Bagaimana Mengubah Kuota Sembang ke Kuota Internet Semua Pengendali, Masih Berfungsi?

Keliru kerana kuota sembang sering terbuang? Di sini, Jaka tinjau helah dan bagaimana mengubah kuota sembang menjadi kuota internet utama, anda boleh menggunakannya sesuai dengan isi hati anda!

Untuk mendapatkan pakej internet yang murah, anda boleh membeli kuota kombo yang mengandungi pelbagai pilihan. Salah satunya adalah pakej sembang dengan penggunaan terhad.

Pakej sembang biasanya menawarkan kuota besar atau akses tanpa had ke pelbagai aplikasi sembang, seperti WhatsApp, LINE Messenger, dan lain-lain. Tetapi ia tidak boleh digunakan untuk keperluan lain, ya!

Sering kecewa kerana kuota sembang sering terbuang? Nah, sekarang Jaka mempunyai muslihat untuk mengatasi mereka.

Dalam artikel ini Jaka akan mengulas bagaimana mengubah kuota sembang menjadi kuota internet utama dan pelbagai faedah yang dapat anda rasakan, geng.

 • Inilah Cara Menukar Kuota Sembang Kepada Kuota Internet, Boleh Untuk Semua Pengendali!
 • Tambahan: Adakah Cara Mengubah Kuota Sembang ke Kuota Internet Masih Berfungsi?
 • Apa itu Kuota Sembang?

  Sumber foto: techwireasia.com (Kuota chat boleh didapati di banyak penyedia Indonesia, salah satunya adalah Telkomsel dengan Pakej Max Social.)

  Hampir semua pengendali di Indonesia mempunyai skema kuota sembang untuk dapat membuka aplikasi media sosial, seperti WhatsApp , LINE Messenger , FB Messenger , dan lain-lain.

  Sayangnya kuota sembang ini tidak dapat digunakan untuk keperluan lain, anda tahu. Contohnya, Pakej Kuota Max Sembang dan Sosial yang disampaikan oleh penyedia Telkomsel .

  Oleh kerana penggunaannya kadang-kadang membazir, tidak menghairankan bahawa banyak orang mencari cara untuk menukar kuota sembang menjadi kuota Flash agar dapat menggunakan internet semaksimum mungkin.

  Inilah Cara Menukar Kuota Sembang Kepada Kuota Internet, Boleh Untuk Semua Pengendali!

  Sebelum mengikuti tutorial yang akan dikongsi Jaka, disarankan agar anda memastikan bahawa kredit anda hampir habis atau tidak, ya.

  Ini untuk mengelakkan denyut nadi terpotong jika anda salah konfigurasi dalam aplikasi, yang pada langkah ini Jaka akan menggunakan Anonytun yang sudah cukup terkenal.

  Lalu, bagaimana anda menukar pakej sembang menjadi pakej internet? Apabila anda sudah bersedia, lebih baik anda melihat langkah-langkahnya, di sini.

  Langkah 1 - Muat turun Aplikasi Anonytun Terkini

  • Pertama sekali, anda mesti memuat turun aplikasi Anonytun terkini yang anda dapat melalui pautan di bawah. Jangan lupa memasangnya di telefon bimbit Android anda!
  Apps Utilities Art Of Tunnel MUAT TURUN

  Langkah 2 - Lakukan Tetapan Stealth

  • Buka aplikasi Anonytun dan kemudian pilih pilihan Tetapan Stealth di bahagian atas. Aktifkan toogle Stealth Tunnel terlebih dahulu .
  • Kemudian anda mengisi bahagian Protokol Sambungan: SSL dan Port Sambungan: 80 . Kemudian anda mengaktifkan Tetapan SSL Lanjutan Google dan ketik Edit Tetapan SSL untuk pergi ke langkah seterusnya.

  Langkah 3 - Lakukan Tetapan SSL Lanjutan

  • Anda akan diarahkan ke tetingkap Tetapan SSL Lanjutan , geng. Di sini anda hanya perlu mengaktifkan pilihan True SSL (Anti DPI) dan Spoof Host: Port .
  • Isi Spoof Host: whatsapp.com dan Spoof Port: 433 . Sekiranya anda telah menyimpan tetapan dengan mengetuk OK dan Simpan pada halaman sebelumnya.
  • Kembali ke menu mula, anda hanya ketuk Sambung untuk mula menyambung. Maka yang perlu anda lakukan ialah memeriksa sama ada pakej sembang dipotong atau tidak jika kaedah anda berfungsi, geng.

  Tambahan: Adakah Cara Mengubah Kuota Sembang ke Kuota Internet Masih Berfungsi?

  Selain mengubah kuota sembang menjadi kuota internet, metode ini yang awalnya dapat Anda lakukan untuk mengakses laman web yang disekat mirip dengan fungsi aplikasi VPN.

  Tetapi persoalannya, adakah kaedah ini masih berfungsi dan berfungsi untuk tahun 2020, geng?

  Sumber foto: telkomsel.com (Pakej sembang Telkomsel saat ini tidak tersedia, yang telah digantikan oleh Combo OMG! Dan Combo Sakti.)

  Sayangnya, melalui pemerhatian yang dibuat oleh Jaka, Telkomsel tidak lagi menyajikan Pakej Chat atau Social Max dalam kumpulan kuota internet yang mereka tawarkan.

  Lebih-lebih lagi, kaedah penggunaan Anonytun ini mempunyai kadar kejayaan yang agak kecil . Ini disebabkan oleh kaedah yang selalu berubah dari semasa ke semasa.

  Bagaimanapun, jika anda berjaya menyambung, anda tidak semestinya mendapat sambungan internet dengan kualiti yang mencukupi untuk digunakan untuk keperluan harian anda.

  Nah, itulah cara mengubah kuota sembang menjadi kuota internet utama yang dilengkapi dengan aplikasi Anonytun, yang ternyata mempunyai kadar kejayaan yang agak kecil.

  Lebih-lebih lagi, kaedah ini diklasifikasikan sebagai tidak sah kerana melanggar peraturan dan perjanjian yang diberikan oleh penyedia telekomunikasi yang anda gunakan, anda tahu.

  Sekiranya anda ingin memilih yang terbaik, sebenarnya terdapat banyak pilihan pakej internet tanpa had dengan harga yang berpatutan yang menawarkan kuota yang besar. Mari pakai saja, geng!

  Baca juga artikel mengenai Internet atau artikel menarik lain dari JalanTikus .

  Artikel Berkaitan