3 Cara Mendapatkan Permainan Steam PERCUMA Tanpa Bayaran

Kali ini Jaka akan menerangkan cara mendapatkan permainan Steam secara percuma.

Pemain sejati mesti biasa dengan permainan Steam kan? Untuk dapat memainkannya biasanya anda harus bersedia masuk ke dalam beg . Tetapi ada juga permainan Steam yang boleh anda dapatkan secara percuma .

Bila lagi kita boleh mendapatkan permainan Steam secara percuma? Sebenarnya, itu tidak mustahil, tetapi kebanyakan kita tidak tahu caranya. Nah, kali ini Jaka akan menerangkan bagaimana mendapatkan permainan Steam secara percuma. Harus diingat bahawa helah ini adalah sah dan bukan hasil dari cardingan. Oleh itu, anda tidak perlu bimbang akaun anda dilarang atau seperti itu. Kemudian, mari kita ikuti langkah-langkahnya.

BACA JUGA
  • 4 Legenda Mobile Hero Dapat Dua Peranan Sekaligus! Mesti digunakan sekiranya anda mahu menang
  • 5 Kesalahan Yang Paling Banyak Dilakukan Semasa Menggunakan Hero Assassin dalam Mobile Legends
  • 5 daripada Duet Pahlawan dan Tank Paling Mengerikan di Mobile Legends

3 Cara Mendapatkan Permainan Steam PERCUMA Tanpa Bayaran

1. Mesti Mempunyai Akaun Steam

Anda mesti mempunyai akaun Steam . Ini adalah langkah yang paling penting, jika anda tidak memilikinya anda tidak akan dapat mendaftar. Syarat wajib lain ialah anda mesti mempunyai akaun bernilai US $ 100 . Maksudnya, anda harus mempunyai sejumlah permainan yang menambah hingga + US $ 100. Tetapi ada muslihat untuk yang ini .

Anda tidak perlu membeli permainan hingga Rp 1 juta, tetapi hanya perlu menunggu hingga penjualan musim panas atau penjualan acara lain. Bagi Jaka sendiri, pada masa itu membeli Valve Pack (seharga Rp 250 ribu), yang mengandungi 20+ permainan Valve. Kerana itu akaun Jaka bernilai + US $ 100 .

2. Daftar di SteamGifts

Baiklah, inilah langkah utama . Yang perlu anda buat ialah mendaftar di laman web SteamGifts.com . Anda tidak perlu risau, laman web ini 100% selamat dan sah. Jaka sendiri mencubanya, jadi jangan ragu.

Langkah-langkah untuk mendaftar adalah seperti berikut:

  • Klik "Log masuk melalui STEAM" di sudut kanan atas.

  • Klik "Log masuk" . Dalam proses ini Steamgift akan mengesahkan sama ada akaun Steam anda memenuhi syarat atau tidak. Setelah selesai, akaun Steam anda sudah disambungkan ke Steamgift.

3. Ikut serta dalam Giveaway

Di halaman depan Steamgift, anda dapat melihat orang yang melakukan pemberian hadiah. Anda boleh mendapatkan permainan percuma dengan menyertai giveaway-giveaway untuk mendapatkan permainan percuma setiap hari.

Itulah cara untuk mendapatkan permainan Steam secara percuma . Jadi bagaimana? Hebat kan? Dengan muslihat ini, anda boleh mendapatkan banyak permainan Steam percuma setiap hari. Ia sesuai untuk menemani masa lapang anda.

Artikel Berkaitan