Bagaimana Memindahkan Foto dari iPhone ke Android dan sebaliknya?

Adakah anda keliru tentang cara memindahkan foto dari iPhone ke Android dan sebaliknya? Relax Jaka mempunyai 4 cara untuk memindahkan foto dengan mudah,

Adakah anda keliru tentang cara memindahkan foto dari iPhone ke Android dan sebaliknya? Relax Jaka mempunyai 4 cara untuk memindahkan foto dengan mudah, baik dari iPhone ke Android atau dari Android ke iPhone.

Ya, iPhone dilengkapi dengan ciri Bluetooth. Namun, Bluetooth di iPhone tidak dapat memindahkan foto ke Android.

Tetapi anda tidak perlu bingung lagi, dengan memilih 4 cara berikut untuk memindahkan gambar atau gambar dengan mudah dari iPhone ke Android atau sebaliknya. Dengar ya.

BACA JUGA
  • Walaupun Mahal, 8 Sebab Orang Ini Memilih iPhone Daripada Android!
  • 5 Sebab Mengapa iPhone JAUH Lebih Baik Daripada Android
  • Anda Pengguna Android? Bersedia untuk Dihina oleh Pengguna iPhone

Bagaimana Memindahkan Foto dari iPhone ke Android dan sebaliknya?

1. Cara Menghantar Fail dari Android ke iPhone dengan SHAREit

Jangan keliru tentang cara memindahkan foto dari iPhone ke Android dan sebaliknya, kerana anda dapat menggunakan aplikasi SHAREit .

Aplikasi pemindahan fail ini menggunakan teknologi WiFi Direct, jadi Anda tidak memerlukan sambungan internet dan kabel data untuk mengirim foto.

SHAREit Technologies Productivity Apps Co.Ltd DOWNLOAD

2. Gunakan WhatsApp Sahaja

Pada versi terbaru WhatsApp, anda boleh menghantar hampir semua jenis fail, termasuk pemindahan gambar.

Tunggu sebentar, tidakkah WhatsApp dapat menghantar gambar? Itu benar, tetapi mengurangkan kualiti gambar.

Kini anda boleh menghantar gambar beresolusi tinggi di WhatsApp tanpa mengurangkan kualiti gambar. Walau bagaimanapun, anda mesti menghantarnya melalui dokumen terlampir. Anda boleh membaca kaedahnya dalam artikel berikut.

LIHAT ARTIKEL

3. Gunakan Foto Google Juga

Google baru-baru ini menyempurnakan ciri Sandaran & Penyegerakan . Yang membolehkan anda membuat sandaran secara automatik semua foto di Android atau iPhone anda ke perkhidmatan Foto Google.

Sangat sesuai untuk anda yang menggunakan dua telefon pintar, baik Android dan iOS. Jadi, anda boleh memindahkan foto dengan mudah ke satu tempat iaitu di Foto Google.

LIHAT ARTIKEL

4. Sudah tentu menggunakan iTunes

Cara memindahkan foto dari iPhone ke Android atau sebaliknya menggunakan iTunes tidak praktikal seperti kaedah di atas. Tetapi, ini boleh menjadi alternatif sekiranya kaedah di atas tidak dapat dilakukan.

Ya, anda boleh memindahkan foto melalui iTunes melalui komputer anda. Sangat mudah, sambungkan sahaja peranti ke komputer dan salin tampal.

Sekarang anda tidak perlu bingung tentang cara memindahkan foto dari iPhone ke Android atau dari Android ke iPhone. Adakah anda mempunyai kaedah yang lebih praktikal? Kongsi pendapat anda di ruangan komen.

Baca juga artikel mengenai iPhone atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan