10 Filem Terbaik Yang Pernah Dibintangi Keanu Reeves | Pernah Menayangkan Filem Seram?

Adakah saya peminat garis keras Keanu Reeves tetapi belum menonton filemnya? Daripada merasa malu, pertimbangkan artikel Jaka mengenai 10 filem terbaik yang pernah dibintangi oleh Keanu Reeves.

Keanu Reeves telah menjadi bintang Hollywood yang besar selama lebih dari 30 tahun . Dia juga pernah dilakonkan dalam pelbagai jenis genre filem.

Walaupun sudah tua, nampaknya pesona pelakon kacak ini tidak pernah pudar. Adakah anda bersetuju, geng?

Sekiranya anda benar-benar peminat pelakon yang satu ini dan benar-benar ingin menonton filem-filem bagus yang dibintanginya, jangan risau, Jaka akan membantu anda. Lihat artikel ini!

 • John Wick: Bab 3 - Parabellum (2019)
 • John Wick: Bab 2 (2019)
 • Penyokong Iblis (1997)
 • John Wick (2014)
 • Keanu Reeves Filem Terbaik lain ...
 • 10 Filem Terbaik Yang Pernah Dibintangi Keanu Reeves

  Walaupun sinonim dengan peranan wira dalam filem aksi, tetapi bakat pelakon John Wick tidak hanya ada, geng.

  Baru-baru ini dibuat "Boyfriend Internet" oleh peminatnya di internet, Keanu Reeves juga pernah bermain dalam komedi, drama, dan juga filem seram, anda tahu. Bagaimanapun, ia benar-benar pelbagai.

  Ingin tahu apakah filem terbaik yang dibintangi oleh pelakon yang satu ini? Lihat senarai 10 filem terbaik yang pernah dibintangi oleh Keanu Reeves di bawah, yang berada di kedudukan tertinggi.

  1. Matrik (1999)

  The Matrix adalah sebuah filem yang berjaya melancarkan nama dan reputasi Keanu Reeves di pentas pawagam dunia. Filem ini juga merupakan filem Keanu Reeves dengan pemeringkatan terbaik, geng.

  The Matrix menceritakan kisah seorang Penggodam bernama Neo yang disedari oleh sekumpulan pemberontak mengenai realiti dan siapa dirinya sebenarnya.

  Dengan bantuan Trinity , Morpheus , dan rakan-rakannya, Neo mesti memerangi penjenayah yang ingin membunuhnya, termasuk Ejen Smith .

  Watak Neo dalam Matrix adalah gabungan kegaharan John Wick dan sifat Ted dari filem Bill & Ted's Excellent Adventure yang keren.

  Filem ini popular berkat kisah yang sangat menarik dan gaya pawagam yang unik. Perkara yang paling ikonik ialah ketika ditembak, Neo akan mengelakkan peluru dalam gerakan perlahan.

  Siapa yang biasa mengikuti pergerakan itu?

  MaklumatMatriks
  Ulasan (Bilangan pengulas) 8.7 (1,512,327)
  Jangka masa 2 jam 16 minit
  Genre Tindakan, Sci-Fi
  Tarikh Tayangan 31 Mac 1999
  Pengarah Lana Wachowski, Lilly Wachowski
  Pemain Keanu Reeves


  Carrie-Anne Moss

  2. John Wick: Bab 3 - Parabellum (2019)

  John Wick Bab 3 - Parabellum boleh dikatakan bahagian francais John Wick yang paling berjaya, kumpulan itu. Adakah anda bersetuju?

  Rating yang diperoleh filem ini juga lebih tinggi daripada 2 filem John Wick sebelumnya. Sebabnya adalah kerana tindakan John Wick di sini kelihatan lebih kejam dan membuat gugup.

  John Wick 3 menceritakan kisah John Wick melarikan diri setelah membunuh seorang anggota kumpulan pembunuh antarabangsa.

  Kumpulan ini akan memberikan hadiah bernilai AS $ 14 juta kepada sesiapa sahaja yang boleh membunuh John Wick. Bolehkah anda bayangkan betapa tertekannya filem ini?

  Ngomong-ngomong, ada juga pelakon Indonesia yang berperanan dalam filem ini. Bangga pula!

  MaklumatJohn Wick Bab 3: Parabellum
  Ulasan (Bilangan pengulas) 8.0 (90,692)
  Jangka masa 2 jam 11 minit
  Genre Aksi, Jenayah, Ngeri
  Tarikh Tayangan 17 Mei 2019
  Pengarah Chad Stahelski
  Pemain Keanu Reeves


  Ian McShane

  3. John Wick: Bab 2 (2019)

  Sekiranya anda ingin tahu mengapa John Wick mempunyai hadiah dengan nilai 14 juta USD, anda mesti menonton John Wick: Bab 2 , geng.

  Keanu Reeves sebagai pembunuh upahan merancang untuk membalas dendam terhadap mafia yang memusnahkan rumah itu dan cuba membunuhnya.

  Bukan nama John Wick jika tidak memberikan ketahanan epik. Saya sangat pandai, John Wick dapat membunuh lawannya dengan hanya sebatang pensil! Ckckck

  Untuk anda semua peminat Keanu Reeves, maka semua filem John Wick, termasuk yang satu ini, mesti anda tonton, geng.

  MaklumatJohn Wick: Bab 2
  Ulasan (Bilangan pengulas) 7.5 (293,354)
  Jangka masa 2 jam 2 minit
  Genre Aksi, Jenayah, Ngeri
  Tarikh Tayangan 10 Februari 2017
  Pengarah Chad Stahelski
  Pemain Keanu Reeves


  Ian McShane

  4. Penyokong Iblis (1997)

  The Devil's Advocate menceritakan kisah Kevin Lomax (Keanu Reeves) yang merupakan seorang peguam yang berjaya dari Florida. Dia diundang untuk bekerja di sebuah firma undang-undang besar di New York.

  Sejak bekerja di sana, Kevin menjadi sangat terobsesi dengan pekerjaannya bahkan mengabaikan isterinya yang terus menjadi teror oleh mimpi buruk. Nampaknya, bos Kevin adalah dalang peristiwa ini.

  Bagi anda yang ingin menonton Keanu Reeves dalam filem dengan suasana baru, nampaknya anda mesti menonton filem misteri yang satu ini, geng.

  Kisah lakonan dan ketegangan Keanu yang pasti menjadi tarikan utama filem ini. Benar-benar disyorkan pula!

  MaklumatPeguambela Iblis
  Ulasan (Bilangan pengulas) 7.5 (302.501)
  Jangka masa 2 jam 24 minit
  Genre Drama, Misteri, Ngeri
  Tarikh Tayangan 17 Oktober 1997
  Pengarah Taylor Hackford
  Pemain Keanu Reeves


  Charlize Theron

  5. John Wick (2014)

  Filem ini adalah wajah baru seorang Keanu Reeves. Keanu sinonim dengan peranan Neo dalam filem Matrix pada tahun 90-an, yang kini dikenali sebagai "John Wick" .

  Filem pertama dalam francais ini mengisahkan John Wick , seorang pembunuh upahan legenda yang telah bersara.

  Dia harus meninggalkan persaraannya untuk memburu mereka yang merompaknya, mengambil keretanya, dan membunuh anjing yang diberikan isterinya sebelum dia mati.

  Dari filem ini Keanu mula dikenali lagi sebagai pelakon ternama di dunia. Walaupun dalam filem ini dia kelihatan kejam, tetapi Keanu Reeves adalah orang yang ramah dan baik, anda tahu.

  MaklumatJohn Wick
  Ulasan (Bilangan pengulas) 7.4 (454,040)
  Jangka masa 1 jam 41 minit
  Genre Aksi, Jenayah, Ngeri
  Tarikh Tayangan 24 Oktober 2014
  Pengarah Chad Stahelski, David Leitch
  Pemain Keanu Reeves


  Alfie Allen

  Keanu Reeves Filem Terbaik lain ...

  6. Kelajuan (1994)

  Speed menceritakan tentang Jack Traven , seorang anggota polis Los Angeles yang berusaha menyelamatkan penumpang bas. Bas yang mereka naiki telah dibom oleh pengganas.

  Bom itu akan meletup sekiranya bas bergerak di bawah 50 mph.

  Keanu, sebagai Jack, mesti mencari jalan untuk mengelakkan bas meletup dan menyelamatkan semua penumpang.

  Filem ini cukup tegang, geng. Jack terpaksa memandu dengan kelajuan tinggi di tengah jalan LA yang agak sibuk. Jika di Jakarta, mungkin bas itu meletup, ya, geng? Hehe.

  MaklumatKepantasan
  Ulasan (Bilangan pengulas) 7.2 (303,740)
  Jangka masa 1 jam 56 minit
  Genre Aksi, Pengembaraan, Jenayah
  Tarikh Tayangan 10 Jun 1994
  Pengarah Jan de Bont
  Pemain Keanu Reeves


  Sandra Bullock

  7. Pusingan Mata (1991)

  Point Break , yang dibintangi oleh Keanu Reeves, menceritakan tentang Johnny Utah , bekas atlet bola sepak dan ejen FBI yang baru.

  Dia dan rakannya cuba menyiasat kes rompakan bank dalang di sebalik kumpulan "Bekas Presiden" .

  Dalam siasatan itu, Johnny dan rakan-rakannya mempunyai teori bahawa kumpulan perompak itu adalah profesion lain sebagai surfer. Johnny cuba mengetahuinya dengan menyamar menjadi sekumpulan peselancar.

  Point Break juga merupakan salah satu filem dari Keanu Reeves yang popular. Walaupun popularitinya, Point Break dibuat semula pada tahun 2015.

  MaklumatTitik Rehat
  Ulasan (Bilangan pengulas) 7.2 (138,930)
  Jangka masa 2 jam 2 minit
  Genre Aksi, Jenayah, Ngeri
  Tarikh Tayangan 12 Julai 1991
  Pengarah Kathryn Bigelow
  Pemain Patrick Swayze


  Gary Busey

  8. Idaho Peribadi Saya Sendiri (1991)

  My Own Private Idaho adalah filem yang dibintangi Keanu dan mendiang rakannya, River Phoenix . Filem ini adalah salah satu kenangan Keanu tentang River. Wah, sedih, geng.

  Filem ini mengisahkan kehidupan dua rakan karib yang berusaha bertahan dengan tinggal di jalan-jalan di Portland. Filem ini benar-benar menyentuh hati.

  Bukan hanya kerana cerita, tetapi kisah di sebalik filem itu. River mati 2 tahun selepas filem ini dikeluarkan. Kematiannya membuat Keanu merasa hancur dan mengubah keperibadiannya.

  MaklumatIdaho Peribadi Saya Sendiri
  Ulasan (Bilangan pengulas) 7.1 (44,656)
  Jangka masa 1 jam 44 minit
  Genre Drama
  Tarikh Tayangan 20 Julai 1991
  Pengarah Gus Van Sant
  Pemain Sungai Phoenix


  James Russo

  9. Constantine (2005)

  Keanu Reeves memerankan John Constantine dalam filem aksi seram fantasi 2005 Constantine . John Constantine adalah pemburu syaitan yang mempunyai sifat bunuh diri.

  Dalam filem Constantine, Keanu Reeves sebagai John watak utama harus berjuang untuk menolong seorang wanita yang jiwanya menjadi sasaran syaitan.

  John Constantine terperangkap di antara konflik antara pasukan malaikat dan pasukan iblis. Dia juga harus berjuang keras melawan musuhnya.

  Melihat John Constantine yang berjuang sekuat tenaga untuk melawan syaitan, membuat anda lebih yakin bahawa Keanu Reeves adalah seorang pelakon yang sangat sesuai untuk memainkan peranan sebagai pahlawan garang.

  John Constantine adalah watak utama dalam siri komik berjudul Hellblazer , yang dikeluarkan oleh DC Comics. Walaupun watak ini mempunyai persilangan dengan Justice League, anda tahu!

  MaklumatKonstantin
  Ulasan (Bilangan pengulas) 7.0 (278.687)
  Jangka masa 2 jam 1 minit
  Genre Aksi, Fantasi, Seram
  Tarikh Tayangan 18 Februari 2005
  Pengarah Francis Lawrence
  Pemain Keanu Reeves


  Djimon Hounsou

  10. Pengembaraan Cemerlang Bill & Ted (1989)

  Dalam filem berjudul Pengembaraan Cemerlang Bill & Ted ini , anda tidak akan menyangka bahawa Keanu Reeves, yang dikenali sebagai pelakon yang menakutkan dapat memainkan watak yang agak slenge'an.

  Keanu dan Alex memainkan peranan sebagai dua remaja yang suka melakukan banyak perkara buruk. Mereka berdua menggunakan telefon awam yang berfungsi sebagai mesin masa untuk perjalanan masa.

  Ini dilakukan untuk mendapatkan nilai yang baik dalam tugasan pelajaran sejarah. Di samping itu, mereka berdua juga melangkah ke masa depan untuk mengalahkan robot yang menguasai dunia dengan permainan muzik mereka.

  Filem ini lucu dan sungguh gila, geng. Keanu Reeves, yang mempunyai imej serius, nampaknya dapat memainkan watak-watak bodoh dan cerdik. Atas!

  MaklumatPengembaraan Cemerlang Bill & Ted
  Ulasan (Bilangan pengulas) 6.9 (100,144)
  Jangka masa 1 jam 30 minit
  Genre Pengembaraan, Komedi, Muzik
  Tarikh Tayangan 17 Februari 1989
  Pengarah Stephen Herek
  Pemain Keanu Reeves


  George Carlin

  Demikianlah artikel mengenai 10 filem terbaik yang pernah dibintangi oleh Keanu Reeves. Adakah terdapat filem Keanu lain yang ingin anda cadangkan?

  Tulis jawapan anda di ruangan komen, geng!

  Baca juga artikel mengenai Out of Tech atau artikel menarik lain dari Padmanaba's Prameswara

  Artikel Berkaitan