7 Aplikasi Android Percuma Terbaru Edisi September 2017

Kini terdapat banyak aplikasi Android terbaru yang lahir di Google Play Store. Kerana keperluan orang ramai untuk telefon pintar berbeza. Jadi, cubalah sendiri. Inilah aplikasi Android terbaru September 2017.

Dengan bantuan aplikasi , telefon pintar dapat melakukan banyak perkara. Bermula dari membantu anda menyelesaikan tugas, membuat kandungan, hingga menjadi media pembelajaran yang sangat berkesan. Secara semula jadi, telefon pintar tidak pernah lepas dari genggaman kita.

Kini terdapat banyak aplikasi Android terbaru yang lahir di Google Play Store. Walaupun sebilangan aplikasi sebenarnya mempunyai fungsi yang serupa, tetapi tentunya mereka adalah ciri baru sebagai pembezanya.

Kerana keperluan orang ramai untuk telefon pintar berbeza. Jadi, cubalah sendiri. Inilah aplikasi Android terbaru September 2017.

BACA JUGA
  • 10+ Aplikasi Android PERCUMA Terbaik 2017 Edisi
  • 13 aplikasi Android paling menarik dan terbaru pada edisi Oktober 2017
  • 7 Aplikasi Android Paling Unik dan Terkini Edisi PERCUMA Ogos 2017

Aplikasi Android Terkini September 2017

1. LINE Creators Studio

Seperti yang anda ketahui, terdapat banyak pilihan pelekat keren di LINE. Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda juga boleh membuat pelekat sendiri dengan aplikasi Android terbaru yang disebut LINE Creators Studio .

Cara membuat pelekat di LINE sangat mudah, anda hanya boleh mengimport gambar apa pun pada telefon pintar ke dalam aplikasi. Selepas itu pilih kawasan yang anda potong sebagai pelekat, aplikasi akan melakukan selebihnya.

2. Emojily - Buat Emoji Anda Sendiri

Sekiranya LINE Creators Studio membuat pelekat di LINE, dengan aplikasi Emojily, anda juga boleh membuat emoji anda sendiri yang dapat digunakan dalam aplikasi sembang kegemaran anda.

Emojily telah menyediakan pelbagai templat emoji, maka anda boleh menggabungkannya mengikut kehendak anda. Tentunya lebih menarik?

3. Hacks Life: Jadikan Hidup Anda Lebih Mudah

Terdapat banyak perkara yang dapat kita lakukan dalam hidup, tetapi kadang-kadang kita tidak dapat menguruskan masa kita dengan betul. Bayangkan jika anda dapat menyelesaikan sesuatu dan melakukan sesuatu dengan lebih pantas? Anda boleh menggunakan masa yang berharga untuk perkara lain.

Ya, setiap perkara mesti ada jurang dan ada pengetahuan yang boleh kita pelajari. Kini aplikasi bernama Life Hacks memberikan lebih daripada 1000 petua untuk mengoptimumkan hidup anda.

4. Isyarat Pengimbas Jari

Selain mengamankan telefon pintar, ternyata cap jari juga mempunyai fungsi lain. Salah satunya adalah membuat jalan pintas melalui gerak isyarat sederhana, dengan bantuan aplikasi yang disebut Finger Scanner Gestures .

Aplikasi ini membolehkan anda melakukan tindakan tertentu untuk mengaktifkan aplikasi atau ciri tertentu. Terdapat banyak pilihan yang tersedia, seperti menukar peranan pindah rumah, rumah dan tugas. Atau fungsi lain seperti mengambil gambar dan banyak lagi.

5. Diaro - Diari, Jurnal, Catatan

Kini media sosial sama seperti buku harian. Tetapi, itu tidak bermakna kita boleh berkongsi apa-apa di sana ya.

Kadang-kadang, kita hanya dapat menyalurkannya dan kemudian menyimpannya untuk diri kita sendiri. Sekarang anda boleh bergantung pada Diaro , aplikasi kecacatan digital yang kaya dengan ciri.

Tidak perlu takut membaca oleh orang lain, Diaro dapat dilindungi menggunakan kata laluan, PIN, dan bahkan cap jari. Diaro juga disatukan dengan Dropbox sebagai penyimpanan awan, jadi anda tidak akan kehilangan buku harian anda ketika menukar telefon pintar.

6. Vizmato

Bukan sekadar foto selfie, kini era untuk berkongsi video pendek . Sekiranya anda adalah salah satu dari mereka yang selalu mengikuti trend ini, aplikasi Android terbaru bernama Vizmato akan berguna untuk anda.

Vismato adalah aplikasi yang akan mengubah video pendek anda menjadi sangat keren. Terdapat banyak pilihan kesan penapis yang boleh anda gunakan, tema, muzik, kesan dan teks.

Anda juga boleh merakam secara langsung dengan Vismato untuk video dalam gerakan perlahan atau gerakan pantas mengikut keinginan anda.

7. Belalang: Belajar Mengekod

Pada era digital masa kini, menguasai bahasa pengaturcaraan tentunya merupakan kelebihan besar bagi anda. Adakah anda ingin belajar pengekodan? Sekurang-kurangnya anda boleh belajar dari perkara yang paling asas dengan bantuan aplikasi Belalang: Belajar Kod .

Awak sibuk? Hanya ambil 5 minit sehari, jika konsisten perlahan tetapi pasti anda dapat menguasai. Sekarang kaedah terbaik untuk belajar pengekodan bukanlah dengan membaca, tetapi untuk berlatih dan Belalang menyediakannya.

Itulah 7 aplikasi Android terbaru pada edisi September 2017 yang boleh anda gunakan secara percuma untuk hidup anda. Adakah anda mempunyai aplikasi menarik lain? Kongsi di ruangan komen.

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan