Cara Bermain OMG FB Game di Telefon bimbit, Terdapat Ramalan Kencan & Ujian Personaliti!

Adakah anda ingin tahu bila anda akan berkahwin atau ingin mencuba jodoh? Lebih baik jika anda mencuba OMG Game Facebook (FB) di telefon bimbit anda, ia dijamin dapat menghiburkan anda!

Walaupun telah dilanda kehadiran media sosial lain, seperti Twitter, Instagram, atau Snapchat, tetapi sebenarnya Facebook masih menjadi yang paling popular pada tahun 2020.

Terutama sekarang bahawa Facebook telah menampilkan banyak ciri, termasuk anda yang mencari hiburan dengan bermain permainan ringan di dalamnya, geng.

Nah, baru-baru ini viral permainan Facebook bernama OMG Game yang mungkin banyak dikongsi dan dijalankan dalam garis masa media sosial anda.

Ingin tahu permainan Facebook ini? Ayuh, pertimbangkan dulu ulasan mengenai cara bermain OMG Game FB (Facebook) yang boleh anda mainkan terus di telefon pintar anda, di sini.

 • Koleksi Permainan Segera Facebook Yang Paling Menarik Selain Permainan OMG
  • Permainan WOW
  • Pisau Terakhir
  • Batu Pop 2
 • Video: Game Luar Talian Android yang Disarankan yang Menarik yang Boleh Dimainkan Tanpa Kuota Internet
 • Inilah Cara Bermain Permainan Facebook OMG dengan Mudah secara Langsung di Telefon bimbit Anda!

  Bagi anda veteran Facebook, anda pasti sudah biasa dengan pelbagai permainan Facebook yang menarik yang popular di kafe Internet. Sebut saja seperti Ninja Saga , Pet Society , atau Zynga Poker .

  Koleksi Permainan Segera Facebook alias Permainan Segera Facebook di atas boleh dimainkan secara langsung di Facebook tanpa perlu memasang aplikasi apa pun di PC atau komputer riba anda.

  Juga disertakan untuk OMG Game FB , pasti anda telah melihat logo di atas pada catatan rakan anda. Bermula dari perkara remeh "Bilakah anda akan berkahwin?" , "Ujian keperibadian", hingga "Ramalan untuk dating."

  Anda tidak perlu bersusah payah log masuk ke FB di komputer riba anda, kini anda juga dapat bermain Facebook Instant Games secara langsung di aplikasi telefon bimbit Android atau iPhone.

  Di sini Jaka mengulas cara bermain OMG Facebook untuk anda kongsikan dalam garis masa atau yang ingin bermain dengan rakan anda, geng. Pemeriksaan ~

  Langkah 1 - Pilih Menu Permainan di Aplikasi Facebook

  • Buka aplikasi Facebook yang dipasang di telefon pintar anda dan di laman Utama , anda hanya mengetuk ikon hamburger di kanan atas.
  • Pada halaman seterusnya anda hanya memilih menu Permainan seperti yang ditunjukkan oleh Jaka di bawah ini, geng.

  Langkah 2 - Mula Main Permainan di Facebook

  • Di sini anda akan disajikan dengan pelbagai saluran permainan live streaming di Facebook di mana anda boleh melewatkannya dan mengetuk butang Mainkan Game di bahagian atas.

  Langkah 3 - Pilih Permainan Facebook OMG

  • Pada halaman seterusnya, anda hanya perlu meluncurkan skrin ke bawah untuk mencari Permainan Dimainkan Rakan Anda .
  • OMG Game sendiri menjadi Permainan Instan Facebook yang sangat popular hari ini dengan 200 juta pemain hari ini. Untuk mula bermain OMG Facebook, anda hanya ketik butang Putar> Main Sekarang .

  Langkah 4 - Tukar Bahasa OMG

  • Secara lalai, OMG Game akan menggunakan bahasa Inggeris. Untuk menggantinya, anda hanya mengetuk ikon bola di sebelah kiri dan memilih pilihan Indonesia .

  Langkah 5 - Mula Bermain OMG FB Games

  • Sebilangan besar permainan OMG hanya memerlukan anda memilih jantina, geng. Pilih satu pilihan dan tunggu beberapa saat sehingga hasilnya muncul.
  • Kemudian anda boleh berkongsi ke garis masa Facebook dengan mengetuk butang Kongsi atau mengetuk butang Cuba Lagi jika anda tidak berpuas hati dengan hasilnya.

  Langkah 6 - Keluar dan Main Permainan Facebook Lain

  • Untuk keluar dari OMG Game dan ingin bermain permainan lain, anda cukup mengetuk ikon gamepad di kanan atas. Kemudian anda ketik butang Keluar Permainan untuk kembali ke halaman Permainan Segera.

  Koleksi Permainan Segera Facebook Yang Paling Menarik Selain Permainan OMG

  Selain OMG Games, Facebook juga menyediakan pelbagai Permainan Instan lain yang tidak kalah menarik dan popular untuk anda mainkan.

  Bukan hanya bermain sendiri, anda juga boleh bermain dengan rakan dan mencabar mereka untuk mendapat skor tertinggi, anda tahu. Apa permainan Facebook yang disyorkan oleh Jaka?

  1. Permainan WOW

  Pertama ada WOW Game yang boleh dianggap sebagai alternatif kepada OMG Game, geng. Permainan ini sahaja mempunyai 107 juta pemain di seluruh dunia.

  Di sini anda juga akan diberi pelbagai perkara yang boleh anda kongsikan hasilnya dalam garis masa FB anda. Sekiranya Jaka mencuba, sekilas, reka bentuk WOW Game tidak semudah OMG, anda tahu. Sesuai untuk anda mencuba!

  2. Pisau Terakhir

  Kemudian jika anda lebih suka permainan genre aksi di Facebook, ada juga Pisau Terakhir yang boleh anda mainkan dengan mengetuk skrin.

  Tugas anda adalah memasang semua pisau pada pisau kayu yang berputar. Permainan ini dengan 57 juta pemain boleh dimainkan dengan mencabar rakan anda.

  3. Batu Pop 2

  Kemudian untuk peminat permainan Candy Crush, ada juga permainan yang disebut Pop Stone 2 yang mempunyai 4.7 juta pemain, yang sepertinya permainan kegemaran untuk ibu, geng.

  Di sini anda boleh menghancurkan gabungan batu berwarna yang sama yang saling melekat. Tujuannya adalah untuk mencapai skor yang ditentukan sebelum gabungan batu yang tidak dapat anda lakukan lagi.

  Video: Game Luar Talian Android yang Disarankan yang Menarik yang Boleh Dimainkan Tanpa Kuota Internet

  Nah, begitulah cara dia memainkan OMG Game FB (Facebook) dan cadangan Permainan Instan lain yang boleh anda mainkan pada masa lapang.

  Cadangan permainan di atas juga sesuai untuk anda yang malas memasang aplikasi, misalnya kerana memori dalaman penuh atau ingin mencari permainan ringan yang boleh dimainkan pada bila-bila masa.

  Semoga bermanfaat dan semoga berjaya, geng!

  Baca juga artikel mengenai Facebook atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

  Artikel Berkaitan