Cara Mudah Mengeluarkan Latar Belakang Foto Anda di Android

Bercakap tentang foto dengan latar belakang yang telus, sudah tentu kita memerlukan perisian Photoshop untuk menghapus latar belakang foto tersebut. Jaka mempunyai cara yang lebih mudah untuk menggunakan aplikasi Android.

Bercakap tentang foto dengan latar belakang yang telus, sudah tentu kita memerlukan perisian Photoshop untuk menghapus latar belakang foto tersebut. Kelebihan foto dengan latar belakang yang telus itu sendiri ialah kita dapat melampirkan gambar lain dengan mudah, seperti foto tempat pelancongan, foto artis pujaan, dan lain-lain seolah-olah kita benar-benar berada di sana.

Tetapi tidak semua orang boleh Photoshop betul, kerana itu rumit dan memerlukan komputer? Tenang, Jaka sudah mempunyai alternatif untuk menghapus gambar latar agar telus pada telefon pintar Android. Oleh itu, anda boleh mengedit foto sehingga kelihatan hebat walaupun tanpa Photoshop.

BACA JUGA
 • Mahu kacak? Hanya Photoshop! Ini 5 Petua Mudah untuk Tampan Dengan Photoshop
 • [DIKEMASKINI] Cara Berkesan untuk Memperbesar Resolusi Foto Tanpa Pecah (100% Kerja)
 • Cara Membuat Foto Unik dengan Mengubah Foto Menjadi Teks

Cara Mengedit Foto di Android Seperti Photoshop

Kaedah yang digunakan Jaka untuk menghapus gambar latar menggunakan bantuan aplikasi Background Eraser , yang boleh anda muat turun dan pasang secara percuma. Selanjutnya, di sini Jaka memberi anda panduan langkah demi langkah lengkap.

1. Pasang Pemadam Latar Belakang

Cara Jaka membincangkan ini cukup mudah dan sederhana, dijamin anda tidak akan terganggu dan pening. Jadi, anda boleh membuat permohonan secara langsung untuk membuat foto yang menakjubkan. Inilah langkahnya.

Aplikasi Foto & Pengimejan HandyCloset Inc. MUAT TURUN
 • Sudah memasang aplikasi? Sekarang buka aplikasi dan anda akan melihat skrin seperti di bawah ini, klik pilihan bawah Muatkan foto .
 • Seterusnya adalah memilih foto yang ingin diedit, apa sahaja foto. Tanam bahagian yang tidak diperlukan.
 • Kini tiba masanya untuk menghapus latar belakang foto, anda mempunyai dua pilihan, automatik atau manual.
 • Untuk hasil maksimum, pilih automatik dan anda boleh mengezum atau mengezum untuk mendapatkan perincian yang baik.
 • Jangan takut menjadi salah, kerana ada pilihan pembatalan, ulangan, dan pembaikan.
 • Kemudian potong dalam mod manual, klik Selesai setelah selesai dan Simpan . Betul-betul senang kan? Kini foto anda mempunyai latar belakang yang telus dan anda boleh menampalnya di foto mana pun.
(Foto asal) (Disunting)

2. Pasang Aplikasi PhotoLayers

Sekarang buat pengeditan foto atau tampal foto anda di foto keren lain seperti foto perjalanan, artis kegemaran, atau yang lain. Anda harus memasang aplikasi PhotoLayers .

MUAT TURUN SimplerApps Aplikasi Foto & Pengimejan
 • Setelah dipasang, buka aplikasi PhotoLayers dan inilah rupanya.
 • Selanjutnya pilih Muatkan gambar latar dan pilih foto yang akan digunakan sebagai latar belakang baru.
 • Anda boleh memilih nisbah aspek foto dan memotong jika ada bahagian yang tidak diperlukan.
 • Kemudian " tambahkan foto ", tambahkan foto yang anda padamkan _background.
 • Sesuaikan mengikut keinginan anda dan anda juga dapat memberikan kesan tertentu untuk ditambahkan dan menjadi dramatik, kemudian klik Simpan setelah selesai mengedit.
(Foto asal untuk latar belakang) (Suntingan)

Bagaimana, sangat mudah bukan? Kini anda boleh mengedit foto keren di Android tanpa Photoshop. Sekiranya ada tambahan, jangan lupa untuk memberi komen dan jika anda ingin berkongsi, tunjukkan hasilnya kepada rakan anda. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan