5 Cara Mendapatkan Lesen Rasmi Pejabat Murah, Dapat Percuma!

Adakah anda ingin terus melesenkan aplikasi Microsoft Office anda? Mari lihat bagaimana mendapatkan lesen Microsoft Office dengan harga murah atau percuma di bawah.

Tidak dapat dinafikan, Microsoft Office adalah salah satu produk Microsoft yang paling berjaya dan popular di pasaran.

Menawarkan pelbagai fungsi dalam satu pakej lengkap, Microsoft Office bukan sahaja dapat membantu pelajar sekolah tetapi juga pekerja pejabat.

Malangnya, aplikasi ini menghendaki anda melakukan pengaktifan dengan memasukkan lesen rasmi dari Microsoft yang dijual dengan harga yang murah, geng.

Oleh itu, tidak menghairankan bahawa Microsoft Office adalah salah satu aplikasi retak yang paling dicari oleh pengguna.

Nah, bagi anda yang juga pengguna aplikasi Microsoft Office dan ingin mendapatkan lesen dengan harga murah, di sini Jaka mempunyai beberapa cara.

 • Gunakan Aplikasi Mudah Alih Microsoft Office
 • Gunakan Office 365 Education
 • Mencari Lesen untuk Penjualan Pihak Ketiga
 • Tunggu Diskaun Promo Harbolnas
 • Cara Mendapatkan Lesen Microsoft

  Walaupun ia menawarkan pelbagai fungsi yang sangat berguna, tetapi sebenarnya tidak semua orang mempunyai anggaran yang cukup untuk membeli lesen Microsoft Office ini, geng.

  Sekiranya anda salah satu daripadanya, anda boleh mengikuti salah satu cara berikut untuk mendapatkan lesen Microsoft Office dengan harga murah atau percuma!

  1. Menggunakan Microsoft Office Online

  Anda tahu apa, jika anda mendapati bahawa Microsoft Office juga boleh digunakan dalam talian, anda tahu, geng!

  Anda tidak perlu repot-repot memasang aplikasi, anda juga boleh menggunakan Microsoft Office dalam talian secara percuma, alias percuma.

  Anda tidak perlu memasukkan lesen apatah lagi membelinya untuk menikmati semua kemudahan yang disediakan di dalamnya.

  Anda hanya perlu melayari laman Office.com kemudian log masuk menggunakan akaun Microsoft , dan anda sudah selesai.

  Anda dapat memilih program Microsoft Office mana yang akan digunakan dan menyimpan dokumen yang anda buat ke penyimpanan OneDrive .

  Dengan begitu, anda tidak perlu mengeluarkan wang dan hanya mempunyai sambungan internet yang pantas. Menarik kan?

  2. Menggunakan Aplikasi Mudah Alih Microsoft Office

  Cara alternatif seterusnya yang boleh anda lakukan untuk menikmati kemudahan Microsoft Office secara percuma tanpa perlu bermain-main dengan lesen adalah dengan memasang aplikasi dari produk Microsoft Office pada peranti telefon pintar, geng.

  Tidak hanya dapat digunakan pada perangkat komputer riba, produk Microsoft Office seperti Word , Excel , PowerPoint , dan OneNote juga dapat digunakan pada ponsel Android atau iOS.

  Sebenarnya, anda boleh memuat turun dan menggunakan aplikasi ini secara percuma tanpa perlu memasukkan lesen Microsoft Office seperti pada PC.

  Walaupun disediakan untuk digunakan pada perangkat pintar atau tablet, aplikasi mudah alih Microsoft Office ini menawarkan fitur yang sama persis dengan versi untuk perangkat PC.

  3. Menggunakan Office 365 Education

  Tidak jauh berbeza dengan aplikasi Microsoft Office yang ada di komputer riba anda sekarang, Office 365 Education adalah perkhidmatan langganan Office berasaskan cloud yang membolehkan anda mengaksesnya kapan saja dan dari mana-mana peranti.

  Hanya Office 365 Education yang ditujukan khusus untuk akademik seperti guru atau pelajar di institusi pendidikan rasmi atau institusi yang telah bekerjasama dengan Microsoft, kumpulan itu.

  Selain itu, untuk menikmati kemudahan percuma yang disediakan oleh Office 365 Education, anda juga memerlukan e-mel khas yang disediakan oleh sekolah ( [email protected] ).

  Kemudian, e-mel ini digunakan untuk anda mendapatkan kod pengesahan dan juga log masuk ke perkhidmatan Office 365.

  Tetapi, perlu diingat bahawa kemudahan Office 365 Education ini hanya dapat digunakan oleh anda yang masih berdaftar di institusi atau institusi pendidikan yang berkenaan.

  4. Memburu Lesen Dijual oleh Pihak Ketiga

  Tidak berminat dengan kaedah sebelumnya? Masih mahu membeli lesen Microsoft Office rasmi tetapi dengan harga murah?

  Sekiranya demikian, anda benar-benar boleh membeli lesen Microsoft Office rasmi yang dijual oleh peruncit atau penjual pihak ketiga yang terdapat di beberapa pasar tempat seperti Amazon, eBay, atau kumpulan lain.

  Kerana, di laman web seperti ini biasanya anda akan menjumpai banyak kedai dalam talian yang menjual lesen Microsoft Office dengan harga yang lebih rendah daripada yang ditawarkan oleh Microsoft itu sendiri.

  Walau bagaimanapun, sebelum membeli anda pastikan bahawa kedai dalam talian mempunyai reputasi yang baik sehingga anda dapat mengelakkan penipuan.

  5. Tunggu Diskaun Promo Harbolnas

  Cara alternatif terakhir ini Jaka didedikasikan khas untuk anda yang ingin bersabar tunggu saja.

  Walaupun promo harbolnas ini tidak selalu hadir setiap hari, tetapi biasanya potongan harga yang ditawarkan sangat menggoda.

  Tetapi, ingat lagi, pastikan kedai yang menjual lesen Microsoft Office mempunyai ulasan yang baik dari pembeli, ya!

  Itulah beberapa cara yang boleh anda lakukan untuk mendapatkan lesen Microsoft Office rasmi dengan harga murah atau geng percuma.

  Walaupun untuk versi percuma mungkin ada beberapa kekurangan yang menurut anda cukup menjengkelkan, tetapi kaedah ini dapat diterapkan jika anda tidak mempunyai cukup anggaran untuk membeli lesen rasmi. Saya harap ini dapat membantu!

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan