Survival mode adalah mod permainan di mana pemain pasukan akan keluar satu persatu jika lawan berjaya masuk ke dalam gawang. Yang terakhir selamat adalah pemenang.

  FIFA 19

  MaklumatKeperluan Minimum
  CPU Intel Core i3-2100 3.1GHz / AMD Phenom II X4 965
  Kad grafik Nvidia GeForce GTX 460 / AMD Radeon R7 260
  VRAM 1GB
  Ram 8GB
  OS Menang 7 64
  Langsung X DX 11
  Ruang HDD 50GB
  MUAT TURUN LINK

  2. Pro Evolution Soccer 2019

  Dihasilkan oleh Konami, Pro Evolution Soccer (PES) 2019 hadir sebagai pesaing serius tahun ini walaupun lesen Liga Juara-Juara dimenangi oleh FIFA.

  Jika dibandingkan dengan carta FIFA, PES 2019 sedikit kalah. Tetapi untuk masalah permainan, PES 2019 lebih unggul kerana masih mengekalkan gampelay dalam siri sebelumnya yang disukai oleh pemain.

  Malangnya tidak banyak inovasi yang dikemukakan oleh permainan ini. Anda boleh mengatakan ciri-ciri yang ada pada siri sebelumnya, seperti Liga Utama dan MyClub.

  PES 19

  MaklumatKeperluan Minimum
  CPU Intel Core i5-3470 3.2GHz / AMD FX-4350
  Kad grafik Nvidia GeForce GTX 670 / AMD Radeon HD 7870
  VRAM 2GB
  Ram 8GB
  OS Menang 7 64
  Langsung X DX 11
  Ruang HDD 30GB
  MUAT TURUN LINK

  3. Pengurus Bola Sepak 2019

  Sekiranya anda lebih berminat menguruskan pasukan secara profesional tanpa perlu bermain pasukan, Football Manager 2019 adalah alternatif yang boleh dicuba.

  Anda akan memainkan peranan sebagai pemilik dan jurulatih kelab. Anda boleh merekrut pemain dan melatih mereka jika diperlukan untuk membentuk pasukan terkuat.

  Strategi anda akan diuji ketika hari perlawanan tiba, sama ada ia akan membawa pasukan anda ke kebanggaan atau kekalahan yang memalukan.

  Pengurus Bola Sepak 2019

  MaklumatKeperluan Minimum
  CPU Intel Pentium 4 3.40GHz / AMD Athlon XP 3200+
  Kad grafik Nvidia GeForce 9600 GS / AMD Radeon HD 3650
  VRAM 256MB
  Ram 2GB
  OS Menang Vista 32
  Langsung X DX 9
  Ruang HDD 7GB
  MUAT TURUN LINK

  Permainan Bola Sepak Playstation 4

  Permainan yang telah disebutkan di bahagian PC juga tersedia versi untuk Playstation. Dalam bahagian ini, Jaka hanya akan membincangkan permainan bola sepak selain dari yang telah disebutkan.

  1. Bola Sepak Aktif 2 DX

  Kejayaan siri bimbitnya, Gianluca Troiano sebagai pembangun membawa permainan bola sepak luar talian ini ke alam konsol termasuk Playstation 4.

  Arcade Soccer 2 DX adalah permainan arked bola sepak dengan kamera atas-bawah dan kawalan responsif yang mudah dikuasai.

  Anda yang suka cabaran, kerana dalam permainan ini semua kawalan ada di tangan anda. Walaupun untuk menjaringkan gol, anda harus melawan gigi dan kuku.

  Active Soccer 2 DX menyediakan beberapa mod kerjaya yang mencabar. Bayangkan, anda akan menjadi pengurus pasukan di bahagian kelima dan anda mesti berjaya menjadikan pasukan anda naik ke kasta teratas.

  UNDUH : LINK

  2. Kejohanan VR Bola Sepak Bola Sepak

  Mahukan permainan bola sepak yang benar-benar terasa nyata dan disokong oleh teknologi realiti maya (VR)? Anda mesti mencuba Football Nation VR Tournament .

  Walaupun masih terdapat banyak kekurangan, permainan ini jelas menunjukkan pengalaman pengguna yang berbeza dan tidak dapat dilupakan.

  UNDUH : LINK

  3. Guru Besar

  Permainan yang menggunakan teknologi VR lain adalah Guru Besar . Bukan bermain sebagai pengetua, tetapi permainan bola sepak yang memfokuskan pada teknik tajuk.

  Pemain diminta mengarahkan bola yang ditujukan kepadanya supaya sasarannya siap di hadapan anda. Banyak varian tahap yang akan membuat anda merasa di rumah bermain lama.

  UNDUH : LINK

  Itulah 15 cadangan permainan bola sepak Android, PC dan PS4 yang boleh anda mainkan dengan rakan anda. Mana yang paling anda suka?

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan