7 Aplikasi Peretasan yang Dapat Mengubah Anda Menjadi Peretas Sebenar

Namun, banyak pengguna Android belum mengetahui mengenai aplikasi yang tidak terdapat di Play Store ini.

Android mempunyai sisi lain. Sisi lain adalah 'dunia hitam' yang digunakan penggodam untuk aktiviti haram. Banyak aplikasi penggodaman digunakan melalui ini.

Namun, banyak pengguna Android belum mengetahui mengenai aplikasi yang tidak terdapat di Play Store ini. Jangan risau, kerana anda dapat mencari aplikasi penggodaman semacam ini di internet dengan bebas. Oleh itu, bagi anda yang bercita-cita menjadi penggodam pro, anda mesti mempunyai 7 aplikasi ini .

BACA JUGA
  • 10 aplikasi PC Hacker paling canggih di Windows sekarang!
  • Cara Menggodam DNS Supaya Internet Semakin Mantap

7 Aplikasi Peretasan yang Dapat Mengubah Anda Menjadi Peretas Sebenar

1. Zanti

Zanti adalah salah satu aplikasi terkenal yang dikembangkan oleh Zimperium. Pada dasarnya aplikasi ini digunakan untuk penembusan rangkaian Wi-Fi dan penilaian keselamatan. Tetapi di sisi lain, banyak pengguna nakal yang menggunakan aplikasi ini untuk melakukan perkara haram seperti mengawal telefon pintar atau tablet yang disambungkan pada rangkaian Wi-Fi yang sama.

2. Droidsqli

Mungkin ada di antara anda yang tahu bahawa SQL Injection hanya boleh digunakan melalui komputer. Sebenarnya, ada aplikasi bernama Droidsqli yang membolehkan anda melakukan SQL Injection ke laman web melalui telefon android. Dikatakan bahawa aplikasi ini adalah yang paling berkesan di antara ratusan aplikasi serupa di luar sana.

3. Dsploit

Dsploit adalah aplikasi power suit yang digunakan untuk penilaian rangkaian. Anda boleh menganalisis sepenuhnya rangkaian dan peranti yang berjalan atau disambungkan ke rangkaian anda. Banyak topi hitam menggunakan aplikasi ini untuk meretas rangkaian dan mendapatkan akses ke peranti.

Dalam aplikasi ini, anda dapat mengakses fitur seperti Login Cracker, Simple sniff, password sniffer, kill connection dan banyak lagi ciri lain yang sangat diperlukan oleh penggodam dan cracker.

4. Penguji WPA WPS

Aplikasi ujian WPA dan WPS umumnya digunakan untuk memeriksa rangkaian wi-fi. Namun, aplikasi seperti ini kini mulai disalahgunakan untuk menggodam wi-fi . Pada dasarnya, aplikasi WPA WPS Tester digunakan untuk tujuan pendidikan. Untuk menggunakan aplikasi ini dengan betul, anda hanya perlu melakukan root pada telefon anda sehingga anda dapat menggodam kata laluan wi-fi dengan mudah.

5. Nmap

Nmap adalah salah satu aplikasi yang popular dalam pemetaan rangkaian kerana fungsinya yang sangat kuat untuk seluruh industri rangkaian. Pada dasarnya, aplikasi ini dapat memetakan semua rangkaian yang terhubung atau cuba menyambung dan mendapatkan maklumat untuk proses pemetaan. Nmap digunakan oleh para profesional yang melakukan penyemakan imbas rangkaian untuk mencari bahagian rangkaian yang rentan .

6. Pemeriksa APK

Dengan APK Inspector, anda dapat memperoleh kod sumber untuk aplikasi android, membuat perubahan pada kod sumber dan mendapatkan akses ke fitur lengkap aplikasi. Anda juga boleh membuat kejuruteraan aplikasi Android apa pun dan membuat perubahan seperti yang dikehendaki. Anda hanya memerlukan root untuk menjalankan aplikasi ini di telefon Android anda.

7. AndroRAT

AndroRAT adalah aplikasi proprietari pertama yang membolehkan anda mengakses pelbagai sistem melalui sambungan jarak jauh pada telefon Android. Walaupun begitu, banyak pengguna menggunakan aplikasi ini secara haram untuk mengakses komputer atau telefon bimbit seseorang dan melakukan aktiviti haram. Ini berdasarkan sambungan pelanggan / pelayan dan operasi yang dilakukan di antara keduanya.

Itulah 7 aplikasi untuk anda yang ingin menjadi penggodam profesional . Harap perhatikan bahawa aplikasi di atas adalah aplikasi yang biasanya digunakan untuk melakukan hal-hal yang menyalahi undang-undang, dan ini mungkin tidak sah. Kemudian gunakannya dengan bijak supaya tidak membahayakan orang lain. Semoga bermanfaat!

Artikel Berkaitan