Tonton Drama Korea Tangga ke Syurga (2003) | Kisah Cinta Penuh Melodrama!

Berminat dengan drama Korea yang dijamin membuat anda mencari tisu? Ayuh, tonton drama Korea Stairway to Heaven (2003) dengan sarikata Indonesia!

Selama 10 tahun yang lalu, Jaka telah menjamin bahawa banyak dari anda telah ditangisi oleh drama Korea yang telah anda tonton.

Memang, eksport dari negara Ginseng ini terkenal dengan kepandaian mereka dalam menggerakkan hati kita, tetapi hingga kini tidak ada yang lebih parah dari Stairway to Heaven .

Walaupun berusia 15 tahun, drama Korea klasik ini masih terbukti membuat Jaka menangis bomoh, geng!

Penasaran dengan drama sentimental yang tulus ini? Baca sahaja sinopsis yang telah disediakan oleh Jaka di sini!

 • Fakta Menarik mengenai Drama Korea Tangga ke Syurga
 • Tonton Drama Korea Tangga ke Syurga
 • Sinopsis Tangga Drama Korea ke Syurga

  Cha Song-Joo (Kwon Sang-Woo) dan Han Jung-Suh (Choi Ji-Woo) adalah kawan baik sejak kecil yang sepertinya ditakdirkan untuk bersama selama-lamanya.

  Ibu bapa mereka mempunyai hubungan yang erat dan hubungan mereka juga bertambah erat apabila mereka berdua mengalami kerugian dalam keluarga mereka.

  Setelah ibunya pergi, ayah Jung-suh berkahwin dengan wanita lain dan Jung-suh mendapatkan saudara dan saudaranya, Han Tae-Hwa (Shin Hyun-Joon) dan Han Yoo-Ri (Kim Tae-Hee) .

  Walaupun Jung-Suh telah berusaha menjalin hubungan baik dengan Tae-Hwa, Yoo-Ri malah cemburu dengan hubungan antara Jung-Suh dan Song-Joo.

  Tetapi tidak ada yang dapat menggoyahkan hubungan antara Song-Joo dan Jung-Suh dan ketika Song-Joo pergi untuk melanjutkan pelajaran di Amerika, Jung-Suh tetap setia menunggu Song-Joo.

  Tiga tahun kemudian, Song-Joo kembali ke Korea Selatan dan Jung-Suh segera bergegas ke lapangan terbang untuk menemui cintanya terhadap senjata.

  Tidak beruntung, Jung-Suh terlibat dalam kemalangan dalam perjalanan ke lapangan terbang dan dinyatakan mati dalam kemalangan itu.

  Ternyata oh rupanya, Jung-Suh terselamat dalam kemalangan dengan keadaan amnesia dan takdir terakhirnya menyatukan kembali Song-Joo dan Jung-Suh setelah sekian lama.

  Bolehkah Song-Joo dan Jung-Suh mencari jalan untuk menjalin semula hubungan mereka?

  Fakta Menarik mengenai Drama Korea Tangga ke Syurga

  Selain penuh dengan adegan sentimental yang akan membuat anda menangis, drama Stairway to Heaven juga mempunyai beberapa fakta menarik, geng!

  • Ketika pertama kali dirilis pada tahun 2003, drama ini segera popular di Jepun dan dinobatkan sebagai drama yang memulai Korean Wave .

  • Di Jepun, hak penyiaran drama ini dijual dengan harga 1.2 bilion won, yang merupakan harga tertinggi untuk drama Korea.

  • Tajuk drama ini diambil dari lagu rock klasik Stairway to Heaven dari kumpulan Led Zeppelin yang juga muncul sebagai soundtrack dalam drama ini.

  • Drama ini adalah tajuk kedua trilogi Syurga oleh pengarah Lee Jang-Soo yang dimulakan dengan drama Beautiful Days dan diakhiri dengan drama Tree of Heaven .

  • Drama ini dibuat semula di Filipina dengan judul yang sama pada tahun 2009 dan juga dibuat semula di Indonesia untuk menjadi sinetron Cinta Sejati pada tahun 2011.

  • Merry-go-round yang mengatur beberapa adegan penting dalam drama ini dirakam di taman permainan Lote World di Seoul .

  Tonton Drama Korea Tangga ke Syurga

  MaklumatTangga ke syurga
  Penarafan 8.9 (Asianwiki.com)
  Jangka masa 1 jam 10 minit
  Genre Drama


  Percintaan

  Bilangan Episod 20 episod
  Tarikh Tayangan 3 Disember 2003 - 5 Februari 2004
  Pengarah Lee Jang-Soo
  Pemain Kwon Sang-Woo


  Kim Tae Hee

  Bagi anda yang tidak sabar untuk menangis, anda boleh menonton drama Korea Stairway to Heaven melalui pautan di bawah, geng!

  >>> Tonton Drama Korea Tangga ke Syurga <<<

  Memang, kisah ibu dan adik tiri yang jahat sering kali dibangkitkan, tetapi Jaka memberi jaminan bahawa anda masih boleh menangis dengan kandungan melodrama dalam drama ini.

  Adakah anda pernah menonton drama Korea ini? Sejauh mana anda menangis ketika menonton drama ini? Kongsi secara langsung di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai Korea atau artikel menarik lain dari Fikri Harish

  Artikel Berkaitan