Mengapa WhatsApp Tidak Dapat Panggilan Video? Inilah Cara Mengatasinya

Panggilan Video di WhatsApp sering mengalami gangguan? Jangan risau, ini adalah cara menangani WhatsApp yang tidak dapat membuat panggilan video. Dijamin 100% berfungsi

Pasti anda tahu bahawa WhatsApp tidak hanya menyediakan perkhidmatan sembang, tetapi juga panggilan telefon dan video . Panggilan video adalah ciri yang paling sesuai untuk anda lewatkan.

Tetapi Jaka mendapat banyak input, katanya, sering terdapat masalah ketika panggilan video menggunakan WhatsApp. Mengapa panggilan video WhatsApp tidak boleh?

Hmm, daripada anda bertanya-tanya mengapa, mari kita lihat cara menangani WhatsApp dengan lebih baik , anda tidak boleh memanggil video ini!

 • Langkah Mengatasi WhatsApp Tidak Dapat Panggilan Video
 • Cara Mengatasi WhatsApp Tidak Dapat Panggilan Video

  Jaka secara peribadi juga sering menggunakan ciri panggilan video , makan tetapi tidak hanya untuk kekasihnya, juga kepada keluarga yang jauh dan jarang bertemu.

  Tetapi jika panggilan video WhatsApp bermasalah, itu membuat anda kecewa . Bagaimana dengan anda, bagaimana anda suka marah dan bukan masalah ini?

  Punca masalah ini, agak pelbagai. Tetapi biasanya, dapat diatasi dengan cara ini. Tetapi jika anda masih tidak dapat, jangan ragu untuk bertanya kepada Jaka. Tanpa berlama-lama, ini adalah langkah lengkap untuk mengatasi masalah ini yang mudah dan cepat.

  Langkah Mengatasi WhatsApp Tidak Dapat Panggilan Video

  Langkah 1 - Pasang aplikasi Xposed

  Muat turun dan pasang aplikasi "Permission Master - Xposed" pertama , anda boleh memuat turun dan memasangnya melalui pautan yang telah disediakan oleh Jaka di bawah:

  MUAT TURUN Apl

  Langkah 2 - Buka aplikasi WhatsApp

  Buka aplikasi WhatsApp anda, kemudian buka "Tetapan". Pilih "Chat" , kemudian pilih "Chat BackUp" , kemudian akhiri dengan memilih "BackUp" .

  Langkah 3 - Nyahpasang WhatsApp

  Setelah membuat sandaran, pergi ke menu "Tetapan" telefon pintar. Cari sub-menu "Aplikasi" , kemudian cari aplikasi "WhatsApp" . Pilih dan lakukan "Nyahpasang" .

  Langkah 4 - Pasang WhatsApp terkini

  Muat turun dan pasang versi terbaru "WhatsApp" , muat turun dan pasang secara langsung melalui pautan yang disediakan oleh Jaka di bawah:

  Aplikasi Sosial & Pemesejan WhatsApp Inc. MUAT TURUN

  Langkah 5 - Buka aplikasi Xposed

  Sudah tiba masanya anda membuka aplikasi "Permission Master - Xposed" yang anda pasang pada awalnya. Klik "Aplikasi", kemudian cari aplikasi "WhatsApp" , kemudian cari "Ambil Gambar dan Video" . Pastikan tulisan berwarna hijau. Selesai, sila cuba panggilan video sekali lagi melalui WhatsApp.

  Itulah cara mengatasi WhatsApp dari panggilan video dari Jaka. Sekiranya anda masih menghadapi masalah, anda boleh bertanya kepada Jaka, atau cuba menggunakan aplikasi panggilan video lain ( Baca: Aplikasi Panggilan Video Terbaik ). Selamat mencuba!

  Artikel Berkaitan