Item Jarang! 7 Lokasi Looting Terbaik di PUBG Mobile Erangel

Salah satu folder wajib dalam permainan PUBG Mobile ini adalah menyediakan pelbagai lokasi penjarahan yang menarik dengan barang-barang yang jarang ada di dalamnya. Jaka seterusnya akan mengkaji 7 lokasi penjarahan PUBG Mobile Erangel terbaik yang mesti anda cuba.

PUBG Mobile alias PUBGM kini merupakan salah satu permainan mudah alih bertema pertempuran royale di negara ini.

Bertahan dengan menjarah senjata adalah matlamat utama permainan ini.

Oleh itu, anda mesti tahu, mana lokasi penjarahan terbaik! Terutama untuk peta Erangel PUBG Mobile ...

 • Rozhok dan Sekolah
 • Pochinki
 • Lokasi Erangel Looting Terbaik No. 4 ~ 7
 • BONUS: Airdrop dan Laman Web Peta Mudah Alih PUBG
 • VIDEO: Item Lv 3 !!! Ini adalah Lokasi Looting Terbaik PUBG Mobile
 • 7 Lokasi Looting Terbaik di Peta Mudah Alih Erangel PUBG

  Erangel adalah peta lalai yang akan anda perolehi setelah memasang PUBG Mobile. Peta ini berbentuk pulau dengan berbagai ladang dengan pohon dan rumput di sekitarnya.

  Sudah tentu peta Erangel masih diminati oleh pemain PUBG Mobile, walaupun peta baru telah muncul seperti Miramar dan Sanhok .

  Sekarang, kira-kira, di manakah lokasi penjarahan terbaik di peta ini? Inilah ulasan penuh Jaka!

  1. Pangkalan Tentera Sosnovka

  Pangkalan Tentera Sosnovka adalah lokasi yang terletak di hujung selatan peta ini dalam bentuk pulau yang berfungsi sebagai pangkalan tentera.

  Oleh itu, tidak menghairankan bahawa lokasi yang luas ini mempunyai pilihan penjarahan terbaik dalam permainan PUBG Mobile.

  Malangnya kerana lokasinya yang agak strategik, anda mesti berhati-hati dengan jumlah pemain yang menyelam di lokasi ini.

  Selain itu, akses ke Pangkalan Tentera juga sukar dijangkau ke pulau-pulau lain, kawan-kawan.

  Tips Looting:

  Terjun secepat-cepatnya ke Sosnovka Military Base dan buru-buru untuk mencari item dan senjata secukupnya. Kemudian cari kendaraan untuk menuju tempat aman yang berada di luar pulau lewat akses 2 jembatan yang tersedia.

  2. Rozhok dan Sekolah

  Lokasinya di tengah peta Erangel menjadikan Rozhok sangat sesuai untuk dijadikan tempat penjarahan terbaik di PUBG Mobile.

  Rozhok yang terdiri dari kompleks bangunan pastinya menyimpan barang-barang terbaik, mulai dari baju besi, topi keledar, senjata berpenyakit dan barang-barang lain.

  Di samping itu, di sekitar Rozhok anda boleh melakukan penjarahan di lokasi seperti Bandar Air , Sekolah dan Pangsapuri .

  Tetapi semasa pergi ke Sekolah dan Pangsapuri, anda mesti menyedari kehadiran banyak pemain di sini.

  Tips Looting:

  Karena lokasi Rozhok yang berada di tengah, kamu tampaknya nggak butuh banyak pergerakan untuk menuju Safe Zone. Maksimalkan looting untuk mendapatkan item terbaik.

  3. Pochinki

  Sekiranya Rozhok berada di kawasan yang dekat dengan sungai, ia berbeza dengan Pochinki yang terletak di tengah-tengah daratan pulau itu.

  Pochinki adalah tempat dengan bangunan paling banyak dan dikelilingi oleh ladang dan kawasan yang cukup terbuka.

  Pada awal pertandingan, tempat ini boleh menjadi lokasi penjarahan terbaik. Tapi jangan salah sangka, di tengah-tengah perlawanan, lokasi ini boleh menjadi medan perang yang tegang!

  Tips Looting:

  Saat kamu menghampiri Pochinki, sebaiknya bekali diri kamu dengan sebuah senjata dengan range serangan jauh misalnya Assault Rifle atau Sniper Rifle. Di sini kamu bisa sambil mengawasi musuh yang berdatangan dari area terbuka.

  Lokasi Erangel Looting Terbaik No. 4 ~ 7

  4. Georgopol

  Georgopol adalah lokasi yang terletak di Barat Laut peta Erangel yang berfungsi sebagai kawasan pelabuhan. Sudah tentu dengan kawasan yang cukup luas, anda boleh menjarah antara timbunan kontena dan gudang yang menyimpan banyak barang dan senjata di dalamnya.

  Sama seperti lokasi penjarahan terbaik di PUBG Mobile yang lain, Georgopol sangat berisiko bagi anda yang masih pemula dalam permainan ini.

  Segera cari senjata dan pindah ke lokasi di sekitarnya jika anda ingin tetap selamat.

  Tips Looting:

  Sesaat setelah melakukan pendaratan, kamu harus segera mencari perbekalan. Jangan berlama-lama, amati kondisi sekitar untuk menuju pelabuhan atau mencari kendaraan untuk berpindah tempat.

  5. Rumah, Penjara dan Tempat Perlindungan

  Terletak di sebelah timur peta, ketiga-tiga tempat ini mempunyai lokasi yang hampir berdekatan. Mansion , Prison dan Shelter mempunyai lokasi sendiri untuk mendapatkan barang-barang yang jarang berlaku. Di Mansion anda boleh fokus menjarah dua bangunan terbesar.

  Semasa di Penjara, anda boleh menjarah hampir semua bangunan dan jangan lupa pergi ke bangunan utama.

  Semasa Tempat Perlindungan, anda harus berfikir sedikit sukar untuk mencari jalan masuk untuk masuk ke tanah kawan.

  Tips Looting:

  Untuk melakukan looting di ketiga tempat ini kamu nggak cukup hanya berjalan kaki, carilah kendaraan terdekat untuk melakukan perpindahan secara cepat.

  6. Loji Janakuasa Mylta

  Loji Kuasa Mylta terletak di hujung timur peta Erangel dan menjadikannya agak sukar dijangkau.

  Ciri-ciri tempat ini menurut banyak pemain serupa dengan Pangkalan Tentera Sosnovka. Perbezaannya hanya pada bilangan bangunan sahaja lelaki.

  Mylta Power Plant menyimpan senjata yang boleh anda pilih mengikut gaya permainan anda.

  Di sini juga disediakan banyak kenderaan untuk mempercepat anda ke Zon Selamat sekiranya anda berada di tengah pulau.

  Tips Looting:

  Saat mendarat segeralah melakukan looting di bangunan kecil di sekitar untuk memperkuat perbekalan. Sangat beresiko untuk membuka bangunan besar terlebih dahulu.

  7. Yasnaya Polyana

  Yasnaya Polyana , yang pernah ke sini di PUBG Mobile? Lokasi penjarahan ini boleh dikatakan kurang popular berbanding yang lain.

  Koordinat Timur Lautnya juga nampaknya jarang dikunjungi oleh pemain.

  Walaupun terdapat lebih banyak bangunan berbanding Rozhok dan Pochinki yang menyimpan potensi barang rampasan untuk mendapatkan barang terbaik! Sesekali cuba lelaki.

  Tips Looting:

  Akan butuh waktu lama untuk melakukan looting di Yasnaya Polyana. Ambil senjata seperlunya untuk segera berpindah ke lokasi lainnya.

  BONUS: Airdrop dan Laman Web Peta Mudah Alih PUBG

  Akhirnya, tentu anda tidak dapat menafikan bahawa lokasi penjarahan terbaik adalah Airdrop .

  Pada akhir permainan, akan ada kotak yang ditandai dengan asap merah untuk mendapatkan senjata dan barang-barang langka, seperti Groza , AWM , Scope x8 , Ghillie Suit dan banyak lagi!

  Selain itu, bagi anda yang ingin mengetahui perincian peta Erangel di PUBG Mobile, anda boleh melayari laman web //pubgmap.io yang mengandungi Peta Interaksi PlayerUnknown yang boleh anda fikirkan.

  MUAT TURUN Apl

  VIDEO: Item Lv 3 !!! Ini adalah Lokasi Looting Terbaik PUBG Mobile

  Sekarang ini adalah 7 lokasi penjarahan terbaik dalam permainan PUBG Mobile, terutamanya di peta Erangel. Dalam bermain game battle royale, tentunya anda memerlukan strategi untuk menjadi yang bertahan hingga akhir.

  Ada cadangan lokasi penjarahan lain? Mari berkongsi dengan Jaka dan pembaca JalanTikus yang lain di ruangan komen di bawah!

  Baca juga artikel mengenai PUBG Mobile atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

  Muat turun PUBG Mobile Terkini di sini: PUBG Mobile (PlayerUnknown's Battlegrounds)

  Permainan Menembak Tencent Mobile International Ltd. MUAT TURUN

  Artikel Berkaitan