12 Aplikasi Tonton Filem Pawagam Percuma & Sah di Telefon Android

Adakah anda ingin mengetahui cara menonton filem sambil berbaring di rumah? Di sini, Jaka mengesyorkan aplikasi menonton filem dengan percuma dan sah di telefon Android (kemas kini 2020).

Salah satu aktiviti yang paling sesuai untuk bersantai adalah menonton filem . Tetapi jika anda menonton filem di pawagam setiap hari, oh sayang, ia mungkin berubah menjadi kismin, geng.

Belum lagi usaha yang harus kita habiskan untuk pergi ke sana, pastinya mahal dan membuat kita penat. Anda mesti bersyukur dengan kemajuan teknologi, geng.

Pada masa ini, anda dapat menonton filem pawagam terbaru dan terbaik dengan mudah, iaitu melalui aplikasi menonton filem pawagam terbaik yang dapat anda akses di telefon Android anda.

Jangan risau, cadangan aplikasi untuk menonton filem percuma di bawah ini dapat diakses secara sah, sungguh! Ingin tahu apakah senarai itu? Dengar, mari kita pergi!

 • Kotak Pawagam
 • iflix
 • Aplikasi Menonton Filem Percuma Lain ...
 • Intermezzo: Kelebihan Aplikasi Menonton Filem Hukum Berbanding dengan Penstriman Filem Tidak Sah (IndoXXI, LK21, dll.)
 • Koleksi Aplikasi Tonton Filem & Pawagam Percuma pada Undang-Undang di Android, Tidak Perlu Muat Turun!

  Bagi anda yang gemar menonton wayang dalam talian secara percuma, pasti anda sudah tahu bahawa laman web seperti IndoXXI , LK21 , dan seumpamanya telah disekat, bukan?

  Daripada anda mengunjungi laman menonton filem dan memuat turun filem percuma di internet yang jelas haram, lebih baik memuat turun aplikasi menonton filem percuma seperti geng berikut.

  Tetapi perlu diingat, tidak semua kandungan filem dalam aplikasi dapat anda nikmati secara percuma. Anda perlu membayar yuran langganan untuk membuka semua ciri premium aplikasi.

  1. Netflix

  Netflix adalah penyedia perkhidmatan streaming filem dan TV terbesar di dunia. Terdapat begitu banyak filem dan siri yang baik yang dapat anda nikmati melalui Netflix.

  Bukan hanya menyediakan filem dan siri, Netflix malah membuat filem dan siri TV sendiri yang ditayangkan secara eksklusif di platform ini.

  Anda boleh menonton filem kegemaran anda secara percuma selama 30 hari dengan Percubaan Percuma dengan mendaftar dan memasukkan kad kredit. Selepas itu, anda bebas melanggan atau tidak.

  PerincianNetflix
  Pemaju Netflix, Inc.
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 500,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Netflix di sini:

  Aplikasi Hiburan Netflix, Inc. MUAT TURUN

  2. Kotak Pawagam

  Aplikasi penstriman filem sah seterusnya ialah Cinema Box , the gang. Bukan hanya untuk menonton, tetapi Cinema Box juga merupakan aplikasi muat turun filem percuma.

  Sekiranya anda ingin menyimpan kuota anda dan menontonnya di luar talian, pertama-tama anda boleh memuat turun filem kegemaran dan menonton filem tanpa perlu takut dan kehabisan kuota.

  Sebenarnya, aplikasi ini boleh dikatakan serupa dengan YouTube, kerana menyediakan saluran khas untuk mereka yang suka menonton Video Muzik (MV) dari penyanyi atau kumpulan terkenal.

  PerincianKotak Pawagam
  Pemaju Bekas
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Penarafan 3.7 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Cinema Box di sini.

  3. iflix

  Sekiranya anda ingin mencari aplikasi menonton filem yang sah dan percuma yang serupa dengan Netflix, anda boleh mencuba melihat aplikasi yang dipanggil iflix , geng.

  iflix telah bekerjasama dengan beberapa penerbit filem untuk menunjukkan filem mereka secara eksklusif. Contohnya, filem Orang Kaya Baru, Surat Cinta untuk Starla, dan banyak lagi.

  Aplikasi menonton filem Indonesia percuma ini membolehkan anda menonton beberapa filem tanpa perlu membayar. Walau bagaimanapun, untuk mengakses tanpa had anda perlu membeli versi premium.

  Perincianiflix - Filem, Siri TV & Berita
  Pemaju iflix Sdn Bhd
  OS minimum Android 4.3 dan lebih tinggi
  Saiz 24MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.2 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi iflix di sini:

  Iflix Entertainment Apps Sdn Bhd MUAT TURUN

  Aplikasi Menonton Filem Percuma Lain ...

  4. Genflix 2.0

  Tambahan pula, ada aplikasi menonton filem yang sah yang disebut Genflix 2.0 . Aplikasi yang satu ini agak baru jika dibandingkan dengan semua aplikasi dalam artikel ini.

  Koleksi filem di sini cukup banyak. Bermula dari filem Indonesia, filem Hollywood, filem Thailand, hingga siaran bola sepak yang boleh anda nikmati secara percuma.

  Dengan membayar IDR 49 ribu sebulan , anda dapat menikmati semua kandungan tanpa iklan, muat turun filem percuma, bahkan menggunakan akaun di tiga peranti yang berbeza.

  PerincianGenflix 2.0
  Pemaju Festival Citra Lestari
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 7.4MB
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Penarafan 3.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Genflix 2.0 di sini:

  Festival Produktiviti Aplikasi Citra Lestari MUAT TURUN

  5. Viu

  Di nombor 5 terdapat Viu yang boleh menjadi pilihan bagi anda yang gemar menonton drama Korea. Viu juga menyediakan pelbagai drama Jepun dan drama Asia yang lain.

  Viu juga menyediakan beberapa siri dan filem popular dari negara-negara jiran, seperti Malaysia, Thailand, dan India. Aplikasi menonton filem terbaik ini adalah sah.

  Walaupun popular sebagai aplikasi untuk menonton drama Korea, Viu juga menyediakan kandungan filem dan drama Asia percuma. Tetapi, hanya pengguna premium yang boleh mengakses kandungan eksklusif di Viu.

  PerincianViu - Drama Korea & Asia Terkini, Indo Sub
  Pemaju Video Bergerak Vuclip
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 13MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Viu di sini:

  Aplikasi Hiburan Video Bergerak Vuclip DOWNLOAD

  6. Video Perdana Amazon

  Amazon adalah syarikat teknologi dari Amerika Syarikat yang memberi tumpuan kepada sektor e-dagang. Sama seperti Google, perniagaan Amazon juga ada di mana-mana.

  Sejak tahun 2006, Amazon mempunyai perkhidmatan streaming yang dipanggil Amazon Prime Video . Aplikasi menonton filem dan TV ini menyediakan banyak tajuk yang boleh anda tonton.

  Kerana berasal dari AS seperti Netflix, harga melanggan aplikasi ini agak mahal, geng. Walaupun begitu, harganya sangat berbaloi dengan kandungan yang disediakan.

  PerincianVideo Perdana Amazon
  Pemaju Amazon Mobile LLC
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Amazon Prime Video di sini:

  Aplikasi Video & Audio Amazon Mobile LLC MUAT TURUN

  7. Viki

  Viki adalah aplikasi perkhidmatan penstriman filem yang berpusat di Amerika Syarikat. Viki juga merupakan anak syarikat raksasa e-dagang Jepun Rakuten .

  Aplikasi menonton filem percuma ini memfokuskan pada drama Asia terbaik, bermula dari drama Korea, drama Cina, dan banyak lagi.

  Anda juga dapat menikmati video muzik dari kumpulan K-Pop kegemaran anda. Viki masih boleh digunakan secara percuma walaupun tidak dalam kualiti HD dan ada iklan.

  PerincianViki: Drama Korea, Filem & Drama Cina
  Pemaju Viki, Inc.
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.2 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Viki di sini:

  Viki Entertainment Apps, Inc. DOWNLOAD

  8. CATCHPLAY +

  Aplikasi penyedia perkhidmatan streaming seterusnya adalah CATCHPLAY + . Aplikasi yang satu ini mempunyai perpustakaan filem yang cukup lengkap, anda tahu.

  Mulai dari filem aksi, filem drama, filem komedi, dan banyak lagi. CATCHPLAY + juga mempunyai koleksi filem yang selalu dikemas kini.

  Terdapat satu lagi kelebihan dari aplikasi yang satu ini, geng. Anda boleh menyewa filem jika anda hanya berminat menonton filem tertentu. Tentunya lebih cekap daripada menonton pawagam.

  PerincianCATCHPLAY + Blockbuster terbaru
  Pemaju Main tangkapan
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 21MB
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi CATCHPLAY + di sini:

  DOWNLOAD Aplikasi Catchplay Hiburan

  9. GoPlay

  GoPlay adalah perkhidmatan streaming filem terbaru dari Gojek . Perkhidmatan ini ditujukan untuk anda yang suka menayangkan filem terbaik.

  Kandungan dari GoPlay tidak sebanyak aplikasi streaming lain. Sudah tentu, kerana aplikasi ini baru dikeluarkan pada akhir tahun 2019, geng.

  Aplikasi menonton filem pawagam Indonesia terbaru ini menyajikan rancangan seperti Wiro Sableng dan filem Indonesia lain.

  Salah satu ciri unik GoPlay ialah ia dihubungkan ke aplikasi Gojek dan menyediakan pelbagai promosi menarik jika anda menggunakan perkhidmatan seperti GoPay , GoFood , dan lain-lain.

  PerincianPergi main
  Pemaju PT. Aplikasi Karya Anak Bangsa
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 21MB
  Muat turunnya 100,000 ke atas
  Penarafan 2.7 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi GoPlay di sini:

  Aplikasi PT. Aplikasi Karya Anak Bangsa DOWNLOAD

  10. HBO PERGI

  Aplikasi pawagam percuma lain dalam senarai ini adalah HBO GO , yang merupakan perkhidmatan streaming atas permintaan yang dimiliki oleh rangkaian televisyen premium, HBO .

  Sekiranya anda suka menonton siri TV HBO yang asli seperti Game of Thrones , Watchmen , atau Silicon Valley , HBO GO adalah aplikasi yang tepat untuk anda.

  Sekiranya anda tidak biasa, anda juga tidak perlu risau kerana HBO GO juga menyediakan filem arus perdana lain yang pasti anda sukai, geng.

  PerincianHBO PERGI
  Pemaju HBO Asia
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 9.1MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 4.2 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi HBO GO di sini:

  MUAT TURUN Apl

  11. MAXstream

  Bagi pengguna kad dengan rangkaian Telkomsel, anda juga dapat menikmati aplikasi MAXstream dengan pelbagai kemudahan.

  Bukan hanya berfungsi sebagai aplikasi TV dalam talian, MAXstream juga menyajikan kandungan menarik lain seperti filem dan siri TV dari pelbagai kategori.

  Sayangnya, anda hanya dapat mengakses beberapa kandungan MAXstream ketika menggunakan rangkaian Telkomsel, bukan melalui WiFi. Jadi, bersiaplah untuk membeli kuota sebelum menonton filem, geng.

  PerincianMAXstream
  Pemaju Telkomsel
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 38MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 3.8 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi MAXstream di sini:

  Aplikasi Hiburan Telkomsel MUAT TURUN

  12. TV Tubi

  Akhirnya dalam aplikasi streaming_machine kali ini adalah Tubi TV, yang Jaka sarankan untuk anda yang gemar menonton filem atau siri TV anti-mainstream.

  TV Tubi boleh dibilang menyediakan banyak rancangan dengan gaya klasik yang jarang anda temui di perkhidmatan penstriman lain, seperti Netflix, HBO GO, dan lain-lain.

  Aplikasi ini juga menyediakan pelbagai ciri yang memudahkan pengguna, misalnya menyusun filem berdasarkan tarikh rilis, jangka masa, penilaian, dan genre, geng.

  PerincianTV Tubi - TV & Filem Percuma
  Pemaju TV Tubi
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 23MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Tubi TV di sini:

  MUAT TURUN Apl

  Intermezzo: Kelebihan Aplikasi Menonton Filem Hukum Berbanding dengan Penstriman Filem Tidak Sah (IndoXXI, LK21, dll.)

  Sumber gambar: pexels.com (Menonton filem pawagam dalam talian sebenarnya sangat digemari oleh generasi muda masa kini)

  Walaupun aplikasi di atas tidak dapat diakses sepenuhnya oleh anda secara percuma, tetapi ada beberapa faedah yang dapat anda peroleh ketika menggunakan aplikasi menonton filem yang sah.

  Manfaat yang anda perolehi mungkin tidak memberi kesan langsung, tetapi anda pasti dapat menyumbang kepadanya, seperti:

  1. Sokong perkembangan industri filem , ini kerana jaminan Hak Kekayaan Intelektual (IPR) dari pembuat filem. Lebih-lebih lagi, anda juga tidak menyalurkan wang ke perkhidmatan streaming haram seperti LK21 yang diramalkan mempunyai pendapatan hingga Rp80 juta sehari.

  2. Selamat dan bebas dari serangan malware , kerana anda akan segera menggunakan aplikasi rasmi yang disokong oleh pembangun yang tersedia secara rasmi baik di Google Play Store untuk Android atau App Store untuk iPhone.

  3. Tidak ada lagi iklan yang menjengkelkan , walaupun anda memilih pilihan percuma iklan tetap akan muncul, geng. Tetapi pastinya iklan ini selamat, tidak seperti perkhidmatan laman streaming filem haram, yang kebanyakannya adalah iklan pornografi dan perjudian.

  Oleh itu, adakah anda lebih yakin menggunakan aplikasi ini untuk menonton filem pawagam percuma dan sah seperti yang disemak Jaka di atas?

  Sekiranya anda mempunyai pengalaman menarik menggunakan aplikasi seperti Netflix, Viu, atau HOOQ, beritahu saya tentang Jaka!

  Demikianlah artikel Jaka mengenai cadangan aplikasi menonton filem percuma terbaik dan terbaik. Bagaimana anda masih boleh menonton pawagam cetak rompak hari ini?

  Anda tidak perlu membayar yuran ke pawagam lagi. Anda hanya menikmati kandungan percuma dan berbayar yang disediakan dalam koleksi aplikasi di atas.

  Jumpa anda dalam artikel menarik yang lain, Jaka. Jangan lupa tinggalkan jejak pendapat anda di ruangan komen yang ada, geng.

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Padmanaba's Prameswara .

  Artikel Berkaitan