Cara Mudah untuk Streaming Langsung Semasa Bermain Permainan di Android

Ingin melakukan streaming langsung semasa bermain permainan di Android? Ini adalah cara mudah untuk merakam video langsung anda semasa bermain permainan dan membagikannya di media sosial.

Melakukan streaming langsung semasa bermain permainan adalah aktiviti yang cukup menyeronokkan. Sekiranya secara amnya permainan streaming langsung dilakukan di komputer, sekarang anda boleh melakukan siaran langsung semasa bermain permainan di Android.

Bermain permainan di Android semasa streaming langsung tentunya tidak begitu sukar. Dalam artikel ini, JalanTikus akan memberikan panduan lengkap mengenai cara streaming langsung di Android semasa bermain permainan.

BACA JUGA
  • Streaming Langsung Youtube Kini Boleh Dihasilkan Secara Langsung Dari Telefon Pintar!
  • 10 Aplikasi Permainan Streaming Langsung Terbaik pada Android & PC 2020
  • 5 Laman Streaming Langsung Bola Sepak Terbaik dan Terlengkap 2016

Streaming Langsung Semasa Bermain Permainan di Android

Untuk melakukan streaming langsung di Android, anda memerlukan aplikasi bernama Omlet Arcade . Pelbagai permainan dapat dirakam dengan aplikasi ini dan anda juga membagikannya di pelbagai media sosial, seperti Facebook, YouTube, dan Twitch.

Jangan risau, anda masih boleh menggunakan Omlet Arcade walaupun telefon pintar Android anda belum di-root. Inilah panduan lengkapnya.

Cara Hidup Streaming Permainan dengan Omlet Arcade di Android

  • Muat turun aplikasi Omlet Arcade dan pasangkannya seperti biasa di Android
  • Daftar jika anda tidak mempunyai akaun

  • Sekiranya anda log masuk, klik ikon permainan kemudian pilih permainan Android yang anda mahu buat video Streaming Langsung. Di sini saya akan bermain permainan Mobile Legends: Bang bang

  • Kemudian pilih menu Streaming Langsung

  • Pilih tempat di mana anda ingin berkongsi video streaming langsung anda. Saya menggunakan Facebook di sini.

  • Sekiranya demikian, klik Mula Aliran . Secara automatik rakan Facebook anda dapat melihat video penstriman langsung anda semasa bermain permainan.
LIHAT ARTIKEL

Itulah kaedah mudah untuk melakukan streaming langsung semasa bermain permainan di Android. Sekiranya anda masih keliru, jangan lupa untuk berkongsi di ruangan komen. Semoga berjaya!

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan permainan atau tulisan menarik lain dari Em Yopik Rifai .

Artikel Berkaitan