Cara Menggunakan Terjemahan Google Tanpa Sambungan Internet (Luar Talian)

Kini Terjemahan Google boleh menjadi mod luar talian. Oleh itu, anda tidak perlu lagi menyambung ke internet untuk dapat menggunakannya. Inilah cara menggunakan Terjemahan Google tanpa alias internet di luar talian.

Siapa yang tidak biasa dengan Terjemahan Google ? Salah satu ciri Google yang telah lama wujud dan membantu menterjemahkan bahasa yang tidak kita ketahui. Salah satu ciri utama Google Translate adalah bahawa ia dapat menterjemahkan pelbagai perkataan dan ayat tanpa sambungan internet, aka Google Translate Offline .

Untuk menggunakan Google Translate tanpa sambungan internet (luar talian) sudah tentu akan menjimatkan pakej data internet anda ketika menterjemahkan pelbagai perkataan dan ayat.

Terjemahan Google Tanpa Internet (Luar Talian)

Bagi anda yang ingin menggunakan Terjemahan Google tanpa sambungan internet, dalam artikel ini saya akan menerangkan cara menggunakan Terjemahan Google di luar talian.

BACA JUGA
  • Cara menggunakan Peta Google tanpa sambungan internet (luar talian)

Cara Menggunakan Terjemahan Google Tanpa Sambungan Internet (Luar Talian)

Berikut adalah cara menggunakan aplikasi terjemahan bahasa Terjemahan Google terbaik tanpa perlu menyambung ke internet atau mod luar talian:

  • Muat turun aplikasi Terjemahan Google dan pasang seperti biasa pada Android anda.

    Apl Produktiviti Google MUAT TURUN
  • Buka Terjemahan Google, kemudian pilih menu Tetapan> Bahasa luar talian .

  • Pilih bahasa yang anda mahu gunakan, di sini saya menggunakan bahasa Indonesia supaya saya dapat menterjemahkan bahasa Indonesia ke bahasa Inggeris atau sebaliknya di luar talian.

  • Sekiranya proses memuat turun selesai, bahasa boleh digunakan secara automatik.

  • Berikut adalah contoh terjemahan luar talian tanpa sambungan internet.

Dengan Google Translate di luar talian, ini pasti memudahkan anda menterjemahkan pelbagai bahasa tanpa perlu disambungkan ke internet. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan