5 Trik Bermain DotA 2 Dewa Paling Dijamin untuk Membawa Anda Menuju Kemenangan

Terdapat sebilangan strategi dan trik yang mesti anda ingat dan terapkan sekiranya anda ingin memenangi pertandingan. Apa helah yang boleh membawa anda ke kemenangan dalam permainan DotA 2? Perbincangan berikut.

DotA 2 adalah permainan spin-off dari Warcraft yang menjadi terkenal beberapa tahun yang lalu berkat permainan dan kegembiraan yang menarik yang ditawarkan semasa bermain. Lebih khusus lagi, DotA 2 adalah permainan genre MOBA yang menawarkan sistem permainan 5 vs 5, di mana pemain dapat memilih watak atau gelaran Hero untuk digunakan untuk mengalahkan watak lawan pada pasukan lain sebelum menghancurkan markas utama musuh untuk memastikan kemenangan.

Untuk mencapai kemenangan dalam permainan MOBA yang terkenal di seluruh dunia ini, pemain mesti menggunakan semua kemampuan mereka untuk bekerjasama dengan ahli pasukan lain . Di samping itu, terdapat sejumlah strategi dan trik yang mesti anda ingat dan terapkan sekiranya anda ingin memenangi pertandingan. Apa helah yang boleh membawa anda ke kemenangan dalam permainan DotA 2 ? Perbincangan berikut.

BACA JUGA
  • Pemain mesti Tahu! Berikut adalah 5 Penentu Menang di DotA 2
  • 5 Wira Wira Terbaik dan Paling Maut di DotA 2
  • 7 Hero DotA 2, yang paling sukar dibunuh, di manakah wira anda?

5 Trik Bermain DotA 2 Dewa Paling Dijamin untuk Membawa Anda Menuju Kemenangan

1. Pastikan Sokongan Wira Sentiasa Memasang Ward

Foto: thescoreesports.com

Semasa bermain DotA 2, salah satu perkara terpenting yang mesti dilakukan oleh salah seorang wira dalam pasukan (biasanya dilakukan oleh wira jenis Sokongan ) adalah memasang Ward . Bangsal ini sangat berguna untuk mengetahui keberadaan musuh dan juga dapat digunakan untuk memeriksa rune yang muncul. Di samping itu, terdapat juga jenis wad yang boleh digunakan untuk melihat pahlawan menggunakan kemahiran yang tidak kelihatan .

2. Hero Mid Must Ganking Sejak Permulaan Permainan

Foto: youtube.com

Sebagai tambahan kepada pemasangan Ward oleh wira jenis Sokongan, pahlawan di barisan tengah atau yang sering disebut Midlaners mempunyai kewajipan mereka sendiri, iaitu memukul wira lawan, terutama pada pahlawan Carry lawan sejak awal permainan. Ini diperlukan untuk menekan perkembangan pahlawan lawan.

Di samping itu, dengan melakukan ganking, pahlawan Midlaner juga secara tidak langsung menjadikan pahlawan Carry selamat bertani . Mengapa mesti menjadi pahlawan Midlaner? Kerana wira Midlaner adalah pahlawan yang paling cepat berkembang pada awal permainan dari segi tahap dan item.

3. Pastikan Hero Carry Can Farming dengan Tenang dan Cepat

Foto: killping.com

Wira jenis Carry juga mempunyai tugas sendiri dalam pasukan dan peranan wira jenis ini boleh dikatakan sangat penting . Kewajiban pertama Carry Hero adalah bertani secepat dan sebanyak mungkin untuk mendapatkan barang yang dapat menguatkan pahlawan.

Setelah mendapat cukup barang, wira Carry ditugaskan untuk mengalahkan wira lawan dan sekaligus menghancurkan bangunan lawan bersama dengan ahli pasukan yang lain. Sekiranya wira Carry tidak bertani atau tidak diberi peluang untuk bertani, kemungkinan pasukan anda akan kalah dalam keadaan akhir permainan.

4. Berhati-hati ketika Pening dan Perhatikan Komposisi Wira Pasukan

Foto: portofward.com

Mendorong adalah aktiviti untuk menekan merayap yang berada di garis atas, tengah atau bawah lawan dengan tujuan untuk menghancurkan menara lawan . Ini adalah tanggungjawab yang mesti dilakukan untuk memenangi perlawanan. Dalam melakukan push, setiap pemain harus selalu berwaspada kerana wira lawan mungkin bersembunyi di sekitar anda sambil menunggu peluang untuk menyerang secara tiba-tiba.

Foto: dev.dota2.com

Selain itu, anda juga harus memperhatikan komposisi wira dan keadaan pahlawan dalam pasukan ketika mendorong. Pastikan anda selalu melakukan penekanan bersama dengan semua anggota pasukan, tetapi biarkan beberapa pahlawan anggota pasukan yang mempunyai jenis kemahiran melumpuhkan bersembunyi sekiranya musuh melakukan serangan mendadak.

5. Seboleh-bolehnya Elakkan Perang berhampiran Menara Musuh

Foto: youtube.com

Semasa berperang dengan pasukan lawan, salah satu perkara yang mesti anda ingat ialah anda berusaha menjauhkan diri dari menara lawan ketika berperang. Menara adalah bangunan yang dapat memberikan kerosakan yang besar kepada pahlawan anda sehingga perang di dekat menara lawan benar-benar menguntungkan lawan anda .

Sekiranya anda terpaksa berperang di dekat menara lawan, anda tidak boleh terlalu lama dan segera menarik diri, kecuali anda melihat peluang untuk memenangkan perang.

Itulah 5 petua bermain DotA 2 yang akan membawa anda ke kemenangan, semoga bermanfaat dan semoga berjaya. Ingat, semasa bermain DotA 2, perkara paling penting yang mesti anda ingat adalah kerja berpasukan dan berhati-hati serta berani. Kerja berpasukan akan menghasilkan kekompakan yang akan membuat anda memenangi perang, berhati-hati akan mencegah anda dari kecerobohan, dan keberanian akan membuat anda dapat menaklukkan menara dan pahlawan lawan. , pastikan anda meninggalkan jejak di ruangan komen dan berkongsi artikel ini dengan rakan anda.

Artikel Berkaitan