Cara Membuat Multichat di LINE agar Perjanjian Bukber Lebih Mudah

LINE mempunyai ciri utama berbual, selain berbual dengan satu orang, kita juga boleh berbual dengan banyak orang. Inilah cara membuat multichat di LINE.

LINE adalah aplikasi penyedia perkhidmatan sembang dengan pelbagai ciri menarik di dalamnya. Kita boleh berbual dengan satu orang atau bahkan banyak orang. Caranya adalah dengan membuat ruang multichat. Kami boleh berbual banyak orang sekaligus.

Sekarang jika anda ingin membuat janji temu atau bertemu dengan rakan-rakan di LINE, cuba gunakan multichat. Sudah tahu bagaimana? Sekiranya tidak, Jaka akan memberi anda petua, berikut adalah cara membuat multichat di LINE .

BACA JUGA
  • Cara Memuat turun Video di LINE Tanpa Aplikasi Tambahan!
  • RASMI! Inilah Cara Mendapatkan Pelekat LINE Percuma
  • Cara Membeli Syiling LINE Menggunakan Kredit | Satu klik!

Inilah Cara Membuat Multichat di LINE dengan Mudah

Multichat biasanya digunakan untuk lebih banyak perbualan peribadi , kerana bilangannya lebih kecil jika dibandingkan dengan kumpulan. Oleh itu, anda boleh berbual dengan lebih bebas dan bebas. Sekiranya anda ingin membuat multichat di LINE dengan rakan terdekat anda, Jaka akan memberitahu anda petua.

DOWNLOAD Aplikasi Naver Sosial & Pemesejan

Cara membuat multichat di LINE adalah lelaki yang sangat mudah . Ia hanya memerlukan beberapa langkah mudah dan anda boleh berbual dengan rakan terdekat anda sekaligus. Inilah langkah membuat multichat di LINE:

  • Langkah pertama adalah membuka aplikasi LINE anda, kemudian masukkan tab Chat atau Chat . Selepas itu ketik ikon Tambah Sembang di bahagian atas untuk mula membuat multichat di LINE.
  • Seterusnya adalah memilih siapa yang akan anda jemput untuk memasuki multichat ini. Tandakan akaun rakan anda, jika anda sudah mengetuk Chat untuk terus membuat multichat di LINE.
  • Sekarang bilik multichat sudah siap dan anda boleh mula berbual dengan rakan yang anda jemput. Rakan anda secara automatik dapat menerima mesej yang anda hantar ke ruang sembang ini. Selain berbual, anda juga boleh membuat panggilan telefon dan panggilan video ke semua ahli multichat.

Ini dia petua bagaimana membuat multichat di LINE dari Jaka. Multichat sememangnya lebih sederhana dan terasa lebih peribadi. Oleh itu, jika anda ingin membuat perjanjian dengan rakan terdekat anda, anda tidak perlu melalui kumpulan dengan banyak ahli.

Baca juga artikel mengenai LINE atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan