Cara Aktifkan Firewall di Android untuk Mencegah Perisian Kerosakan

Firewall adalah sistem keselamatan dalam sistem operasi yang memungkinkan untuk mencegah alamat IP dan program jahat. Mari aktifkan firewall pada Android anda!

Firewall adalah sistem keselamatan dalam sistem operasi yang memungkinkan untuk mencegah alamat IP dan program jahat. Dengan firewall, komputer dapat dilindungi dari ransomware WannaCry.

Setelah mengetahui kepentingan firewall, segera aktifkan firewall di komputer anda melalui menu Settings - Security , dan ikuti langkah seterusnya. Lalu, bagaimana dengan telefon pintar Android? Bolehkah firewall dipasang?

BACA JUGA
  • Inilah sebab mengapa Android anda harus menggunakan FIREWALL
  • Cara Menguji Seberapa Kuat Antivirus yang Anda Gunakan

Firewall pada Telefon Pintar Android, Penting?

Sebagai sistem operasi, firewall sangat penting untuk telefon pintar Android. Terutama jika anda sering melayari dunia maya, seperti memuat turun Torrent, dan mengakses pelbagai laman web yang dilarang.

Cara Mengaktifkan Firewall pada Telefon Pintar Android

Untuk mengaktifkan firewall pada telefon pintar Android, ikuti langkah-langkah di bawah:

  • Muat turun aplikasi NoRoot Firewall pada telefon pintar anda.
Baju Aplikasi Antivirus kelabu & keselamatan MUAT TURUN
  • Setelah selesai memasang, segera klik Mula dan benarkan sambungan VPN dari aplikasi NoRoot Firewall.

cara mengaktifkan-vpn-on-android

LIHAT ARTIKEL
  • Di tab Akses Pending anda akan menemui aplikasi yang memerlukan akses ke internet. Sekiranya ada perkara yang mencurigakan, sila klik Tolak .
  • Semasa berada di tab Aplikasi, anda dapat menetapkan aplikasi apa pun yang akan diizinkan untuk mengakses internet melalui sambungan mudah alih dan WiFi. Sesuaikan mengikut keperluan.

Selesai. Oleh itu, tidak ada lagi aplikasi yang berjalan dan mengakses internet tanpa pengetahuan anda. Anda juga akan lebih selesa menggunakan telefon pintar kerana anda tidak perlu risau tentang ancaman ransomware WannaCry 2.0 dan malware jahat yang lain.

Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan