Tonton Filem Milea: Suara dari Dilan (2020), Ashes of Talias!

Penasaran dengan kesinambungan kisah Dilan dan Milea dalam filem ini? Ayuh, tonton filem Milea: Sound from Dilan (2020) filem penuh di sini!

Tidak berminat dengan filem aksi Hollywood seperti Birds of Prey? Mencari filem romantis dengan cerita baper? Kemudian, lebih baik menonton filem Milea: Suara dari Dilan , geng!

Meneruskan kisah cinta Dilan dan Milea dalam filem sebelumnya, tetapi filem Milea: Suara dari Dilan dilaporkan akan menyajikan pelbagai kisah menarik yang tidak pernah diceritakan sebelumnya.

Ingin menonton filem romantis Indonesia yang satu ini? Mari kita lihat sinopsis filem Milea: Suara dari Dilan di bawah!

 • Fakta Menarik mengenai Filem Milea: Suara dari Dilan
 • Tonton Filem Milea: Suara dari Dilan
 • Sinopsis filem Milea: Suara dari Dilan

  Menjadi siri terakhir trilogi filem Dilan, Milea: Suara Dilan menceritakan tentang hubungan cinta Dilan (Iqbaal Ramadhan) dan Milea (Vanesha Prescilla) yang kini lebih rumit dan tidak sehalus sebelumnya.

  Milea yang masih bimbangkan keselamatan Dilan sebagai anggota geng motosikal akhirnya memutuskan untuk berpisah dengan kekasihnya.

  Bukan tanpa alasan, keputusan itu diambil setelah salah seorang anggota geng motosikal yang juga rakan Dilan, Akew (Gusti Rayhan) , meninggal dunia kerana dipukul oleh sekumpulan orang.

  Singkat cerita, plot filem itu terus berlanjutan sehingga mereka berdua lulus dari sekolah dan bersatu kembali di acara perjumpaan sekolah menengah.

  Pada acara tersebut, Dilan yang dilihat masih menyukai Milea memilih untuk memperkenalkan semula seperti yang mereka lakukan dalam filem Dilan tahun 1990.

  Lalu, adakah mereka berdua akan mengikat tali percintaan seperti dulu? Atau Dilan lebih suka menguburkan kegembiraannya untuk terus menjalankan tugasnya sebagai komandan tempur?

  Fakta Menarik mengenai Filem Milea: Suara dari Dilan

  Menjadi salah satu filem romantis Indonesia yang diramalkan akan ramai di pawagam, filem Milea: Suara dari Dilan tentunya menyimpan sejumlah fakta menarik yang membuat banyak orang penasaran.

  Nah, jika anda salah satu daripadanya, berikut adalah beberapa fakta menarik mengenai filem Milea: Suara dari Dilan menarik untuk ditonton.

  • Bukan hanya melakonkan watak Dilan dalam filem itu, Iqbaal juga nampaknya membantu mengisi soundtrack filem ini dengan lagu berjudul 'Kami Ada Di sana'.

  • Kehadiran Anchika dalam filem Milea: Suara dari Dilan dilaporkan akan muncul semula dalam filem itu sendiri.

  • Dalam filem ini Vanesha mendakwa bahawa mengawal emosi menjadi cabaran baginya.

  • Dalam filem ini beberapa pemeran lama dari filem Dilan sebelumnya akan dibawa balik, termasuk Zara Adhisty.

  • Filem Milea: Suara dari Dilan dilaporkan menghabiskan biaya produksi hingga Rp10 miliar.

  Tonton Filem Milea: Suara dari Dilan

  MaklumatMilea: Suara dari Dilan
  Ulasan (Bilangan pengulas) TBA
  Jangka masa 1 jam 42 minit
  Genre Romantik, Drama
  Tarikh Tayangan 13 Februari 2020
  Pengarah Pidi Baiq, Fajar Bustomi
  Pemain Iqbaal Dhiafakhri Ramadhan, Vanesha Prescilla, Ira Wibowo, et al.

  Tidak mempunyai rancangan untuk menghabiskan malam Sabtu dengan teman wanita anda? Lebih baik menonton filem Milea: Suara dari Dilan sahaja, geng!

  Nah, bagi anda yang ingin tahu dan ingin menonton filem ini, anda boleh menonton filem Milea: Suara dari Dilan di bawah.

  >>> Menonton filem Milea: Sound from Dilan (2020) <<<

  Itu adalah sinopsis dan beberapa fakta menarik mengenai filem Milea: Voice from Dilan yang kini ditayangkan di teater kegemaran anda.

  Apa lagi filem menarik yang membuat anda penasaran dengan jalan cerita? Tulis jawapannya di bahagian komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan