5 Aplikasi Simulasi Rakit PC di Android, Praktikal dan Mudah!

Siapa kata pemasangan PC itu rumit? Dengan aplikasi simulasi rakit PC pada telefon pintar Android, anda dapat mengumpulkan komponen PC yang sesuai dengan anggaran anda dengan lebih praktikal

Persaingan dalam dunia permainan antara PC dan Konsol berterusan. Kedua-dua platform terus bersaing demi menghadirkan inovasi dan ciri yang memanjakan pengguna.

Sebaliknya, konsol mempunyai kelebihan berbanding PC, iaitu kepraktisan. Sekiranya anda bukan peminat perkakasan dan hanya mementingkan permainan, konsol boleh menjadi pilihan yang tepat untuk anda.

Cukup pasangkan, pilih permainan yang anda mahukan, kemudian mainkan sahaja. Tidak perlu bersusah payah menggunakan PC yang mesti dibina dengan spesifikasi tertentu untuk memainkan permainan yang diinginkan.

Walau bagaimanapun, sekarang memasang PC tidaklah rumit seperti sebelumnya . Dengan simulasi rakit PC, anda dapat menentukan apa yang dibina PC berdasarkan anggaran yang anda ada.

Sudah ada banyak laman web yang menyediakan simulasi rakit PC. Sebenarnya, sekarang anda juga boleh menggunakan aplikasi simulasi rakit PC untuk platform Android .

 • Komputer
 • Perhimpunan komputer
 • SIMULASI SIMULASI PC
 • Blossomzones
 • Aplikasi Simulasi Rakit PC pada Telefon Pintar Android

  Membina PC tidak mudah. Selain harus menyesuaikan dengan keperluan anda, anda juga harus menyesuaikan diri dengan anggaran anda. Semakin tinggi anggaran, tentunya spesifikasi PC anda juga lebih tinggi .

  Dengan aplikasi simulasi rakit PC, anda dapat mengetahui bahagian mana yang anda perlukan bersama dengan kemas kini harga terkini.

  Selain itu, aplikasi ini juga praktikal kerana anda dapat mengaksesnya melalui Android anda kapan saja, di mana sahaja.

  Daripada tidak sabar, lihat senarai dari Jaka, geng. Mari pergi!

  1. Pemasangan PC

  Produktiviti Aplikasi NarudoRe DOWNLOAD

  PC Raft adalah aplikasi simulasi rakit PC yang dikembangkan oleh pemaju Indonesia, NarudoRe . Aplikasi ini anda boleh mengakses secara dalam talian atau luar talian, geng.

  Aplikasi ini memberikan harga terkini untuk komponen yang telah anda sertakan dalam simulasi anda. Oleh itu, anda dapat meneka berapa anggaran yang diperlukan untuk membina PC impian.

  Dengan aplikasi ini, anda dapat memasang komputer anda sendiri dengan memilih pelbagai komponen mulai dari CPU, Motherboard, Memory, VGA, HDD / SSD, PSU, Casing, hingga HSF Cooler.

  Setelah selesai memilih komponen, anda dapat menyimpan hasil pemasangan. Sekiranya pada bila-bila masa anda merancang untuk membina komputer baru, yang harus anda lakukan hanyalah memilih dan melihat dari senarai kumpulan yang telah disimpan.

  Anda boleh berkongsi campuran PC anda dengan orang lain atau anda juga boleh memamerkan kepada rakan anda.

  MaklumatPerhimpunan PC
  Pemaju NarudoRe
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (2.166)
  Saiz 4.7MB
  Pasang 100,000+
  Android Minimum 4.0.3

  2. Masukkan komputer

  MUAT TURUN Apl

  EnterKomputer adalah aplikasi yang berintegrasi dengan laman web EnterKomputer.com dan kedai komputer luar talian EnterKomputer.

  Aplikasi ini akan memudahkan anda yang ingin membeli komponen atau aksesori komputer di kedai Enter Computer. Anda juga boleh memeriksa harga dan stok barang kemas yang anda mahukan.

  Walaupun terintegrasi dengan laman web dan kedai, anda tidak dapat membeli pemasangan PC yang telah anda simulasi secara automatik. Anda mesti membuat pesanan melalui kedai dalam talian terlebih dahulu.

  MaklumatKomputer
  Pemaju Enterkomputer.com
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.7 (52)
  Saiz 8.3MB
  Pasang 1,000+
  Android Minimum 4.1

  3. Perhimpunan komputer

  MUAT TURUN Apl

  Computer Raft adalah aplikasi rakit PC yang dikembangkan oleh Codewaster . Aplikasi ini memberi anda kemas kini harga komponen yang ingin anda gunakan pada PC ideal anda.

  Anda boleh membuat binaan secara automatik berdasarkan anggaran yang anda ada. Setiap kali anda menghasilkan binaan, beberapa kombinasi berbeza akan muncul di mana anda boleh memilih binaan yang paling sesuai dengan anda.

  MaklumatPerhimpunan komputer
  Pemaju Codewaster
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (93)
  Saiz 3.5MB
  Pasang 1,000+
  Android Minimum 4.4

  4. SIMULASI PENGUMPULAN PC

  MUAT TURUN Apl

  SIMULASI PC SIMULASI adalah aplikasi yang membolehkan anda memasang komputer dari produk AMD dan INTEL .

  Aplikasi yang dibangunkan oleh Computer Kiosk disatukan dengan kedai Computer Kiosk dan juga mempunyai laman web KKomputer.com.

  Anda boleh terus menghubungi kedai untuk membeli pemasangan PC yang dibuat dengan aplikasi ini. Cukup praktikal dan selesa, geng!

  MaklumatSIMULASI SIMULASI PC
  Pemaju Kiosk Komputer
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.0 (332)
  Saiz 3.6MB
  Pasang 10,000+
  Android Minimum 4.0

  5. Blossomzones

  MUAT TURUN Apl

  Aplikasi simulasi rakit PC yang disyorkan seterusnya adalah Blossomzones . Sebagai tambahan kepada simulasi pemasangan PC, anda juga dapat mengetahui kemas kini harga komponen PC terkini.

  Harga komponen dalam aplikasi ini adalah harga terkini yang juga disenaraikan di laman web blossomzones.com .

  Setelah membuat pemasangan PC anda, anda juga boleh memesan bahagian PC yang anda simpan secara langsung ke kedai mekar.

  Aplikasi ini menyusun PC impian anda untuk menjadi lebih mudah dan praktikal, geng.

  MaklumatBlossomzones
  Pemaju Multimedia Blossom
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (76)
  Saiz 12MB
  Pasang 10,000+
  Android Minimum 5.0

  Demikianlah artikel Jaka mengenai aplikasi simulasi rakit PC yang boleh anda gunakan pada telefon pintar Android anda.

  Semoga artikel ini menjadikan impian pemasangan PC impian anda selangkah lebih mudah ya, geng!

  Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan