12 Aplikasi Penggera Android Terbaik 2018, Pasti Bangun!

Sering menghadapi masalah bangun pagi kerana penggera yang anda gunakan tidak berfungsi? Inilah Jaka yang memberikan cadangan mengenai 12 aplikasi penggera Android terbaik.

Penggera adalah objek yang kita andalkan untuk dapat bangun tepat pada waktunya atau tidak terlalu tidur.

Sekiranya kita menggunakan jam penggera sebelumnya, sekarang telefon pintar boleh digunakan sebagai penggera. Malah, pelbagai aplikasi dengan pelbagai ciri tersedia untuk pengguna telefon pintar Android.

Kali ini, Jaka akan memberikan 12 cadangan aplikasi penggera untuk pengguna Android anda. Sudah tentu, dengan pelbagai ciri yang dapat disesuaikan dengan selera dan keperluan mereka.

BACA JUGA
  • 7 Aplikasi Penggera Android bertema Anime Anda mesti memuat turun Wibu!
  • Selain menjadi penggera, ini adalah cara mengubah Spotify menjadi pemasa automatik di Android
  • 5 Aplikasi Penggera Antimainstream Paling Berkesan untuk Membangun Sahur

12 Aplikasi Penggera Android Terbaik 2018

Bangun pagi tepat pada waktunya tidak semestinya menyakitkan, terutamanya jika anda masih mengantuk. Pelbagai aplikasi penggera Android di bawah ini bukan hanya dapat membuat anda bangun tepat pada waktunya, tetapi juga membuat anda bangun lebih menyeronokkan pada waktu pagi.

LIHAT ARTIKEL

1. Penggera

Alarmy adalah salah satu aplikasi penggera terbaik di Play Store. Permohonan yang dibuat Delight Bilik Co . Telah dimuat turun lebih dari sepuluh juta pengguna Android dan mendapat penilaian yang memuaskan, iaitu 4.7.

Cukup berkesan untuk membuat pengguna bangun, anda diminta untuk mengambil foto tertentu agar dapat mematikan penggera ini. Anda pasti boleh bergerak dan berkonsentrasi untuk benar-benar bangun dari tidur anda.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti HumanLogic

2. Saya Tidak Boleh Bangun!

Aplikasi yang 99% berjaya membangunkan anda pada waktu pagi. Sekiranya gagal, anda mungkin pingsan, koma dan bahkan kehilangan nyawa. Itu mengenai ulasan pengguna yang telah menggunakan I Can't Wake Up!

Aplikasi yang dibuat oleh Kog Creations tidak hanya membangunkan anda, tetapi juga merangsang anda pada waktu pagi. Terdapat beberapa mod penggera yang boleh anda pilih untuk mematikan penggera, iaitu Shake Task, Memory Task, Barcode Task dan beberapa mod lain.

DOWNLOAD Aplikasi Kog Creations

3. Tidur sebagai Android

Lebih dari sekadar membangunkan Anda, aplikasi ini bernama Sleep as Android mempunyai pelbagai fungsi yang berguna untuk penggunanya. Urbandroid Team membuat aplikasi ini untuk menganalisis kualiti tidur penggunanya.

Selain itu, aplikasi penggera yang telah diunduh lebih dari sepuluh juta pengguna Android mempunyai fitur suara semula jadi untuk membantu anda yang mengalami masalah tidur. Dan bagi mereka yang mengalami kesukaran untuk bangun, aplikasi ini dapat mengubah penggera menjadi pelbagai cabaran yang membuat anda berkonsentrasi dan tidak pernah tertidur lagi.

DOWNLOAD Pasukan Produktiviti Aplikasi Urbandroid

4. Jam Penggera yang Tepat Masa

Jam Alarm Tepat Waktu adalah aplikasi yang membangunkan anda tanpa perlu menyuruh anda melakukan cabaran seperti aplikasi lain. Ya, aplikasi ini lebih tertumpu pada ketegangan nada dan penampilan yang menyenangkan untuk menjadikan pengguna pagi lebih ceria.

Walaupun banyak yang mempersoalkan keberkesanannya, aplikasi yang dibuat oleh Bitspin ini tetap menjadi yang paling popular dengan sudah digunakan oleh lebih dari sepuluh juta pengguna. Dia menangis lagi, aplikasi ini bebas dari iklan.

Bitspin Produktiviti Apl DOWNLOAD

5. Penggera Gelombang

Aplikasi yang dibuat oleh AndroidAm mempunyai cara yang unik untuk menggunakannya. Jam Wave pengguna , seperti namanya mesti goncang telefon pintar dengan tangan mereka sehingga bunyi penggera mematikan. Anda memerlukan beberapa saat sehingga penggera berbunyi dan anda pasti, anda akan bangun dan tidak mengantuk lagi.

Apl Produktiviti AndroidAm DOWNLOAD

6. AlarmRun (Penggera Sosial)

Salah satu aplikasi penggera Android yang paling menyeronokkan. AlarmRun juga memberikan cabaran atau permainan untuk mematikan suara ketika anda bangun. Dia menangis, aplikasi ini akan memberikan skor untuk setiap permainan dan anda boleh berkongsi (berkongsi) secara langsung di media sosial. Jadi, anda akan didorong untuk lebih rajin bangun awal agar anda tidak merasa malu dengan rakan-rakan di media sosial.

Produktiviti Aplikasi HANDSOME SYARIKAT (c) MUAT TURUN

7. Jam Penggera SpinMe

SpinMe adalah aplikasi yang dapat dibilang memerlukan usaha yang paling besar dari penggunanya untuk mematikan suara penggera yang menyala. Aplikasi ini memerlukan anda berdiri dan berpusing di tempatnya selama beberapa kali. Pergerakan anda akan dikesan oleh aplikasi sehingga bunyi penggera mati ketika pergerakan anda seperti yang diperintahkan.

Aplikasi Produktiviti Abdulla Al-Shurafa DOWNLOAD

8. Jam Penggera Teka-teki

Wro Claw Studio membuat aplikasi Puzzle Alarm Clock yang dapat menyedarkan anda dengan cara yang juga tidak kurang menyeronokkan. Selain pengulangan pola dan masalah matematik, aplikasi ini juga menyediakan mod permainan labirin sehingga anda terjaga atau terjaga dari rasa mengantuk anda

Produktiviti Aplikasi Wro Claw Studio MUAT TURUN

9. Jam Penggera Rooster

Masa kecil anda terbangun awal apabila anda mendengar suara ayam berkokok? Jadi aplikasi Rooster Alarm Clock adalah pilihan yang tepat untuk anda. Anda boleh memilih beberapa pilihan suara burung gagak ayam dan jam tangan latar ayam yang lucu dan menarik sebagai penggera anda.

DOWNLOAD Aplikasi Swiv Produktiviti

10. Berkilau

Bukan hanya menggunakan suara, aplikasi bernama Glimmer ini juga akan membangunkan Anda dengan membawa cahaya dari telefon pintar anda. Cahaya yang dipancarkan menyerupai cahaya matahari pagi yang pastinya menyokong anda untuk bangun lebih cepat.

Aplikasi Produktiviti vuxia DOWNLOAD

11. SleepBot - Penggera Kitaran Tidur

Bukan hanya aplikasi penggera yang bertanggung jawab untuk membangunkan Anda, SleepBot adalah aplikasi yang juga berfungsi untuk memantau, memantau dan memberikan cadangan untuk pola tidur yang baik. Di samping itu, aplikasi ini juga memberikan cadangan untuk makanan atau minuman yang tepat untuk menyokong kualiti tidur.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti SuperCommon

12. Penggera SpotOn untuk Spotify

Pencinta muzik pasti mengetahui aplikasi streaming Spotify, bukan? Melalui aplikasi SpotOn Alarm , anda boleh menggunakan lagu kegemaran anda sebagai penggera untuk membangunkan anda pada waktu pagi. Anda dapat mengetahui cara lengkap untuk menggunakan aplikasi dalam artikel ini.

Produktiviti Aplikasi Sasa Cuturic DOWNLOAD

Itulah 12 aplikasi penggera terbaik dan percuma di Android. Sekarang anda tidak perlu merasa terlambat ke kampus atau ke pejabat kerana anda lambat bangun lewat. Manakah antara 12 aplikasi di atas yang anda rasa paling sesuai untuk anda? Sampaikan di ruangan komen.

Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan