10 Webtoon Romantik oleh Anak-anak Bangsa yang Pasti Membuat Baper

Bagi anda yang suka membaca komik percuma di LINE Webtoon, JalanTikus adalah cadangan komik Webtoon romantis oleh sebuah negara yang akan dapat menyusun berita anda.

Untuk membaca komik percuma, sekarang anda tidak perlu pergi ke kedai buku untuk terus membaca sambil berdiri lagi, tetapi hanya pasang aplikasi LINE Webtoon . Dan kemudian anda boleh membaca komik menarik sebanyak mungkin secara percuma, hanya modal kuota.

Bukan hanya komik pengembaraan, bagi anda yang suka perkara romantis, anda boleh menemui banyak komik yang membuat baper di Webtoon. Daripada melemparkan kuota terbuka satu-satu, lebih baik anda melihat cadangan 10 Webtoon komik romantis yang akan membuat anda tidak baik!

BACA JUGA
  • Inilah Wajah 10 Komik yang Berjaya di LINE Webtoon Indonesia
  • 9 'Cogan' di Webtoon yang Membuat Gadis Sengsara
  • Inilah 7 Webtoon Romantik yang Boleh Membuat Pembaca Gempa

Webtoon Romantik yang Membuat Anda Baper

Selain percuma, di Webtoon terdapat banyak komik menarik yang menarik. Bukan hanya dari luar, tetapi juga dari artis komik tempatan. Oleh itu, cepatlah memuat turun Webtoon supaya anda dapat membaca Webtoon komik romantis berikut!

Aplikasi Hiburan NAVER Corp. MUAT TURUN

1. Eggnoid (oleh Archie The RedCat)

Kehidupan Kirana yang pada awalnya kesepian telah berubah menjadi warna sejak kehadiran Eggy, seorang lelaki tampan dan tidak bersalah yang keluar dari telur misteri. Selain diambil untuk menelusuri asal usul Eggy, Eggnoid akan membuat Anda bosan dan cemburu kerana kehidupan Kirana dikelilingi oleh lelaki tampan seperti Olfie dan the South.

2. Terlambat Jatuh Cinta (oleh xzbonbon)

Barney Shoufle adalah lelaki popular yang sangat sibuk. Sebabnya ialah dia bukan sahaja terkenal di kalangan pelajar perempuan, malah para junior dan pensyarahnya bergantung kepadanya. Suatu keadaan menyebabkan Barney berkenalan dengan Elvira, yang ternyata menghidap penyakit itu sehingga dijatuhi hukuman tidak boleh hidup lama. Apa yang harus dilakukan Barney dalam kesibukannya sebelum terlambat?

3. Wonderwall (oleh Senaloli)

Bagi Jessy, Wonderwall adalah sesuatu atau seseorang yang selalu ada dan dapat membahagiakan. Masalahnya, Jessy harus berurusan dengan dua orang Wonderwall. Dengan keindahan Joe dan Sean, dijamin menjaga anda dalam kedudukan Jessy!

4. Tanpa cacat (oleh Shinshinhye)

Komik Webtoon romantis ini menceritakan kisah Sarah, gadis sukar yang bertemu Elios, seorang lelaki buta yang tampan dan misteri. Sarah semakin ingin tahu tentang Elios. Adakah Sarah jatuh cinta dengan lelaki buta yang tampan? Cukup ikuti Flawless , dan anda dijamin menjadi baper!

5. Alice (oleh Angellina)

Seperti "Alice in Wonderland", Angellina pencipta Webtoon romantis ini menceritakan kisah dunia baru Alice , gadis cuai. Bukan dalam dunia sihir, komik ini akan membawa anda menjalani kehidupan seharian Alice di kampus barunya. Namanya adalah kampus, lelaki tampan dan kisah cinta monyet yang membuat genap siap untuk membuat anda tertawa.

6. Tarikh Penasaran (karya telormatasappi)

Bagi mereka yang memerangkap orang, maka Curious Date adalah Webtoon romantis yang sesuai untuk anda baca. Komik ini mengisahkan tentang Orlin yang ingin tahu tentang gosip mengenai budak comelnya. Mampukah Orlin bertahan dari gosip yang beredar dan mendapat naksir?

7. Dalam Mimpi (oleh Cindy Chwa dan Angellina)

Apa yang akan anda lakukan sekiranya ternyata lelaki impian anda tidak dapat dijumpai di dunia nyata? Adakah di dunia impian ? Itulah yang dialami oleh Valerie. Kerana dia sering gagal bercinta di dunia nyata, dia bertemu dengan anak lelaki misteri dan tampan dalam mimpinya. Adakah impian ini akan menjadi kenyataan?

8. Pasutri Gaje (oleh Annisa Nisfihani)

Adimas dan Adek akhirnya berkahwin! Bagi anda yang tidak tahu, Gaje 's Wife adalah kesinambungan dari My Pre-Wedding Webtoon yang romantis . Nah, bagi anda yang ingin membaca Webtoon romantis ini, sangat wajib membaca Pra-Perkahwinan Saya sehingga akhir. Nah, namanya pengantin baru, Adimas dan Adek akan membawa anda ke kehidupan lucu dan romantis pengantin baru. Mengujakan!

9. Bilik Pengajian ke-304 (oleh Felicia Huang)

Selama 40 hari, Desyca, seorang pelajar hoki yang malas tetapi super, menjalani Fizik Karantina pra-OSN (National Science Olympiad) dengan 4 orang budak lelaki tampan dari sekolah menengah elit di Bilik Pengajian Nombor 304 . Anda dijamin menjadi lebih bengang dan cemburu kerana Desyca bernasib baik kerana dikelilingi oleh lelaki yang sangat tampan dan popular seperti Dirga, Juna, Reihan dan Bejo.

10. Sweet EscapE (oleh kiyoshin_)

Sweet EscapE menceritakan kisah Nana, seorang fangirl, yang mengidolakan Jun dari JI: NX. Keadaan membuat Jun dan Nana bertemu. Kisah sekuel akan membuat anda meneka, adakah Nana dan Jun akan diciptakan? Apa rasanya berkencan dengan idola? Satu perkara yang perlu digariskan, gambar komik Sweet EscapE ini bagus!

Ya, bukan hanya Sweet EscapE yang memiliki gambar yang bagus, semua komik Webtoon romantis oleh anak-anak yang disebutkan di Jalan mempunyai nilai yang baik dalam gambar dan juga kualiti cerita. Dijamin anda akan menyukainya. Tetapi bersiaplah, baper!

Artikel Berkaitan