7 lagu yang paling sesuai untuk menguji prestasi pembesar suara atau fon kepala anda

Mempunyai pembesar suara atau fon kepala baru, tetapi tidak tahu lagu mana yang akan digunakan? Ini adalah 7 lagu yang paling sesuai untuk menguji prestasi pembesar suara atau fon kepala anda.

Adakah anda mempunyai pembesar suara, fon kepala atau fon telinga baru? Anda pasti ingin mengetahui bagaimana kualiti dan prestasi. Betapa lembutnya suara, kejelasan, bass, dan sebagainya. Tetapi mungkin anda bingung tentang jenis lagu apa yang harus anda uji? Nah, kali ini Jaka ingin memberitahu anda 7 lagu yang paling sesuai untuk menguji prestasi pembesar suara atau fon kepala anda.

BACA JUGA
  • Jadikan Pembesar Suara Lalai Bimbit Anda Bunyi Tidak Berkurang Tanpa Modal
  • Headphone Vs Headset Vs Earphone, Mana Yang Lebih Selesa?
  • Codec aptX Membuat Suara Lebih Jelas di Alat dengar Tanpa Wayar

Kebanyakan orang menguji pembesar suara menggunakan lagu yang berdegup kencang seperti muzik pop elektro, tarian, rumah dan sebagainya. Anda dapat mendengar bass yang menggelegar dan rentak muzik yang lebih jelas. Tetapi lagu-lagu berikut juga sesuai untuk menguji kejelasan dan kelembutan suara pembesar suara anda. Bukan hanya untuk ujian, lagu-lagu saya juga senang didengar. Inilah senarai.

Enya - Caribbean Blue

Serangan Besar - Simpati yang Belum Selesai

Beastie Boys - Monyet Tembaga

The Who - Baba O'Riley

Steely Dan - Hey Sembilan belas

Lagu Tema Harold Faltermeyer - Beverly Hills Cop

Eagles - California Live Hell membeku

Itulah 7 lagu yang terbaik untuk didengarkan semasa menguji prestasi pembesar suara atau fon kepala baru anda. Sekiranya anda mempunyai maklumat lain, atau mempunyai senarai lagu lain, beritahu Jaka melalui ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan