5 Permainan RPG Android Terbaik April 2017

Terdapat pelbagai permainan RPG yang dapat dimainkan secara langsung pada telefon pintar Android. Apa permainan RPG April 2017 terbaik di Google Play Store yang boleh dimainkan

Permainan RPG atau singkatan dari Role Playing Game adalah salah satu genre permainan yang digemari oleh banyak orang. Permainan ini dilengkapi dengan paparan grafik yang menarik dan pengembaraan yang sangat menarik, di mana anda akan mengasah kemampuan untuk memainkan peranan dengan watak khayalan dan bekerjasama dalam permainan.

Sekarang terdapat pelbagai permainan RPG yang dapat dimainkan secara langsung pada telefon pintar Android. Apa permainan RPG April 2017 terbaik di Google Play Store yang boleh dimainkan secara langsung di Android? Berikut adalah ulasan.

BACA JUGA
  • Mesti tengok! Ini adalah 7 Anime Bertema RPG Terbaik Hari Ini
  • 10 Permainan RPG Terbaik di Android yang Harus Anda Cuba
  • 5 Cara Berkesan Untuk Menjadi PRO Semasa Bermain Permainan RPG

5 daripada permainan RPG Android yang paling menarik pada bulan April 2017

1. Tujuh Kesatria

Sumber foto: Foto: play.google.com

Seven Knights adalah permainan Android yang dibuat oleh Netmarble Games . Dalam permainan ini, anda akan bertindak sebagai seorang ksatria berani yang berperang melawan Dewa Kehancuran untuk mengembalikan keamanan di dunia. Permainan ini telah dipasang lebih dari 5 juta kali .

2. Fantasi akhir: Brave Exvius

Sumber foto: Foto: play.google.com

Final Fantasy Brave Exvius adalah maju permainan tiruan RGP SQUARE ENIX Co., Ltd . Permainan ini mempunyai pelbagai ciri menarik yang dapat anda mainkan, termasuk banyak pahlawan unik, misi dan tugas menarik, pengembangan watak, dan banyak lagi. Sehingga kini permainan Final Fantasy Brave Exvius telah dipasang lebih dari 5 juta kali di Google Play Store.

LIHAT ARTIKEL

3. Penjaga Fantasi

Sumber foto: Foto: play.google.com

Permainan RPG seterusnya adalah Guardians of Fantasy . Permainan yang dibuat oleh Dreamer Limited ini mempunyai grafik Jepun berkualiti tinggi yang indah seperti di Wonderland . Anda akan dimanjakan oleh banyak pemandangan yang indah, seperti padang rumput, hutan hijau, gunung berapi, runtuhan kuno, dan banyak lagi.

Kerana permainan ini mempunyai grafik definisi tinggi, ukuran data hampir 1 GB . Oleh itu, disarankan untuk menyediakan ruang memori dalaman yang mencukupi dari peranti Android anda. Pada masa ini permainan Guardians of Fantasy hanya dipasang sekitar 10,000 kali .

4. Pahlawan Kerajaan

Sumber foto: Foto: play.google.com

Kingdom Warriors adalah satu permainan RPG tiruan Snail Games USA Inc . Terdapat pelbagai ciri menarik yang boleh anda cuba dalam permainan RPG ini, termasuk bermain dengan rakan, mempunyai lebih dari 40 pasukan, permainan yang mudah, dan banyak lagi. Permainan ini telah dipasang lebih dari 1 juta kali .

5. Magic Rush: Wira

Sumber foto: Foto: play.google.com

Permainan RPG terakhir adalah Magic Rush Heroes . Permainan ini merangkumi permainan strategi RPG yang memiliki permainan pengembaraan yang sangat menarik. Permainan yang dibuat oleh Elex ini mempunyai pelbagai ciri unik, termasuk banyak pemain antarabangsa, grafik berwarna, kawalan mudah, banyak pilihan watak, dan banyak lagi. Magic Rush Heroes juga telah menjadi salah satu permainan RPG terlaris , sejauh ini telah dipasang lebih dari 10 juta kali .

Perhatikan bahawa Magic Rush Heroes boleh dimuat turun dan dimainkan secara percuma , tetapi beberapa item permainan juga dapat dibeli. Sekiranya anda tidak ingin menggunakan fitur ini, tetapkan perlindungan kata laluan untuk pembelian di tetapan aplikasi Google Play Store. Dan juga di bawah Syarat Perkhidmatan dan Dasar Privasi, anda mesti berumur sekurang-kurangnya 13 tahun untuk bermain atau memuat turun permainan Magic Rush ini.

Itulah beberapa cadangan permainan RPG terbaik yang boleh anda mainkan pada telefon pintar Android. Sekiranya anda mempunyai cadangan permainan lain, jangan lupa untuk berkongsi di ruangan komen. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan