Canggih! Ini adalah Cara Mengunci Telefon Pintar Android dari jauh

Pada masa kini, bukan hanya berfungsi sebagai alat komunikasi, telefon pintar juga digunakan untuk menyimpan pelbagai fail penting yang berkaitan dengan pekerjaan, sekolah, dan hal-hal peribadi. Sekiranya telefon pintar yang anda gunakan hilang atau digunakan oleh orang lain tanpa izin, maka bukan hanya telefon pintar yang hilang, nam

Pada masa kini, bukan hanya berfungsi sebagai alat komunikasi, telefon pintar juga digunakan untuk menyimpan pelbagai fail penting, baik yang berkaitan dengan pekerjaan, sekolah, atau hal-hal peribadi. Sekiranya telefon pintar yang anda gunakan hilang atau digunakan oleh orang lain tanpa izin , bukan sahaja telefon pintar hilang, tetapi fail yang anda simpan di dalamnya juga akan terancam oleh keselamatan .

Malangnya sekali lagi, telefon pintar anda tidak menggunakan kunci keselamatan seperti kata laluan atau sensor cap jari. Sekiranya sesuatu seperti ini berlaku, maka perkara pertama yang harus anda lakukan adalah mengunci telefon pintar Android anda dari jarak jauh sehingga data yang terdapat di dalamnya tetap selamat. Mengapa, boleh dikunci dari jauh? Awak boleh! Mari kita beritahu anda cara mengunci telefon pintar Android anda dengan mudah dari jauh .

BACA JUGA
  • Cara membuka kunci skrin Android menggunakan 'handgun'
  • 6 Corak Kunci Android yang mudah diteka dan Cara Melindunginya
  • Cara Buka Kunci Skrin Android Menggunakan E-KTP! Masih Tidak Tahu?

Cara Mudah untuk Mengunci Telefon Pintar Android dari jauh

1. Buka Pengurus Peranti Android

Untuk mengunci telefon pintar Android dari jauh, anda boleh menggunakan Pengurus Peranti Android . Android Device Manager adalah fitur yang disediakan oleh Google untuk membantu pengguna Android untuk melacak, mengendalikan, dan bahkan mengambil data dari telefon pintar yang hilang. Salah satu fungsi kawalan yang disediakan oleh Pengurus Peranti Android adalah mengunci telefon pintar Android dari jauh . Untuk menggunakan Pengurus Peranti Android, anda boleh memasukkan pautan berikut menggunakan komputer riba, PC atau peranti telefon pintar anda yang lain. Pemacu & Telefon Pintar Apl Google Inc. MUAT TURUN

2. Log Masuk Menggunakan Akaun Google

Selepas itu, anda mesti log masuk menggunakan akaun Google yang anda gunakan pada telefon pintar Android yang ingin dikunci. Setelah berjaya log masuk, maklumat akan muncul mengenai jenama dan juga jenis telefon pintar yang ingin anda kunci.

3. Kunci Telefon Pintar Anda

Sekiranya maklumat mengenai jenama dan jenis telefon pintar yang ditunjukkan adalah betul, maka anda boleh mengunci telefon pintar dengan segera dengan memilih menu LOCK .

4. Masukkan Kata Laluan

Setelah memasuki menu LOCK, anda diminta membuat kata laluan mengikut kehendak anda. Selepas itu, akhiri dengan mengklik "LOCK" di bahagian bawah.

5. Telefon Pintar Anda Berjaya Dikunci

Sekiranya proses di atas berjaya dilakukan, pemberitahuan akan muncul dan telefon pintar Android anda akan terkunci secara automatik . Dengan begitu, data di dalamnya akan selamat.

Itulah cara mudah untuk mengunci telefon pintar Android anda dari jauh. Anda tidak perlu panik , lakukan dengan cara ini dan data pada telefon pintar Android anda akan selamat. Sekiranya anda mempunyai cara lain untuk mengunci telefon pintar Android anda dari jauh, anda boleh menulisnya di ruangan komen, ok?

Sepanduk: tweaktown.com

Artikel Berkaitan