Bagaimana untuk mengetahui siapa yang sering dihubungi oleh teman wanita di WA, menipu?

Ingin meminta teman lelaki atau pasangan anda? Jangan mereka menipu! Nah, inilah cara untuk melihat sembang / panggilan mereka di WhatsApp.

Pasti anda sering menggunakan WhatsApp bukan? Malah aplikasi pesanan segera ini menjadi keperluan bagi anda untuk melakukan aktiviti harian anda.

Tetapi adakah anda pernah dicintai, dengan siapa teman lelaki atau pasangan anda sering berhubung di WhatsApp?

Bagi anda yang ingin mencubanya, di sini Jaka akan mengulas cara mudah untuk mengetahui siapa yang sering dihubungi di WhatsApp .

 • Cara mengetahui melalui Penggunaan Data dan Penyimpanan
 • Bagaimana Melihat Panggilan di Web WhatsApp, Boleh?
 • Cara mengetahui siapa yang paling kerap dihubungi melalui WhatsApp

  WhatsApp telah menjadi salah satu aplikasi sembang yang paling banyak digunakan sehingga kini. Begitu banyak, banyak pengguna mencari aplikasi WhatsApp yang dilarang untuk pelbagai agenda peribadi mereka.

  Pembangunan Web WhatsApp juga menjadi keutamaan. Walaupun pada masa ini anda masih belum dapat membuat panggilan melalui WhatsApp Web, pada saat-saat mendatang, anda akan dapat merasakan panggilan video dan panggilan suara melalui Whatsapp Web.

  Baiklah, kembali ke topik. Anda boleh mengikuti dua langkah di bawah untuk mengetahui siapa teman lelaki atau pasangan anda yang sering berbual dan memanggil WhatsApp. Ingin tahu? Mari lihat lebih banyak lagi.

  Catatan:


  Untuk melakukan kedua langkah di bawah ini, kamu diwajibkan untuk dapat mengakses smartphone sekaligus aplikasi WhatsApp milik pasangan kamu. Jadi pastikan terlebih dahulu kamu bisa membukanya guys .

  1. Cara mengetahui melalui Menu Sembang E-mel

  Cara pertama yang boleh anda lakukan adalah menggunakan ciri Sembang E-mel untuk mengetahui senarai kenalan atau kumpulan yang sering dihubungi oleh pasangan anda.

  Untuk melihatnya, anda boleh mengikuti langkah-langkah berikut.

  Langkah - 1 : Di halaman permulaan WhatsApp, anda mengetuk ikon tiga titik di sudut kanan atas untuk membuka pilihan lain. Kemudian anda ketik pilihan Tetapan untuk membuka tetapan WhatsApp.

  Langkah - 2 : Selanjutnya di menu Tetapan, yang harus anda lakukan ialah memilih menu Sembang . Kemudian pilih menu Sejarah sembang untuk dapat mengakses menu sembang E-mel.

  Langkah - 3 : Kemudian anda hanya memilih sembang E-mel . Di sini anda dapat melihat senarai kenalan dan kumpulan yang sering dihubungi oleh rakan kongsi di WhatsApp melalui lajur Kerap dihubungi . Di bahagian sembang Terkini , anda akan ditunjukkan senarai sembang terbaru yang dilakukan di WhatsApp.

  Selesai! Itulah kaedah untuk mengetahui siapa yang paling kerap menghubungi pasangan anda di WA. Masih ada cara lain, anda tahu. Inilah ulasannya!

  2. Cara mengetahui melalui Penggunaan Data dan Penyimpanan

  Sekiranya anda merasakan bahawa pasangan anda jarang berbual dan sebaliknya membuat panggilan telefon lebih kerap, sudah tentu anda boleh melakukan beberapa perkara, dari mengetuk telefonnya secara langsung, atau anda boleh melakukan langkah kedua ini.

  Anda hanya perlu mengakses menu Penggunaan Data dan Penyimpanan di tetapan WhatsApp rakan anda.

  Langkah - 1 : Sama seperti langkah pertama, anda mesti mengakses menu Tetapan dengan ikon ketik tiga titik untuk mengakses pilihan lain dalam aplikasi WhatsApp.

  Perbezaannya di sini ialah anda hanya memilih menu Penggunaan Data dan Penyimpanan untuk mengetahui penggunaan kuota data dan memori penyimpanan untuk aplikasi WhatsApp. Seterusnya, anda hanya perlu memilih Penggunaan Penyimpanan .

  Langkah - 2 : Tunggu. Sesungguhnya, proses ini memerlukan sedikit masa untuk menganalisis penggunaan memori dalaman. Setelah selesai, anda hanya perlu melihat jumlah data yang diperlukan untuk setiap sembang kumpulan atau kenalan WhatsApp yang dilakukan oleh pasangan anda.

  Selesai! Itulah kaedah untuk mengetahui siapa teman lelaki atau pasangan anda yang sering dihubungi di WhatsApp. Sangat mudah, bukan?

  Bagaimana Melihat Panggilan di Web WhatsApp, Boleh?

  Seperti yang dinyatakan Jaka di atas, WhatsApp Web adalah salah satu ciri WhatsApp yang paling dinantikan oleh penggunanya. Ini kerana ciri ini dapat dibuka secara langsung di komputer dan secara praktikal tanpa kita harus membuka telefon pintar.

  Malangnya, ciri ini masih mempunyai beberapa kekurangan. Untuk satu perkara, kita tidak dapat membuat panggilan atau melihat panggilan di Web WhatsApp. Sudah tentu, anda juga tidak akan dapat melihat panggilan teman wanita anda di WA Web.

  Walaupun begitu, anda masih boleh belajar menggunakannya di PC atau komputer riba anda . Dijamin sangat sesuai untuk bekerja dan melakukan tugas harian.

  Itulah cara mudah untuk mengetahui siapa teman wanita atau pasangan anda yang sering dihubungi melalui WhatsApp.

  Bagaimana itu mudah? Tetapi Jaka mengesyorkan agar anda lebih berhati-hati, terutama ketika diam-diam menggunakan telefon pintar pasangan anda ya! Semoga berjaya dan semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai WhatsApp atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

  Artikel Berkaitan