5 Aplikasi ini dipercayai mampu menerobos WiFi Android

Oleh itu, kali ini Jaka akan membincangkan sekitar 5 aplikasi untuk masuk ke WiFi di Android sehingga dapat membantu anda mengetahui kaedah apa ..

Seperti yang kita semua tahu bahawa melayari di internet memang menyeronokkan. Jadi, jangan terkejut jika begitu banyak orang membelanjakan puluhan hingga ratusan ribu rupiah hanya untuk membeli kuota internet. Tetapi tentu saja tidak semua dapat membeli kuota internet yang cukup mahal kerana bajetnya sangat minimum. Oleh itu, ramai di antara mereka yang berusaha mendapatkan kuota internet secara haram, misalnya memecahkan kata laluan WiFi seseorang.

Oleh itu, kali ini Jaka akan membincangkan sekitar 5 aplikasi untuk masuk ke WiFi di Android sehingga dapat membantu anda mengetahui kaedah apa yang mungkin digunakan oleh orang yang tidak bertanggungjawab untuk mencuri kata laluan WiFi awam, bahkan kaedah anda. Apakah 5 aplikasi pencurian wifi terbaik di Android? Mari, lihat dengan teliti bermula dari yang pertama!

BACA JUGA
  • Jangan Lakukan 5 Perkara Berbahaya Ini Semasa Menggunakan WiFi Percuma
  • WiFi Lebih Penting Daripada Seks? Inilah buktinya!
  • Ternyata WiFi tidak membahayakan kesihatan, ini bukti!

5 aplikasi untuk menerobos WiFi di Android

1. AndroDumpper

Sumber gambar: Foto: AndroDumpper

Seseorang yang ingin belajar menggodam Android WiFi pasti mengetahui aplikasi AndroDumpper ini. Aplikasi ini dapat anda dapatkan secara percuma di Google Play Store . Aplikasi ini terbukti berkesan dalam mengesan kata laluan rangkaian WiFi, terutamanya rangkaian WiFi yang mempunyai WPS aktif .

Aplikasi ini boleh anda gunakan pada telefon pintar anda yang sudah berada dalam keadaan root. Namun, tidak perlu risau jika telefon pintar anda belum di-root, kerana aplikasi ini juga dapat dijalankan pada telefon pintar yang belum di-root sekalipun.

2. Penguji WPS WPA

Sumber foto: Foto: Penguji WPS WPA

Sama seperti AndroDumpper, WPS WPA Tester juga dapat mengesan kata laluan WiFi jika WPS dalam mod. Dari segi penampilan dan ciri, menurut Jaka tidak jauh berbeza dengan AndroDumpper, walaupun sudah tentu ada beberapa kelebihan dan kekurangannya sendiri.

Jaka sendiri telah mencuba aplikasi ini untuk menggodam WiFi tetangga dan hasilnya 100% lancar . Aplikasi ini juga dapat anda jalankan di Android yang belum di-root. Sekiranya anda berminat, anda boleh memuat turunnya di Google Play Store .

LIHAT ARTIKEL

3. Sambungan WPS

Sumber gambar: Foto: WPS Connect

WPS Connect tidak jauh berbeza dengan dua aplikasi di atas. Aplikasi ini telah membuktikan dirinya dan pandai menggodam WiFi Android . Juga sama dengan dua aplikasi sebelumnya, aplikasi ini dapat Anda gunakan di telefon pintar yang belum di-root.

Tetapi kekurangannya, jika telefon pintar anda belum di-root, maka telefon pintar anda akan tersambung secara automatik ke rangkaian internet , tetapi anda tidak dapat mengetahui kata laluan WiFi. Sementara untuk pengguna telefon pintar yang telah di-root, kata laluan akan disenaraikan di skrin setelah berjaya menerobos masuk.

4. WPSApp

Sumber gambar: Foto: WPSApp

Aplikasi ini agak berbeza dengan cara menggodam WiFi Android di atas. Menurut Jaka, ini lebih senang digunakan . Dengan masalah mengesan kata laluan, Jaka telah membuktikan dirinya di telefon pintar Jaka dan berjalan dengan lancar . Untuk melacak kata laluan WiFi, ada dua mod yang tersedia dalam aplikasi ini, mod root dan tanpa mod root , yang bermaksud anda masih dapat menggunakan aplikasi ini pada smartphone yang belum di-root.

5. Pembuka kunci WPS WiFi

Sumber foto: Foto: WiFi WPS Unlocker

Aplikasi pemutus WiFi terbaru untuk Jaka ialah WiFi WPS Unlocker . Aplikasi ini juga cukup hebat dan menurut Jaka lebih pantas dari segi mengesan kata laluan. Namun, kelemahan aplikasi ini adalah hanya dapat dijalankan pada perangkat Android yang di-rooting. Oleh itu, bagi anda yang Android belum di-root, anda mesti membasmi telefon pintar anda terlebih dahulu supaya anda boleh mencuba aplikasi ini.

Nah, ada 5 aplikasi yang mampu menerobos WiFi di Android. Tetapi perlu diingat, jangan menyalahgunakannya. Ada baiknya jika anda menggunakannya untuk mengetahui kelemahannya dan mengelakkan kata laluan anda dicuri. Apa pandangan anda tentang ini? Kongsi jika anda mempunyai pendapat atau cadangan lain!

Artikel Berkaitan