5 Petua Selamat untuk Membeli Telefon Pintar Pasaran Hitam dari Batam

Beberapa petua untuk membeli telefon pintar pasaran gelap dari Batam dengan selamat dan berkualiti. Tidak perlu risau tentang penipuan telefon pintar pasaran gelap Batam.

Batam sememangnya terkenal dengan sebuah bandar yang menawarkan telefon pintar dan pasaran gelap. Telefon pintar pasar gelap Batam boleh dikatakan juga sangat pelbagai dan tentunya mempunyai tahap kelancaran yang berbeza. Anda harus bijak memilih telefon pintar mana yang merupakan pasaran gelap terbaik yang boleh anda dapatkan di Batam.

Oleh kerana sebilangan besar telefon pintar, ada kemungkinan anda akan mendapat barang yang kurang baik dan bahkan mengecewakan. Bahaya ini tidak dapat dielakkan oleh pembeli yang mengintai telefon pintar pasar gelap dari Batam .

BACA JUGA
  • 20 Telefon Pintar Pasaran Hitam Terbaik Paling Dikehendaki pada 2018
  • 15+ Smartphone Android Dual SIM Terbaik bernilai Rp 1 Juta 2016
  • 5 Sebab Mengapa Membeli Telefon Pintar Pasaran Hitam Sangat Berbahaya

Elakkan Penipuan Telefon Pintar Pasaran Hitam Batam

Sekarang, untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini semasa membeli telefon pintar pasar gelap dari Batam, anda mesti membaca ulasan mengenai petua selamat membeli telefon pintar pasar gelap dari Batam. Ayuh, lihat sahaja tinjauan terperinci.

1. Elakkan Harga Telefon Pintar Pasaran Hitam yang Jauh Berbeza

Harga telefon pintar pasaran gelap yang sangat murah menggoda dan membuat kita mahu memilikinya tidak lama lagi. Namun, anda hanya perlu berhati-hati dengan harga yang terlalu murah . Biasanya dengan harga yang murah anda akan mendapat telefon pintar dengan fungsi yang tidak wajar atau bahkan rosak tanpa pengetahuan anda. Nah, ada baiknya anda memeriksa harga telefon pintar terlebih dahulu di beberapa forum jual beli .

2. Pemeriksaan Fizikal dan Pasaran Telefon Pintar secara terperinci

Fizikal telefon pintar adalah perkara paling awal yang harus anda periksa sebelum membeli telefon pintar pasar gelap dari Batam. Sekiranya anda menjumpai lepuh yang jelas di dekat kamera, segera periksa kamera, sama ada masih berfungsi seperti biasa atau tidak. Periksa juga skrin dan skrin sentuh telefon pintar pasaran gelap yang ingin anda beli.

3. Beli Dalam Talian? Pastikan Reputasi Penjual

Reputasi menentukan segalanya. Beberapa peniaga telefon pintar pasaran gelap biasanya mempunyai mereka sendiri kumpulan Facebook yang terdiri daripada beratus-ratus atau bahkan beribu-ribu pembeli yang dilanggan. Anda boleh masuk ke dalam kumpulan Facebook dengan mudah untuk melihat aktiviti di dalamnya.

4. Sekiranya Anda Ingin Bayaran Balik Sedia Kehilangan 200 Ribu

Permainan antara ekspedisi dan penjual sudah lama wujud dan agak tersembunyi . Penghantaran yang mahal berharga pembeli dengan harga 200 ribu rupiah untuk satu barang penghantaran ke seluruh Indonesia. Oleh itu, sebelum membeli telefon pintar pasar gelap, cuba baca butiran iklan dari penjual. Sekiranya warnanya salah dan sudah tiba maka bersiaplah untuk kehilangan 200 ribu rupiah.

5. Elakkan menggunakan aksesori dari penjual

Aksesori yang diberikan kepada pembeli tidak asli dan boleh merosakkan bateri telefon pintar pasaran gelap yang anda beli (baca juga: 4 Cara termudah untuk membezakan pengecas asli dan palsu ). Sekiranya boleh, anda harus membeli pengecas atau alat dengar asli baru di Pusat Telefon Pintar dan membeli telefon pintar pasar gelap dari Batam yang menjual bar . Ini sudah tentu cukup untuk menjimatkan belanjawan, yang mana penjual biasanya mengenakan tambahan 100,000 rupiah untuk bar telefon pintar pasar gelap untuk menjadi satu set lengkap.

Nah, itulah beberapa petua yang boleh dikongsi untuk anda yang ingin membeli telefon pintar pasar gelap dari Batam. Anda masih boleh mendapatkan telefon pintar yang hebat dengan harga murah, tetapi jangan lupa ikuti petua di atas, kawan-kawan.

Artikel Berkaitan