Tonton Drama Suara Korea 3 (2019) | Kisah Pasukan Masa Emas Menyingkap Jenayah!

Tonton streaming drama Korea Voice 3 episod penuh dengan sari kata bahasa Indonesia dan Inggeris di sini.

Setelah berjaya membuat penonton penasaran kerana adegan gantung pada akhir episod, saluran OCN akhirnya menayangkan drama Korea Voice 3 sebagai sekuel musim sebelumnya.

Bukan hanya menawarkan jalan cerita yang menarik dan tegang, drama Voice 3 juga ternyata memasukkan unsur-unsur Indonesia di dalamnya yang membuat banyak orang teruja.

Nah, bagi anda yang ingin tahu menonton drama Voice 3, pertimbangkan dulu sinopsis penuh di bawah.

 • Fakta Menarik mengenai Drama Suara Korea 3
 • Tonton Drama Suara Korea 3
 • Sinopsis Drama Suara Korea 3

  Voice 3 menceritakan kisah pegawai polis di 112 pusat panggilan kecemasan Korea Selatan yang harus berurusan dengan kartel jenayah Antarabangsa yang terlibat dalam laman web gelap.

  Anggota pasukan polis ini, yang dikenali sebagai pasukan Masa Emas, diketuai oleh Kang Kwon Joo (Lee Ha Na) dan ketua pasukan lapangan Do Kwang Woo (Lee Jin Wook) .

  Walaupun mengalami masalah dengan telinganya akibat letupan bom yang menimpanya, tetapi ternyata inilah yang dapat membuat Kang Kwon Joo menyelamatkan banyak mangsa dengan petunjuk suara yang didengarnya.

  Namun, masalahnya menjadi lebih rumit apabila keadaan yang dialami oleh Kang Kwon Joo akan menjadikannya seseorang yang kejam ketika melihat telinga yang berdarah.

  Sikapnya menjadi sangat sukar dikawal dan bahkan boleh membunuh orang lain. Plus Do Kang Woo yang mula menyedari bahawa naluri jahatnya mula muncul.

  Keadaan ini pastinya menjadikan pasukan Golden Time sedikit goyah ketika mendedahkan jenayah. Kemudian, bolehkah mereka mengatasi ini?

  Fakta Menarik mengenai Drama Suara Korea 3

  Telah membuat pemandangan peminat drama Korea pada waktu penyiarannya, berikut adalah beberapa fakta menarik di sebalik proses produksi Drakor Voice 3:

  • Tidak hanya menampilkan bintang Korea yang terkenal, Voice 3 ternyata menjadi salah satu drama Korea yang dibintangi oleh artis Indonesia. Dia adalah Yannie Kim.

  • Tidak hanya memilih Yannie Kim sebagai salah satu pemain, drama Voice 3 juga memasukkan bahasa Indonesia dalam salah satu adegan, anda tahu.

  • Memasuki musim 3, ternyata setiap musim drama mempunyai pengarah yang berbeza.

  • Pelakon Lee Hana telah menjadi pemeran utama wanita sejak musim pertama Voice.

  Tonton Drama Suara Korea 3

  Sumber gambar: Scribble & Scroll
  MaklumatSuara 3
  Ulasan (Bilangan pengulas) 8.6 (804)
  Genre Ngeri


  Jenayah

  Tarikh Tayangan 11 Mei 2019
  Bilangan Episod Episod 16
  Pengarah Nam Ki-hoon
  Pemain Lee Ha Na


  Lee Jin-wook

  Nah, bagi anda yang ingin tahu kisah penuh drama Korea ini, anda boleh menonton drama Korea Voice 3 di bawah ini, geng. Lihatlah!

  >>> Tonton Drama Suara Korea 3 Episod Penuh Indo <<<

  Itu adalah sinopsis dan beberapa fakta menarik yang merupakan salah satu drama Korea paling digemari berjudul Voice 3, the gang.

  Drama Korea yang sangat menarik, apa yang anda mahu tonton? Tulis jawapannya di bahagian komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Drama Korea atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan