10 Filem Motivasi Terbaik Yang Boleh Mengubah Hidup Anda, Kuatlah!

Bosan dengan rutin anda setiap hari? Ayuh, semangat anda dengan menonton filem motivasi terbaik yang disyorkan oleh Jaka di bawah!

Adakah anda merasa bosan dengan kehidupan dan pekerjaan seharian anda?

Setiap orang merasa bosan dalam pekerjaan atau aktiviti setiap hari, terutamanya jika anda selalu melakukan aktiviti yang sama.

Sekiranya anda salah seorang dari mereka, maka anda memerlukan motivasi, geng. Bentuk motivasi yang paling menyenangkan adalah melalui filem.

Nah, Jaka telah menyediakan filem motivasi terbaik yang dapat mengubah hidup anda . Mari, lihat senarai penuh!

 • Falcon Butter Peanut (2019)
 • Kejar Kebahagiaan (2006)
 • Tidak Terputus (2014)
 • Forrest Gump (1994)
 • Filem Motivasi Terbaik Lain. . .
 • Filem Motivasi Terbaik yang Disyorkan Yang Boleh Mengubah Hidup Anda

  Bagi anda yang berada dalam situasi yang tidak menyenangkan atau hilang semangat, ada baiknya anda menonton cadangan filem motivasi yang disenaraikan.

  Dengan menonton filem motivasi terbaik di bawah, anda dapat melihat dunia dengan lebih luas dan mendorong anda melakukan aktiviti yang belum pernah anda lakukan sebelumnya.

  Anda boleh menonton filem ini dengan menstrim filem dalam talian atau melalui aplikasi streaming di telefon bimbit seperti Netflix. Mari ke senarai filem:

  Aplikasi Hiburan Netflix, Inc. MUAT TURUN

  1. Hanya Mercy (2020)

  Just Mercy adalah salah satu filem biopik terbaik yang mengisahkan kisah seorang pendakwa Amerika yang legenda bernama Bryan Stevenson .

  Dimainkan oleh bekas pemain bola keranjang legenda, Michael Jordan , anda akan memasuki selok-belok dunia undang-undang di Amerika Syarikat yang begitu rumit dan kompleks.

  Tetapi di sebalik semua itu, filem ini dapat menjadi motivasi kehidupan banyak orang, bahawa masih ada orang baik yang berusaha menegakkan kebenaran di tengah-tengah tuduhan dan konflik yang timbul.

  TajukHanya Rahmat
  Menayangkan 17 Januari 2020
  Jangka masa 2 jam 17 minit
  Pengarah Destin Daniel Cretton
  Pelakon Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Brie Larson
  Genre Biografi, Jenayah, Drama
  Penarafan 83% (RottenTomatoes.com)


  7.6 / 10 (IMDb.com)

  2. Falcon Butter Peanut (2019)

  Bukan hanya mendapat gelaran sebagai salah satu filem komedi segar yang lucu, mesej yang bermakna untuk disampaikan dalam filem motivasi terbaik ini memukul hati, geng.

  Filem ini sendiri mengisahkan tentang Zak (Zack Gottsagen) , seorang kanak-kanak dengan sindrom down yang mempunyai keinginan besar untuk menjadi ahli gusti profesional .

  Untuk mencapai tujuan tersebut, dia harus berjuang dengan pelbagai jenis konflik dalam hidupnya. Mampukah dia mengatasi segalanya dan menjadi ahli gusti yang hebat? Ayuh, berjaga!

  TajukFalcon Butter Peanut
  Menayangkan 18 Oktober 2019
  Jangka masa 1 jam 37 minit
  Pengarah Tyler Nilson, Michael Schwartz
  Pelakon Zack Gottsagen, Ann Owens, Dakota Johnson
  Genre Komedi, Drama
  Penarafan 96% (RottenTomatoes.com)


  7.6 / 10 (IMDb.com)

  3. Kejar Kebahagiaan (2006)

  The Pursuit of Happyness adalah filem motivasi terbaik yang dibintangi oleh pasangan ayah dan anak lelaki, Will Smith dan Jaden Smith.

  Menceritakan kisah seorang ayah bernama Chris Gardner yang merupakan jurujual dengan banyak hutang.

  Tidak dapat membayar semua hutangnya, dia ditinggalkan oleh isterinya dan menjadi gelandangan dengan anaknya di San Francisco sehingga akhirnya dia mendapat pekerjaan sebagai broker saham.

  Banyak pelajaran yang mereka alami ketika tinggal tanpa tempat tinggal di bandar, sama ada motivasi hidup atau cinta seorang ayah. Bersedia untuk banjir air mata ya, geng!

  TajukMengejar Kebahagiaan
  Menayangkan 15 Disember 2006
  Jangka masa 1 jam 57 minit
  Pengarah Gabriele Muccino
  Pelakon Will Smith, Thandie Newton, Jaden Smith
  Genre Biografi, Drama
  Penarafan 67% (RottenTomatoes.com)


  8/10 (IMDb.com)

  4. Tidak Terputus (2014)

  Unbroken adalah filem biopik dari Louis Zamperini , bekas tentera Amerika Syarikat dalam Perang Dunia II yang merupakan atlet yang berlari di Olimpik.

  Pesawatnya terhempas menyebabkan dia dan rakannya ditangkap oleh Jepun dan menjadikan tawanan perang. Dia dilayan secara tidak berperikemanusiaan di penjara.

  Walaupun begitu, dia tidak pernah putus asa. Walaupun Amerika menang dan dia dibebaskan, dia memaafkan semua orang yang menyakitinya, termasuk sarjan Jepun yang selalu menyiksanya.

  Unbroken adalah filem yang memotivasi anda untuk selalu berharap kepada Yang Mahakuasa dan bahkan memaafkan mereka yang menyakiti anda pada masa lalu.

  TajukTidak patah
  Menayangkan 25 Disember 2014
  Jangka masa 2 jam 17 minit
  Pengarah Angelina Jolie
  Pelakon Jack O'Connell, Miyavi, Domhnall Gleeson
  Genre Biografi, Drama, Sukan
  Penarafan 51% (RottenTomatoes.com)


  7.2 / 10 (IMDb.com)

  5. Forrest Gump (1994)

  Siapa kata bahawa seseorang yang hanya mempunyai IQ rendah tidak boleh berjaya?

  Anda mesti menonton filem motivasi terbaik sepanjang masa Forrest Gump , di mana walaupun seseorang yang kurang kecerdasan dapat memperoleh banyak pencapaian.

  Bermula dari mengajar Elvis bagaimana menari, bertemu John F. Kennedy, hingga menjadi pelabur utama di Apple Computers. Semua dapat dicapai kerana Gump tidak takut akan apa-apa dan jatuh cinta dengan kehidupan.

  Anda akan mendapat banyak pengajaran menarik yang dapat diambil dari kisah filem ini, adakah anda menjadi rendah diri kerana dianggap bodoh oleh orang lain?

  Yakinlah, tidak ada orang bodoh di dunia ini, geng ini, dan filem yang memberi inspirasi akan menjadikan hidup anda lebih bermakna!

  TajukForrest Gump
  Menayangkan 6 Julai 1994
  Jangka masa 2 jam 22 minit
  Pengarah Robert Zemeckis
  Pelakon Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise
  Genre Drama, Romantik
  Penarafan 70% (RottenTomatoes.com)


  8.8 / 10 (IMDb.com)

  Filem Motivasi Terbaik Lain. . .

  6. Jalan (2015)

  Seterusnya adalah The Walk , sebuah filem mengenai kehidupan seorang seniman atau seniman wayar tinggi yang berjalan di atas tali yang mempunyai impian untuk berjalan di tali di antara bangunan tinggi.

  Kisah ini diceritakan pada tahun 1974, seorang remaja bernama Philippe Petit taksub dengan berjalan di tali. Dia bertekad untuk berjalan melintasi bangunan World Trade Center.

  Walaupun nampak mustahil, bagi Philippe itu mungkin dilakukan selagi ada usaha. Ayuh, saksikan kisah yang akan membuat anda teruja untuk mengejar impian!

  TajukBerjalan
  Menayangkan 9 Oktober 2015
  Jangka masa 2 jam 3 minit
  Pengarah Robert Zemeckis
  Pelakon Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Guillaume Baillargeon
  Genre Pengembaraan, Biografi, Drama
  Penarafan 84% (RottenTomatoes.com)


  7.3 / 10 (IMDb.com)

  7. Steve Jobs (2015)

  Siapa yang tidak tahu watak Steve Jobs yang satu ini?

  Steve Jobs adalah salah satu pengasas syarikat mega besar Apple Inc. yang terkenal dengan produknya yang cemerlang dan futuristik. Filem motivasi terbaik ini mengisahkan kehidupannya yang penuh inspirasi.

  Menceritakan tindakannya di sebalik revolusi digital yang mengubah bagaimana teknologi boleh menjadi canggih seperti hari ini. Kemudian, anda akan menemui banyak perkara yang tidak akan anda jangkakan.

  Penasaran dengan kisah tokoh paling terkenal di dunia? Jangan lupa menonton filem kehidupan yang penuh inspirasi ini!

  TajukSteve Jobs
  Menayangkan 23 Oktober 2015
  Jangka masa 2 jam 2 minit
  Pengarah Danny Boyle
  Pelakon Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen
  Genre Biografi, Drama
  Penarafan 86% (RottenTomatoes.com)


  7.2 / 10 (IMDb.com)

  8. Serigala Wall Street (2013)

  Sekarang, jika filem motivasi terbaik ini diambil dari buku dengan nama yang sama, ia menceritakan kisah seorang jutawan bernama Jordan Belfort dalam filem The Wolf of Wall Street .

  Jordan diberitahu untuk mendapatkan pekerjaan di LF Rothschild, dia diajar banyak perkara oleh rakannya. Buat dia menjadi pandai dalam strategi penjualan, hingga akhirnya dia berjaya dan membina syarikatnya sendiri.

  Filem ini mengajar setiap penonton mengenai strategi kewangan gelap dan cinta buta.

  TajukThe Wolf of Wall Street
  Menayangkan 25 Disember 2013
  Jangka masa 3 jam
  Pengarah Martin Scorsese
  Pelakon Leonardo DiCaprio, Bukit Jonah, Margot Robbie
  Genre Biografi, Jenayah, Drama
  Penarafan 79% (RottenTomatoes.com)


  8.2 / 10 (IMDb.com)

  9. Hidup itu Indah (1997)

  Siapa kata filem bukan Amerika itu buruk? Buktinya, filem Life is Beautiful mendakwa orang Itali ini berjaya mencapai pencapaian tertinggi dengan memenangi banyak anugerah, salah satunya adalah 3 piala Oscar pada tahun 1999.

  Filem ini mengisahkan kehidupan keluarga Yahudi yang bahagia di tengah-tengah Itali. Malangnya, semuanya berubah semasa Perang Dunia II .

  Sebenarnya, si ayah tidak luput dari serangan itu, hingga akhirnya dia harus bertahan di sebuah kamp konsentrasi . Di sini anda akan melihat perjuangan ayah dalam menghiburkan anak-anaknya. Dijamin sangat memotivasi!

  TajukHidup itu Indah (La vita bella)
  Menayangkan 12 Februari 1999
  Jangka masa 1 jam 56 minit
  Pengarah Roberto Benigni
  Pelakon Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini
  Genre Drama, Komedi
  Penarafan 80% (RottenTomatoes.com)


  8.1 / 10 (IMDb.com)

  10. 12 Tahun Budak (2013)

  Terakhir adalah 12 Tahun Budak . Filem motivasi terbaik adalah mengenai seorang Amerika berkulit hitam bernama Solomon Northup yang diculik dan dijual sebagai hamba.

  Dia menjadi hamba di New Orleans selama 12 tahun dengan banyak kisah memilukan dan pelajaran berharga sebelum dibebaskan.

  Kisahnya semasa perbudakan memberikan banyak pelajaran, dari tidak pernah berputus asa, ketekunan, keadilan, intimidasi, dan banyak lagi. Apa yang anda lakukan sekiranya anda berada di posisi Solomon Northup?

  Tajuk12 tahun sebagai hamba
  Menayangkan 8 November 2013
  Jangka masa 2 jam 14 minit
  Pengarah Steve McQueen
  Pemain Chiwetel Ejiofor, Michael Kenneth Williams, Michael Fassbender
  Genre Biografi, Drama, Sejarah
  Penarafan 95% (RottenTomatoes.com)


  8.1 / 10 (IMDb.com)

  Itulah filem motivasi terbaik yang boleh anda tonton untuk menaikkan semangat anda semula.

  Filem motivasi mana yang menjadi kegemaran anda, geng? Tulis pendapat anda di ruangan komen, sampai jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai filem tersebut atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan