Jom main! Inilah 7 Permainan Playstation Popular yang Secara Rasmi Ada di Android

Adakah anda antara mereka yang bermain permainan berat di telefon pintar? Sekiranya demikian, secara kebetulan kali ini Jaka ingin memberikan cadangan permainan. Permainan ini adalah permainan Playstation yang popular yang kini tersedia secara rasmi di telefon pintar Android. Ingin tahu? Jumpa!

Telefon pintar kini semakin canggih. Walaupun dari segi kapasiti RAM, ia dapat mengimbangi PC / komputer riba. Tidak hairanlah, itulah sebabnya sekarang bermain permainan berat juga dapat dilakukan melalui telefon pintar.

Adakah anda antara mereka yang bermain permainan berat di telefon pintar? Sekiranya demikian, secara kebetulan kali ini Jaka ingin memberikan cadangan permainan. Permainan ini adalah permainan Playstation yang popular yang kini tersedia secara rasmi di telefon pintar Android. Ingin tahu? Jumpa!

BACA JUGA
  • Adakah Permainan Bajak Laut Membunuh Industri Permainan? Terbukti….
  • 5 Konsol Permainan Berasaskan Android, Pemain Harus Tahu!

Inilah 7 Permainan Playstation Rasmi Di Android

Permainan yang akan diberitahu oleh Jaka sebenarnya bukan sahaja popular di Playstation, tetapi juga popular di Xbox. Jaka menggunakan kata Playstation kerana di Indonesia jauh lebih popular daripada Xbox, walaupun kedua-duanya sebenarnya adalah konsol permainan.

Tanpa berlengah lagi, berikut adalah cadangan permainan Android dari Jaka.

LIHAT ARTIKEL

1. Pahlawan Dinasti

Sumber gambar: Gambar: Pemain Berani

Permainan yang menceritakan sejarah Cina. Mempunyai paparan grafik yang baik dan permainan yang sederhana. Hasilnya, menjadikan permainan Dynasty Warriors melambung tinggi. Walaupun pada konsol permainan, kini ia telah memasuki siri ke-8.

Muat turun permainan untuk Android di sini: Dynasty Warrior Google Play

2. Fantasi Akhir

Sumber gambar: Gambar: Abuget

Permainan yang bercerita seperti kisah dongeng, penuh dengan kisah fantasi. Kerana jumlah peminat yang ramai, siri Final Fantasy kini telah menembusi hingga 15 di konsol permainan. Malah penjualan versi permainan eksklusif untuk ke-15, dibeli dalam masa yang singkat.

Muat turun permainan untuk Android di sini: Final Fantasy Google Play

3. WWE 2K / SmackDown

Sumber foto: Imej: RRVirus

Yang ketiga adalah permainan gusti, WWE 2K. Sekiranya anda keliru, mungkin akan menjadi lebih biasa jika Jaka memanggilnya SmackDown. Kerana SmackDown dulunya sangat terkenal di konsol permainan, tetapi sekarang telah diganti namanya menjadi WWE 2K.

Muat turun permainan untuk Android di sini: WWE / Smackdown Google Play

4. Assassins Creed

Sumber gambar: Gambar: HaikuDeck

Assassins Creed mengisahkan sekumpulan pembunuh yang menyasarkan diktator. Kerana permainan ini sangat menarik, untuk versi permainan konsol terdapat sekurang-kurangnya 9 siri permainan yang berjudul Assassins Creed.

Muat turun permainan untuk Android di sini: Assassins Creed Google Play

5. Ketidakadilan

Sumber foto: Gambar: PlayStation

Injustice adalah permainan di mana kita boleh menggunakan superhero untuk melawan superhero lain. Seperti misalnya Batman vs Superman, atau The Flash vs. Superman, dan lain-lain. Kerana konsepnya, banyak orang ketagih bermain permainan ini.

Muat turun permainan untuk Android di sini: Ketidakadilan Google Play

6. Batman

Sumber gambar: Gambar: PetSprin

Batman pada permainan konsol, sangat terkenal dengan siri Arkhamnya. Menawarkan permainan ringkas dan grafik yang menakjubkan. Untuk versi Android, terdapat banyak versi. Bermula dari Batman v Superman, Batman The Telltale Series dan lain-lain.

Muat turun permainan untuk Android di sini: Batman Google Play

7. FIFA

Sumber gambar: Gambar: EA Sport

Yang terakhir adalah salah satu permainan bola sepak yang paling popular, iaitu FIFA. Permainan yang mengadaptasi Frostbite Engine, menawarkan paparan grafik yang sangat indah pada versi konsol permainan.

Muat turun permainan untuk Android di sini: FIFA Google Play

LIHAT ARTIKEL

Itulah yang dia baru mendapat maklumat dari Jaka mengenai 7 permainan Playstation yang secara rasmi di Android. Apa pendapat anda tentang ini, adakah permainan lain? Sekiranya ada, kongsi dengan Jaka melalui ruangan komen, terima kasih.

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan permainan atau tulisan menarik lain dari Putra Andalas .

Artikel Berkaitan