5 Permainan FPS Keren yang Anda Boleh Mainkan Secara Langsung di Penyemak Imbas (Tanpa Pasang)

Ingin bermain permainan FPS tetapi tidak mahu memasang? 5 permainan FPS keren berikut yang boleh anda mainkan secara langsung di penyemak imbas, alias tanpa pemasangan.

Genre permainan FPS (first person shooter) adalah salah satu genre permainan yang digemari oleh ramai orang. Kini terdapat pelbagai permainan FPS dari pelbagai penerbit yang boleh anda mainkan.

Permainan FPS terkenal seperti Call of Duty, Counter-Strike, Battlefield, dan lain-lain, anda harus memasangnya terlebih dahulu di komputer sebelum anda dapat memainkannya.

Tetapi nampaknya ada beberapa permainan FPS keren yang dapat dimainkan secara langsung di penyemak imbas anda, alias tanpa perlu dipasang. Apakah tajuk permainan FPS? Inilah ulasan penuh:

BACA JUGA
  • 20 Permainan Android FPS Terbaik secara percuma Julai 2017
  • 5 permainan FPS Android bertema Zombie terbaik tahun 2016
  • Bukan hanya permainan, FPS kini dibuat dalam bentuk filem aksi keren!

Permainan FPS Keren di Penyemak Imbas

1. Perang Kontrak

Sumber gambar: makeusof

Pemain Web Unity: Ya

Permainan FPS yang boleh dimainkan tanpa pemasangan pertama adalah Contract Wars . Di sini terdapat 5 mod permainan untuk dicuba, terdapat juga puluhan peta dengan 60 senjata unik untuk anda mainkan. Permainan ini agak lancar ketika dimainkan dalam penyemak imbas.

Cuba permainan di sini: Kontrak Perang

2. Pasukan Rush

Sumber gambar: makeusof

Pemain Web Unity: Ya

Seterusnya adalah Rush Team . Permainan FPS yang boleh dimainkan secara langsung di penyemak imbas telah menjadi salah satu permainan yang disukai oleh banyak orang. Permainan ini membawa permainan penembak tradisional tanpa perubahan yang ketara.

Cuba permainan di sini: Rush Team

3. Red Crucible: Firestorm

Sumber gambar: makeusof

Pemain Web Unity: Ya

Seterusnya adalah Red Crucible: Firestorm . Permainan FPS ini mempunyai beberapa mod yang cukup popular untuk dimainkan, seperti Deathmatch dan Conquer. Mod ini membolehkan anda melawan pelbagai pemain di seluruh dunia.

Cuba permainan di sini: Red Crucible: Firestorm

LIHAT ARTIKEL

4. Red Crucible: Muat semula

Sumber gambar: makeusof

Pemain Web Unity: No.

Seterusnya adalah Red Crucible: Reloaded . Kerana siri Firestorm tidak menyukai beberapa pemain, Rocketeer Game akhirnya melancarkan permainan lain bernama Reloaded. Permainannya juga berbeza dengan siri Firestorm. Permainan ini cukup ringan ketika dimainkan pada penyemak imbas PC dengan spesifikasi rendah.

Cuba permainan di sini: Red Crucible: Reloaded

5. Pemanasan: Merah vs. Biru

Sumber gambar: makeusof

Pemain Web Unity: Ya

Terakhir adalah Pemanasan: Merah vs. Biru . Ia mempunyai gaya Counter strike klasik, permainan ini sangat disukai oleh banyak orang kerana ringan dan permainan yang mudah. Permainan ini mempunyai papan pendahulu untuk memotivasi para pemain.

Cuba permainan di sini: Warmerise: Red vs. Biru

LIHAT ARTIKEL

Nota

Anda perlu tahu: Kerana beberapa permainan berikut dibuat menggunakan Unity Engine , pastikan anda telah memasang Unity Web Player (~ 1MB) sebelum memainkannya.

Unity Web Player tidak dapat digunakan untuk Chrome atau Edge, jadi anda boleh menggunakan penyemak imbas lain seperti Mozilla FireFox, Opera atau Internet Explorer.

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan FPS atau tulisan menarik lain dari Em Yopik Rifai .

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Perpaduan Teknologi

Artikel Berkaitan