Cara Memperkukuhkan Isyarat Xiaomi 4G Tanpa Aplikasi Tambahan

Adakah telefon Xiaomi anda menghadapi masalah dengan isyarat yang tidak stabil? Ini adalah cara menguatkan isyarat mudah alih Xiaomi tanpa aplikasi tambahan. (100% berfungsi)

Isyarat menjadi faktor penting bagi telefon pintar untuk terus dapat menyambung ke rangkaian data. Sambungan yang lemah dan tidak stabil pastinya akan membuat anda kecewa, terutamanya ketika anda berada di tempat yang sukar untuk memberi isyarat.

Sekarang salah satu langkah terbaik adalah untuk menguatkan isyarat telefon bimbit anda, kawan-kawan.

Bagi anda yang mempunyai masalah isyarat dengan Telefon Pintar Xiaomi, berikut adalah Jaka untuk memberitahu anda cara menguatkan isyarat 4G pada telefon bimbit Xiaomi tanpa aplikasi tambahan. Anda mesti mencubanya!

 • Cara Memperkukuhkan Isyarat Mudah Alih Xiaomi dengan Cara Lain
 • Cara Memperkukuhkan Isyarat 4G pada Xiaomi dengan Dialer

  Sejauh Jaka, kebanyakan telefon pintar Xiaomi dengan pangkalan MIUI tidak memberikan pilihan penguncian hanya pada satu rangkaian.

  Senggaknya ada 3 pilihan, iaitu Priority 4G , Priority 3G , dan 2G (penjimatan bateri) .

  • Kali pertama, anda boleh mengakses menu melalui aplikasi pendail dengan mengetik # # 4636 # # . Kini telefon pintar Xiaomi anda akan memasuki menu Maklumat Telefon secara automatik .

  Cara Memperkukuhkan Isyarat Mudah Alih Xiaomi dengan Cara Lain

  Langkah 1 - Buka tetapan

  • Selain kaedah di atas, Anda juga dapat mengaksesnya melalui Tetapan, kemudian arahkan ke menu Tentang Telefon . Kemudian tekan 3 kali atau lebih dalam Memori Dalaman untuk mengakses menu Maklumat Telefon .

  Langkah 2 - Pilih maklumat telefon

  • Kemudian pilih menu Maklumat Telefon. Sekiranya anda menggunakan 2 SIM, pilih kad SIM mana yang disambungkan ke internet, misalnya ketuk Maklumat telefon2 .

  Langkah 3 - Ubah rangkaian mengikut keperluan

  • Kemudian buat penyesuaian untuk Tetapkan Jenis Rangkaian Pilihan dan ubah ke LTE sahaja . Selepas itu, tekan butang Kembali dua kali untuk kembali ke skrin asal. Hasilnya ialah telefon pintar Xiaomi anda kini terkunci pada rangkaian lelaki 4G LTE sahaja.

  Itulah cara untuk memperkuatkan isyarat mudah alih Xiaomi tanpa aplikasi tambahan. Sekarang anda tidak perlu risau dengan isyarat bahawa anda sedang bergelut. Kaedah di atas juga boleh diamalkan di telefon pintar selain tablet Xiaomi.

  Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai Xiaomi atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

  Artikel Berkaitan