Gambar Latar Udah Kuno, Mari Buat Wallpaper Hidup Anda Sendiri di Android!

Adakah anda bosan dengan paparan kertas dinding telefon pintar? Cuba buat kertas dinding anda sendiri. Janganlah saya katakan Alay kerana menggunakan gambar selfie, cuba buat sendiri kertas dinding hidup yang menarik.

Oleh itu, anda tidak bosan dengan rupa telefon pintar anda, anda boleh menukar kertas dinding. Dengan kertas dinding yang berbeza setiap hari, telefon pintar anda akan sentiasa kelihatan baru.

Di Google Play Store banyak aplikasi kertas dinding yang menyediakan ribuan kertas dinding percuma dan sejuk. Tetapi, mengapa anda tidak membuat kertas dinding anda sendiri? Dan untuk menjadi lebih keren, akan lebih baik jika anda membuat kertas dinding hidup anda sendiri yang sesuai dengan selera anda.

BACA JUGA
 • Cara Membuat Wallpaper Telus di Android
 • Cara Mengubah Wallpaper Android untuk Mengikuti Kekuatan Isyarat Mudah Alih Android Anda
 • 7 Permainan Wallpaper Animasi Android Terbaik yang Harus Anda Cuba

Kertas Dinding Hidup Cemerlang di Android

Salah satu kelebihan kertas dinding langsung di Android ialah paparan telefon pintar anda menjadi lebih menarik dan sejuk. Jadi kemungkinan anda merasa bosan dengan penampilan sangat rendah. Oleh itu, mari cuba buat kertas dinding langsung anda sendiri pada telefon pintar Android!

Cara Membuat Wallpaper Hidup Anda Sendiri di Android

Tidak seperti kertas dinding biasa yang boleh anda buat dengan mudah dari koleksi foto anda, membuat kertas dinding langsung memerlukan teknik khas agar ringan dan tidak membazir pada bateri. Nah, di Android anda boleh membuat wallpaper hidup dengan mudah. Bagaimana:

 • Muat turun aplikasi Pembuat Kertas Dinding KLWP . Aplikasi ini akan menyediakan templat dan memudahkan anda membuat kertas dinding langsung anda sendiri.
DOWNLOAD Aplikasi Peningkatan Desktop Industri Custom
 • Setelah aplikasi KLWP dipasang, berikan akses ke semua yang diperlukan oleh KLWP. Tenang, tidak ada akses yang mencurigakan dari KLWP.
 • Setelah memasuki paparan awal, anda akan diberikan paparan templat kosong yang boleh anda tetapkan. Anda boleh menambahkan pelbagai elemen menarik, seperti cuaca langsung, teks, bentuk dan lain-lain.
 • Sekiranya anda keliru tentang apa yang harus dilakukan, anda boleh menggunakan Pratetap yang tersedia dalam aplikasi ini. Pilih Load Preset , maka anda akan dapati banyak Preset yang boleh digunakan. Terdapat lalai dan cadangan yang boleh anda pilih.
 • Di Google Play Store terdapat banyak Preset KLWP yang boleh anda muat turun.
 • Sebagai contoh, kita memilih Preset yang merupakan DClock2 . Kemudian anda akan diarahkan ke halaman penyesuaian Pratetap ini.
 • Di sini anda boleh mengubah banyak elemen, dari kertas dinding, lokasi jam, lokasi teks, lokasi bar isyarat, status bateri, dan lain-lain. Semua yang anda boleh uruskan.
 • Sekiranya anda selesai mengubah rupa tema, anda boleh menambahkan elemen sokongan yang semakin anda gunakan, seperti logo JalanTikus. Uniknya, logo JalanTikus juga boleh dibuat oleh anda untuk mempunyai fungsi khas, seperti apabila diklik, ia akan segera membuka aplikasi JalanTikus.
Produktiviti Aplikasi JalanTikus.com MUAT TURUN LIHAT ARTIKEL
 • Setelah selesai menyesuaikan kertas dinding langsung, anda cukup tekan ikon Simpan di bahagian atas. Ini akan menjadikannya wallpaper telefon pintar anda secara automatik.

Oh ya, kertas dinding langsung yang dihasilkan oleh aplikasi KLWP akan sesuai untuk anda gunakan bersama dengan NOVA Launcher. Dengan beberapa pengubahsuaian, rupa kertas dinding anda akan menjadi lebih menarik!

Perisian Aplikasi TeslaCoil MUAT TURUN

Ia mudah, bukan? Anda boleh meneroka lebih jauh menggunakan KLWP sekiranya anda sudah memasangnya. Sekiranya anda rajin membuat wallpaper hidup yang menarik, tidak mustahil anda akan memuat naiknya ke Google Play Store atau menjualnya.

Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan