Tidak guna! Reka bentuk poster menjadikannya lebih mudah untuk menggunakan 5 laman web ini!

Reka bentuk poster memaksa anda untuk menjadi kreatif dan dapat menggunakan pelbagai aplikasi pengimejan. Sekiranya anda mempunyai masalah dengannya, kini anda boleh membuat poster dengan lebih mudah melalui templat laman web ini.

Merancang poster agak sukar, terutamanya jika kita tidak mahir menggunakan aplikasi pemprosesan gambar seperti Photoshop atau Illustrator , dan lain-lain. Di satu pihak, kerana permintaan untuk reka bentuk poster tinggi, tidak jarang seseorang berani membayar sangat mahal untuk merancang poster.

Membayar reka bentuk poster tidak akan menjadi masalah bagi anda yang mempunyai cukup wang, biasanya syarikat. Tetapi bagaimana jika anda hanya pelajar atau dana biasa - biasa saja , sedangkan anda perlu merancang poster? Nah, Jaka akan memberitahu anda cara merancang poster dengan mudah melalui templat 5 laman web ini.

BACA JUGA
  • 9 Laman Web Pembekal Imej Percuma (Mockup) untuk Pereka Grafik
  • 20 Reka Bentuk Bangunan Paling Unik dan Pelik di Dunia
  • 5 Aplikasi Android untuk Reka Bentuk Rumah Impian Anda

Kaedah Mudah Merangka Poster Melalui 5 Templat Laman Ini

Reka bentuk poster sememangnya bukan perkara yang mudah. Bukan hanya perlu bermain kreativiti, tetapi reka bentuk poster juga memerlukan kita dapat menggunakan pelbagai aplikasi pencitraan. Sekiranya anda mempunyai masalah dengannya, kini anda boleh membuat poster dengan lebih mudah melalui templat dari 5 laman web ini .

1. Canva

Yang pertama ialah Canva . Sejujurnya, Jaka sering menggunakan Canva untuk merancang beberapa keperluan reka bentuk poster. Selain bebas , Canva juga relatif ringan dan cepat .

Pilihan reka bentuk templat juga sangat banyak. Tidak juga poster, tetapi juga kad ucapan, sepanduk, dan lain-lain. Canva telah menyediakan templat reka bentuk yang boleh kita gunakan secara percuma.

2. Poster Dinding Saya

Tambahan pula, jika reka bentuk yang ditawarkan oleh Canva masih tidak sesuai dengan selera anda, anda boleh mencuba My Wall Poster . Sama seperti Canva, laman aplikasi ini juga cukup ringan dan pantas.

Pilihan templatnya banyak, tetapi tidak seluas Canva. Kerana memang My Wall Poster hanya memfokuskan pada poster sahaja , tetapi tetap rekaan yang ditawarkan selain percuma, semuanya bagus.

3. Fotor

Seterusnya adalah Fotor . Seperti namanya, aplikasi ini pada awalnya sebenarnya fokus pada penyuntingan foto. Tetapi sekarang anda juga boleh menggunakannya untuk membuat reka bentuk poster. Laman aplikasi itu sendiri cenderung agak berat , memerlukan masa untuk memuatkan halaman laman web aplikasi dengan sempurna.

Untuk pilihan reka bentuk templat, terdapat begitu banyak! Kerana Fotor mempunyai fokus yang luas, mulai dari reka bentuk poster, spanduk dan lain-lain. Tetapi sayangnya tidak semua reka bentuk templat percuma, lebih banyak yang dibayar.

4. Jadilah Curang

Keempat ada Be Funky . Laman web ini sebenarnya cenderung lebih mirip dengan Fotor. Sama seperti Fotor, pada mulanya Be Funky sebenarnya fokus pada penyuntingan foto. Tetapi sekarang, anda juga boleh menggunakannya untuk merancang poster. Masih sama dengan Fotor, laman aplikasi itu sendiri cenderung agak berat .

Pilihan reka bentuk templat itu sendiri agak banyak. Tetapi untuk menggunakannya anda mesti melanggan setiap bulan . Yang percuma hanya sebilangan kecil, tetapi reka bentuk percuma yang ditawarkan sangat menarik .

5. Photojet

Akhirnya, terdapat Fotojet . Mungkin Jaka memberikan ini sebagai alternatif terakhir. Sebabnya ialah ketika Jaka mencuba Fotojet, terus terang laman web aplikasi adalah yang paling teruk .

Pilihan templat juga menarik. Tetapi sekali lagi, kebanyakan dibayar, tetapi yang percuma juga tidak sedikit . Jadi masih boleh digunakan sebagai alternatif jika anda belum menemui reka bentuk yang sesuai.

Itulah artikel Jaka mengenai 5 laman web penyedia templat untuk reka bentuk . Semoga maklumat yang disampaikan oleh Jaka melalui artikel ini dapat bermanfaat untuk anda pada masa akan datang sekiranya anda perlu merancang poster.

Sepanduk: Ruang Negatif

Artikel Berkaitan