FPS Rasa MOBA! Ini adalah 4 Permainan FPS MOBA Terbaik yang Boleh Anda Mainkan

Apa yang berlaku sekiranya permainan FPS bergabung dengan MOBA? Berikut adalah senarai permainan Foba Moba terbaik yang boleh anda mainkan.

Permainan MOBA masih digemari oleh rakan sekarang. Bahkan untuk memunculkan kumpulan tertentu yang kerjanya hanya mengulas dan mengejek permainan MOBA lain yang dianggap tidak sesuai. Bermula dari menyalahkan Analog, satu jalur yang dianggap menipu dari apa yang sudah popular.

Namun, kami berhenti sebentar mengenai perkara ini kerana sekarang Jaka ingin memberikan senarai permainan MOBA yang cukup unik. Jadi, keempat-empat permainan ini selain genre MOBA, nampaknya mereka juga menyertakan elemen FPS di dalamnya yang tentunya akan menambahkan kegembiraan dalam bermain.

Mari lihat secara langsung berikut, senarai permainan Foba Moba terbaik yang boleh anda mainkan. Lihatlah!

BACA JUGA
  • 15 Permainan MOBA Terbaik 2020 pada Android dan PC, Lebih Baik daripada ML dan Dota 2!
  • Mobile Legends: Bang bang, DotA Games Untuk Android HP RAM Di bawah 1 GB

4 Permainan FPS MOBA Terbaik

1. Raja Legion

Permainan Moba FPS pertama adalah King of Legion . Sepintas lalu King of Legion mempunyai persamaan dengan Overwatch . Tidak hanya sebilangan kecil, beberapa watak pahlawan dalam permainan ini juga kelihatan sama, dan ada juga yang sangat serupa, misalnya watak DVa.

Selain menggabungkan MOBA dan FPS, King of Legion mempunyai keunikan lain, iaitu memberikan pengalaman bermain dalam masa nyata dengan arena visual 3D, serta pelbagai pahlawan yang menarik.

Oleh itu, jika anda memahami ciri-ciri Overwatch, anda tidak akan mendapat banyak perbezaan ketika bermain permainan ini. Cuba!

2. Battleborn

Battleborn adalah permainan FPS yang memiliki elemen MOBA di dalamnya, dengan tema memilih pahlawan dalam pertempuran arena penembak. Keunikan lain dari permainan ini adalah salah satunya adalah permainan yang lebih bervariasi dan ada juga elemen RPG di dalamnya.

Kemudian tidak jauh berbeza dengan permainan RPG pada umumnya, di mana kekuatannya tertumpu pada peralatan tertentu untuk memberikan kesan kerosakan yang besar kepada pihak lawan. Jadi, tunggu apa lagi, cepatlah dan mainkan permainan ini sekarang.

3. Paladin

Paladins adalah permainan yang membawa genre FPS disertai dengan pelbagai elemen unik tambahan di dalamnya. Tetapi walaupun membawa genre FPS, Paladins memiliki permainan dan mekanik dalam gaya MOBA.

Jadi, setiap watak dalam permainan ini mempunyai kekuatan tertentu untuk memberikan gaya permainan yang berbeza kepada setiap wira.

Di samping itu, permainan ini sama dengan Dota 2 dan League of Legends yang menggunakan mekanik item untuk memberikan kesan kekuatan yang menarik pada setiap wira.

4. Juara Gempa

Permainan Moba FPS terakhir ialah Quake Champion . Quake Champion adalah permainan yang membawa genre FPS dengan membawa tema Classic Arena Shooter * di dalamnya. Ramai yang berpendapat bahawa Quake Champion adalah permainan MOBA tetapi sebenarnya tidak.

Pembangunnya sendiri mengatakan jika permainan yang dikembangkannya sengaja membawa mekanik gaya MOBA dan kemudian dia mengatakan Quake Champion akan dikembangkan sebagai permainan eSport yang kompetitif untuk meniru kejayaan Overwatch dan DOOM yang dianggap memiliki permainan serupa.

Itulah senarai permainan FPS Moba terbaik yang sesuai untuk anda mainkan. Jadi, mana yang anda pilih? Mari berikan jawapan anda melalui komen di bawah.

Artikel Berkaitan