Inilah Cara Memuat Naik Gambar Instagram Secara Automatik mengikut Jadual

Anak-anak hari ini pasti akan memperhatikan paparan suapan Instagram. Semua mesti kemas dan mengikut jadual. Sekarang Jaka mempunyai cadangan untuk aplikasi yang sesuai untuk keperluan itu. Ini adalah cara memuat naik foto Instagram mengikut jadual.

Instagram adalah media sosial yang kini banyak digunakan oleh golongan muda. Ramai kanak-kanak hari ini sangat prihatin dengan suapan Instagram mereka. Semua mesti kemas dan ada juga yang perlu memuat naik mengikut jadual.

Bagi anda-jenis orang yang harus memuat naik foto berjadual, tidak perlu bersusah payah membuat jadual manual. Anda boleh, menggunakan aplikasi khas. Berikut adalah petua mengenai cara memuat naik foto Instagram mengikut jadual . Dengan cara ini anda tidak akan lupa bila hendak memuat naik.

BACA JUGA
  • Cara Membuat Kisah Instagram Kreatif Seperti Hit Selebriti
  • Cara Mudah untuk Menghantar Semula Orang Lain Tanpa Aplikasi!
  • Cara Berkongsi Cerita Instagram ke Whatsapp Dengan Mudah

Inilah Cara Memuat Naik Gambar Instagram mengikut Jadual

Untuk menjadwalkan muat naik foto, kami memerlukan aplikasi Android khas. Aplikasi yang akan kita gunakan sekarang dipanggil Preview guys. Aplikasi ini anda boleh dapatkan di Play Store secara percuma.

Dengan aplikasi ini anda akan selalu teringat kapan akan memuat naik foto sesuai dengan jadual yang anda buat. Oleh itu, anda tidak perlu ingat kapan hendak memuat naik foto. Mari kita lihat langkah-langkahnya.

Langkah 1

Pertama adalah membuka aplikasi Pratonton, kemudian log masuk ke akaun Instagram anda. Caranya ketuk ikon Tetapan di sudut kiri atas. Selepas itu pilih Login Dengan Instagram , lakukan seperti yang diperintahkan.

Langkah 2

Seterusnya masukkan foto yang anda mahu jadualkan. Caranya ketuk ikon Plus di sudut kanan atas. Selepas itu pilih Perpustakaan , cari dan pilih foto yang anda mahukan.

Langkah 3

Untuk memulakan penjadualan, ketuk foto. Kemudian ketik ikon Bubble di bahagian bawah. Setelah itu buat kapsyen yang sesuai, kemudian ketuk Jadualkan Pos untuk membuat jadual pengeposan.

Langkah 4

Langkah seterusnya adalah menentukan tarikh dan masa ketika anda ingin memuat naik foto. Sekiranya anda mengetuk OK , kemudian pilih Selesai .

Langkah 5

Nanti anda akan diberitahu oleh rakan-rakan aplikasi Pratonton. Pemberitahuan ini akan datang sesuai dengan waktu yang telah anda tetapkan. Cukup ketuk pemberitahuan, maka anda akan diarahkan ke aplikasi Instagram untuk memuat naik foto.

Jadi, tidak ada lagi yang lupa bila memuat naik. Dengan aplikasi Pratonton, anda selalu dapat diingatkan ketika memuat naik, tidak perlu diingat. Lelaki betul senang.

Itu sahaja cara memuat naik gambar Instagram mengikut jadual dari Jaka. Selain menjadualkan catatan, anda juga dapat menggunakan aplikasi ini untuk menganalisis statistik akaun anda. Bermula dari jumlah suka, pengikut, jumlah orang yang melihat foto kami, dll. Ini sangat penting bagi anda yang ingin diraikan. Dalam aplikasi Pratonton ada juga fitur penyuntingan foto yang anda tahu!

Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan