Cara Memaparkan Lirik Lagu secara automatik di YouTube

Ingin menyanyi sambil melihat lirik di YouTube?

YouTube , sekarang telah digunakan sebagai sumber rujukan untuk mencari idea atau menonton video yang anda sukai. Tidak sedikit orang yang menggunakan YouTube sebagai rakan kerja. Ya, biasanya orang akan menggunakannya untuk menonton filem pendek, melihat maklumat, atau bahkan mendengar lagu.

Kini, anda boleh memaparkan lirik lagu secara automatik di YouTube . Jadi, jika anda memilih lagu yang sangat anda sukai, anda boleh menyanyikannya sambil membaca lirik yang muncul di skrin. Bagaimana untuk? Tenang, melalui artikel ini, JalanTikus akan memberikan cara untuk memaparkan lirik lagu secara automatik sehingga anda dapat menikmati nyanyian.

Cara Memaparkan Lirik Lagu secara automatik di YouTube

Untuk memaparkan lirik lagu di YouTube secara automatik, ada beberapa langkah yang mesti anda lakukan sebelumnya. Tenanglah, tahap yang harus anda lalui tidaklah sukar. Pada dasarnya, anda hanya perlu memperhatikan kaedah yang akan diberikan dengan teliti. Jangan salah faham.

1. Bawalah Lirik Lagu dari YouTube melalui Google Chrome

Sekiranya anda sangat suka membuka YouTube dari Google Chrome , maka anda boleh memuat turun pelanjutan yang sangat berguna yang membolehkan anda mempunyai semua lirik lagu pada video yang anda mainkan di YouTube. Apakah itu? Perhatikan kaedah di bawah.

  • Muat turun Musixmatch pada senarai Sambungan Chrome.
  • Selepas itu, cari video yang anda mahu mainkan di YouTube.
  • Hidupkan mod Sari kata / pilihan tertutup , dan anda sudah selesai, selamat menyanyi!

2. Bukan Hanya Google Chrome, Firefox Juga Boleh!

Ya, memang benar. Tidak hanya dalam penyemak imbas Google Chrome, penyemak imbas terkenal lain seperti Mozilla Firefox juga dapat diatur untuk menampilkan lirik lagu ketika mendengarkan muzik melalui YouTube. Cara memaparkan lirik lagu di YouTube juga tidak sukar. Ikuti langkah di bawah.

  • Muat turun Add-Ons dipanggil Lyrics Sini oleh Rob W .
  • Selepas itu, cari video muzik yang ingin anda mainkan di YouTube.
  • Setelah memainkannya, lirik muzik akan dipaparkan secara automatik di sudut kanan, siap dinyanyikan?

3. Bolehkah anda memaparkan lirik lagu pada telefon pintar Android?

Sekiranya anda mempunyai soalan seperti ini, pasti ada jawapan untuk anda, tentu anda boleh! Cara memaparkan lirik lagu di YouTube secara automatik melalui telefon pintar Android sangat mudah dilakukan. Yang perlu anda lakukan ialah memasang satu aplikasi, yang sudah tersedia di JalanTikus. Selebihnya, ikuti langkah-langkah di bawah.

  • Muat turun aplikasi Musixmatch - Lirik & Muzik terlebih dahulu .
MusiXmatch MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio
  • Buka aplikasi YouTube pada telefon pintar Android anda, dan cari apa yang ingin anda dengarkan.
  • Selepas itu, lirik lagu akan muncul dalam pop timbul di skrin telefon pintar Android kegemaran anda.

Itulah beberapa kaedah yang dapat anda gunakan untuk menampilkan lirik lagu, baik di Google Chrome atau Mozilla Firefox pada PC / komputer riba, dan bahkan memaparkan lirik lagu melalui telefon pintar Android anda. Adakah anda mempunyai cara lain yang lebih menarik? Kongsi pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan