Cara Berhenti Melanggan Semua Langganan E-mel yang Mengganggu dengan Satu Klik

Adakah anda merasa kesal jika mendapat e-mel yang tidak jelas? Sama ada spam, promosi dari kedai dalam talian dan lain-lain. Untuk menjadi lebih kemas, berikut adalah cara berhenti berlangganan semua langganan e-mel yang menjengkelkan dengan satu klik.

Anda adalah pengguna telefon pintar Android, pasti menggunakan Google Mail atau lebih dikenali sebagai Gmail sebagai perkhidmatan e-mel utama bukan? Sudah tentu, banyak aktiviti dalam talian yang memerlukan anda menggunakan e-mel. Tetapi kadang-kadang, jumlah e-mel yang masuk benar-benar menjengkelkan. Oleh itu, Jaka ingin membincangkan cara berhenti berlangganan atau berhenti berlangganan e-mel yang tidak jelas hanya dalam satu klik.

Kadang kala kita sengaja melanggan atau melanggan e-mel di laman web dan perkhidmatan tertentu yang cukup menjengkelkan. Sekiranya demikian, anda boleh mengamalkan cara berikut untuk berhenti melanggan e-mel yang tidak jelas.

BACA JUGA
  • Cara Membuat E-mel Percuma dengan Mudah di Yahoo, Gmail, Outlook, Mail.com dan iCloud!
  • 10 Sebab Mengapa Peti Masuk Google jauh lebih baik daripada Gmail
  • Cara Paling Berkesan Untuk Mengelakkan Akaun Gmail HACK

Cara Berhenti Melanggan Semua Langganan E-mel Yang Mengganggu Dalam 1 Klik

Untuk berhenti melanggan e-mel yang tidak jelas, sama ada spam, promosi dari kedai dalam talian, pemberitahuan dari pelbagai akaun media sosial, dan sebagainya, Jaka mempunyai cara yang sangat mudah, cepat, dan hanya memerlukan masa sekitar 1 minit. Segera, langkah berikut:

  • Cara cepat untuk berhenti melanggan semua e-mel yang menjengkelkan di Gmail adalah dengan menggunakan bantuan laman unroll.me . Sila lawati laman web ini, kemudian klik Mulakan sekarang .
  • Seterusnya, buat akaun di unroll.me menggunakan e-mel yang ingin anda uruskan.
  • Membatalkan pendaftaran akan meminta akses ke akaun Gmail anda dan membenarkannya jika anda mahu meneruskan.
  • Unroll seterusnya akan mengimbas dan memaparkan jumlah langganan e-mel anda. Klik Teruskan untuk meneruskan.
  • Kemudian, semua langganan e-mel anda akan muncul.
  • Kemudian anda klik Unsubscribe untuk berhenti berlangganan perkhidmatan e-mel yang anda anggap menjengkelkan atau kurang penting. Selesai!

Itulah cara mudah untuk berhenti berlangganan atau berhenti berlangganan e-mel semua perkhidmatan yang menjengkelkan dalam akaun Gmail, dengan cepat dan mudah dilaporkan oleh TechViral. Kini, anda dapat menguruskan e-mel anda dengan lebih berkesan dan bebas daripada e-mel yang mengganggu. Selamat mencuba!

Artikel Berkaitan