Inilah Cara Meramalkan Wajah Anak Anda Dengan Pasangan

Berikut adalah trik untuk meramalkan wajah anak anda dengan pasangan. Meramalkan wajah anak anda dengan pasangan anda akan menggembirakan, terutama bagi anda yang sudah berkahwin. Tidak buruk untuk hiburan, ini adalah cara membuat persiapan awal

Bagi anda yang sudah mempunyai pasangan atau bahkan sudah berkahwin keinginan untuk mempunyai anak adalah impian terbesar bukan? Kadang kala anda juga menganggap wajah anak itu akan menyerupai anda atau pasangan anda.

Sekarang anda tidak perlu bimbang seperti mana anak itu. Berbekalkan aplikasi di laman web Morph Thing , inilah cara untuk meramalkan wajah anak anda dengan pasangan. Tunggu, aplikasi ini hanya untuk hiburan.

BACA JUGA
 • 3 Tahun 'Dating' di Tinder, Pasangan Remaja ini Diberi Percutian ke Hawaii!
 • 4 Aplikasi Android untuk Memudahkan Orang Tunggal untuk Mencari Rakan Kongsi
 • 5 Aplikasi yang Sangat Berguna untuk Pasangan, Tetapi Tidak Sah untuk Perseorangan!

Inilah Cara Meramalkan Wajah Anak Anda Dengan Pasangan

 • Langkah pertama, anda mesti menyiapkan foto anda dan pasangan anda. Jaka mengesyorkan ukuran foto 600 x 600 piksel supaya ukurannya tidak terlalu besar.
 • Kemudian pastikan juga gambar wajah anda tidak dilindungi oleh tangan atau apa sahaja. Contohnya, Jaka menggunakan gambar hit pasangan, lelaki Hamish dan Raisa .
 • Kemudian anda hanya pergi ke laman web Morph Thing di www.morphthing.com. Kemudian pada tab atas, anda hanya klik pada menu ** Mula Morping **.
 • Kali pertama anda perlu memuat naik foto yang akan anda gunakan. Klik ** Browse ** untuk memilih foto kemudian klik ** Open **.
 • Setelah foto dipilih, maka anda cukup klik ** Upload **. Tunggu sehingga proses memuat naik foto selesai.
 • Langkah seterusnya adalah menentukan bahagian atas, bawah, kiri dan kanan dan wajah anda dengan mengklik pada setiap sisi. Setelah selesai, anda kemudian klik ** Selesai **. Sekiranya kotak soalan muncul, klik ** Baiklah **. Lakukan langkah muat naik yang sama pada foto pasangan anda.
 • Kemudian klik pada foto anda dan pasangan anda dari tab ** Imej Bersedia **. Kemudian pilih jenis perlumbaan berdasarkan wajah anda dan klik butang ** Morph Baby **. Anda juga boleh memilih jantina anak anda dengan memilih ** Morph boy / Morph girl **.
 • Sekarang inilah wajah anak-anak Hamish dan Raisa. Lelaki betul lucu? Anda juga boleh berkongsi foto ini di Facebook dan Twitter.

Itulah cara untuk meramalkan wajah anak dengan pasangan menggunakan aplikasi di laman web Morph Thing. Aplikasi ini hanya untuk hiburan, jangan memandang serius, ia boleh menjadi lebih teruk. Semoga berjaya dan semoga menghiburkan!

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan