Bukan Hanya DotA, Inilah 5 Permainan PC MOBA Lain yang Tidak Kehilangan Kegembiraan

Setiap kali anda membincangkan permainan MOBA, anda akan langsung mengingati Dota dan Mobile Legends, bukan, Geng? Itu tidak salah, kedua-dua permainan ini sangat popular dan menjadi kegemaran ramai pemain permainan.

Setiap kali anda membincangkan permainan MOBA, anda akan langsung mengingati Dota dan Mobile Legends, bukan, Geng? Itu tidak salah, kedua-dua permainan ini sangat popular dan menjadi kegemaran ramai pemain permainan. Tetapi, anda pasti tahu bahawa permainan MOBA bukan hanya Dota dan Mobile Legends. Baik di PC dan Mudah Alih, terdapat banyak permainan MOBA yang tidak kurang menarik.

Kali ini, Jaka akan mencadangkan 5 permainan MOBA untuk PC yang tidak kurang hebatnya daripada Dota dan Mobile Legends. Mahu tahu apa-apa? Lihat ulasan berikut, ya!

BACA JUGA
  • Tinjauan Permainan Paladins Strike: MOBA Mobile Baru dengan Permainan Berbeza
  • 5 Hero MOBA Gadis Yang Mempunyai Kemampuan Terkuat
  • Bersedia Dua daripada Kejohanan Bergerak eSports Terbesar MOBA yang Akan Diadakan di Indonesia

5 Permainan PC MOBA yang tidak dapat dikalahkan dari DotA

1. Battleborn

'Battleborn' yang dilancarkan pada tahun 2014 adalah gabungan permainan MOBA dan FPS yang sempurna . Ditetapkan di masa depan, 'Battleborn' menceritakan kisah dunia fantasi fiksyen ilmiah di mana setiap spesies melarikan diri ke planet bernama Solus kerana bencana besar. Permainan ini mempunyai gaya visual yang unik dan wira-wira yang keren dan berimaginasi. 'Battleborn' juga mempunyai beberapa mod dan tahap yang akan dilalui oleh pemain.

2. Pahlawan Ribut

Permainan MOBA Blizzard, 'Heroes of the Storm' hadir dengan wira-wira lain dari permainan tersebut, iaitu Warcraft, Diablo, dan StarCraft. Sama seperti permainan MOBA lain, dalam 'Heroes of The Storm', pemain juga mempunyai tugas untuk menghancurkan markas utama musuh, tetapi dalam permainan ini ada lebih banyak permainan teknikal yang berbeda dengan permainan MOBA lain. Salah satunya ialah adanya 7 peta berbeza dengan keunikannya.

Beberapa peraturan lain juga berbeza seperti peraturan untuk memilih pahlawan terlebih dahulu sebelum Cari Pertandingan dan sistem pertempuran yang menempatkan pemain dengan tahap yang sama dalam pertandingan.

3. Pergaduhan

'Strife' adalah permainan MOBA yang dikembangkan oleh S2 Games dan dikeluarkan pada tahun 2015. Permainan percuma untuk bermain ini dilengkapi dengan visual menarik dan watak hebat dengan kemahiran serba boleh. A kemas tanpa henti pertempuran tindakan digabungkan dengan wira yang unik dan kemahiran membuat permainan ini lebih seronok untuk bermain.

4. Raksasa

'Gigantic' adalah permainan buatan Motiga yang dirilis pada pertengahan tahun 2017. Permainan ini bukan hanya MOBA biasa kerana terdapat genre TPS yang menjadikan permainan ini lebih realistik dan menarik. Wira muncul dengan visual segar dan menarik. Kemahiran juga akan ditingkatkan setiap kali anda naik level. Hebat sekali lagi, anda dapat mengawal kekuatan pasukan dan bertempur bersama.

5. Smite

'Smite' adalah permainan PC MOBA lain yang juga disatukan dengan genre TPS . Menariknya, dalam permainan ini, terdapat 80 watak pahlawan yang merupakan tokoh mitologi seperti dewa, dewi, dan sebagainya. Tokoh mitologi ini bebas memilih daripada pemain untuk menjadi sebahagian daripada pasukan dan bertempur melawan pasukan lain. Pelbagai kemahiran menarik juga dimiliki oleh setiap wira dan pemain juga dapat memilih beberapa mod permainan yang ada.

Nah, itu 5 permainan MOBA untuk PC yang tidak kurang menarik daripada Dota dan Mobile Legends. Bagi anda yang mencari alternatif untuk dua permainan MOBA yang popular, mari cuba 5 permainan yang disyorkan oleh Jaka. Dijamin tidak akan menyesal.

Artikel Berkaitan