5 permainan FPS terbaik di PC untuk rakan Ngabuburit anda

Sekarang, berkenaan dengan permainan genre FPS, kali ini Jaka akan membincangkan beberapa permainan genre FPS terbaik yang akan memberikan kegembiraan dan nuansa epik ketika dimainkan, jadi harap perhatikan!

Genre FPS (First Person Shooter) adalah genre permainan yang sangat popular di kalangan pemain dan orang awam yang ingin hanya menikmati permainan video ketika mereka santai. Genre ini menawarkan keseronokan tersendiri, terutama bagi mereka yang sangat menyukai konsep menembak dan sistem permainan yang sangat aktif.

Hingga kini, terdapat banyak permainan genre FPS yang tersebar di pelbagai konsol yang membawa pelbagai jenis tema, seperti perang dunia, pembasmian pengganas, dan banyak lagi. Sekarang, berkenaan dengan permainan genre FPS, kali ini Jaka akan membincangkan beberapa permainan genre FPS terbaik yang akan memberikan kegembiraan dan nuansa epik ketika dimainkan, jadi harap perhatikan!

BACA JUGA
  • 20 Permainan Android FPS Terbaik secara percuma Julai 2017
  • 5 Permainan Menembak Orang Pertama dengan Realiti Terbaik (FPS) untuk JalanTikus Versi
  • 5 Permainan FPS Keren yang Anda Boleh Mainkan Secara Langsung di Penyemak Imbas (Tanpa Pasang)

5 permainan FPS terbaik di PC untuk rakan Ngabuburit anda

1. Counter-Strike: Serangan Global

Foto: logicalincrements.com

Counter-Strike: Global Offensive adalah salah satu siri permainan Counter Strike yang dikeluarkan pada tahun 2012. Sama seperti siri Counter Strike yang lain, permainan yang satu ini masih menggunakan konsep pertempuran antara pasukan Anti-Pengganas dan Pengganas di kawasan tertentu yang dapat dipilih oleh pemain, di mana setiap pihak mempunyai tujuan yang berbeza (menanam bom untuk pengganas dan menjatuhkan bom dan menyelamatkan tebusan untuk anti-pengganas).

Pada awal permainan, pemain dapat membeli pelbagai jenis senjata dan peralatan yang dapat digunakan semasa pertempuran. Klasik? Sudah tentu, tetapi klasik tidak bermaksud membosankan dan tidak menyenangkan.

2. Call of Duty: World at War

Foto: oceanofgames.com

Call of Duty: World at War adalah salah satu siri francais Call of Duty yang dikeluarkan pada tahun 2008. Seperti namanya, siri permainan yang satu ini mengambil tema Perang Dunia II sebagai pengaturan waktu dan tempat. Pemain akan terlibat dalam pelbagai pertempuran di mana mereka boleh melakukan pelbagai cara untuk menyelesaikan misi yang diberikan. Sudah tentu anda boleh memilih Single Player untuk bekerjasama dengan AI atau Multiplayer untuk bermain bersama rakan anda.

Semasa pertempuran, anda hanya boleh membawa dua senjata dan bom tangan, tetapi anda boleh mengganti senjata anda dengan mengambilnya dari musuh atau rakan yang terbunuh (termasuk beberapa senjata khas). Walaupun terkesan klasik, Jaka yakin tema perang dunia akan memberikan nuansa kegembiraan dan epik untuk para pemain dan jangan lupa bahawa Call of Duty: World War II yang merupakan sekuel siri ini akan dilancarkan tidak lama lagi.

3. Medan Perang 4

Foto: medan perang.com

Battlefield 4 adalah siri terbaru dari francais permainan Battlefield yang dikeluarkan pada tahun 2013. Permainan, yang menawarkan sistem penunjuk warna yang berubah untuk memperuntukkan pemain buta warna, mengambil tema waktu dan tempat dalam perang fiksi pada tahun 2020, di mana ketegangan antara Amerika dan Rusia semakin meningkat dan pemerintah China berada di ambang perang saudara.

Anda sendiri akan melakonkan watak Daniel Recker untuk mengelakkan perang saudara di China daripada berlaku (semasa permainan banyak konspirasi akan terungkap termasuk penglibatan Rusia). Semasa bermain permainan ini, anda boleh melakukan pelbagai perkara seperti menyesuaikan senjata , berenang ketika menembak, menyelam untuk mengelakkan pengesanan musuh, dan tentu saja beberapa gerakan pertempuran jarak dekat.

4. Titanfall 2

Foto: Seni Elektronik

Titanfall 2 adalah siri permainan Titanfall lanjutan yang dikeluarkan pada tahun 2016. Berbeza dengan Call of Duty atau Battlefield, permainan yang satu ini membawa tema perang dengan menggunakan robot gergasi canggih bernama Titan .

Pemain akan bertindak sebagai juruterbang yang mempunyai banyak kebolehan untuk meningkatkan kecekapan pertempuran dan pelbagai mekanisme tambahan seperti Pulse Blade , pilot holografik untuk membuat musuh bingung, Grapple Gu , dan tentu saja Titan yang pergerakannya lebih lambat daripada juruterbang tetapi memiliki senjata yang lebih mematikan.

5. Tangisan Jauh 3

Foto: farcry.wikia.com

Far Cry 3 adalah permainan genre FPS yang menggunakan sistem dunia terbuka dan beberapa elemen RPG di dalamnya. Permainan ini, yang dirilis pada tahun 2012, mengambil masa dan tempat di sebuah pulau tropis , di mana watak utama bernama Jason Brody sedang bercuti bersama rakan-rakannya tetapi tiba-tiba diserang oleh lanun.

Misi anda sendiri adalah menyelamatkan rakan anda dari lanun dan penduduk pulau itu dan melarikan diri dari pulau itu. Permainan ini menawarkan sebilangan elemen menarik seperti sistem pembuatan untuk membuat pelbagai jenis barang seperti senjata, pohon kemahiran yang akan dibuka setelah menyelesaikan misi dan membunuh lawan, kemampuan siluman, dan banyak lagi. Setelah mendapatkan kawasan, anda juga akan mendapat pelbagai misi tambahan seperti memburu.

Itulah 5 permainan FPS menarik yang boleh anda mainkan di PC anda , semoga bermanfaat dan senang bermain. Secara peribadi, Jaka mengesyorkan agar anda mencuba bermain Titanfall 2 atau Far Cry 3, yang menawarkan konsep yang berbeza dalam genre FPS. Tetapi, tentu saja, jika anda mencari peperangan sebenar, Call of Duty: World at War sangat sesuai untuk anda. , pastikan anda meninggalkan jejak di ruangan komen dan berkongsi dengan rakan anda.

Artikel Berkaitan