Cara Menonton Video YouTube di Telefon Pintar Tanpa Kuota

Adakah anda suka streaming di YouTube, tetapi kuota semakin hampir? Sekiranya ada, JalanTikus mempunyai petua penting untuk anda, iaitu cara menonton video di YouTube tanpa kuota!

Dicipta oleh tiga bekas pekerja PayPal pada tahun 2005, YouTube telah menjadi media streaming video kegemaran di dunia sejak ia diperoleh oleh Google pada tahun 2006. Bukan hanya streaming, YouTube juga boleh bergaul.

Adakah anda suka streaming di YouTube, tetapi kuota semakin hampir? Sekiranya ada, JalanTikus mempunyai petua penting untuk anda, iaitu cara menonton video di YouTube tanpa kuota !

BACA JUGA
  • Cara Strim YouTube Tanpa Penyangga pada Komputer
  • Memberi inspirasi! 5 Saluran YouTube Juga Popular oleh Youtubers Terkenal
  • 10 Ciri YouTube Terkini yang Mungkin Anda Tidak Tahu

Cara Menonton Video di YouTube Tanpa Kuota

Oleh itu, perkhidmatan penstriman video yang menyediakan pelbagai kandungan kreatif dan menarik, banyak orang lebih suka streaming YouTube daripada menonton TV. Kesannya ialah kuota habis dengan cepat.

Jangan biarkan saya kecewa kerana anda ingin menonton video YouTube yang sama berkali-kali tetapi tidak mahu kuota habis dengan cepat, cuba cara berikut untuk menonton video di YouTube tanpa kuota:

  • Muat turun aplikasi YouTube GO di telefon pintar anda. Aplikasi ini masih dalam peringkat Akses Awal , tetapi boleh dimuat turun terus dari Google Play Store.
Penyemak Imbas Apl Google Inc. MUAT TURUN
  • Setelah dipasang, sahkan melalui nombor telefon bimbit anda untuk memastikan bahawa anda adalah pengguna YouTube. Selain itu anda juga dapat menghubungkannya dengan akaun Gmail.
  • Seterusnya, sila buka atau cari video yang ingin anda tonton. Kemudian klik , maka pilihan akan muncul untuk memuat turun video dalam pelbagai pilihan kualiti.
  • Muat turun sahaja. Selesai memuat turun, anda dapat menonton video berulang kali tanpa perlu risau kuota anda terkuras.

Supaya cara menonton video YouTube tanpa kuota ini lebih berkesan, ia membantu anda menggunakan YouTube GO ketika anda tersambung ke sambungan WiFi percuma. Jadi sebenarnya tidak menggunakan kuota.

Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan