5 Aplikasi Ini Pasti Menjadikan Anda Matematik Pintar, Tetapi Jangan Menipu Ya!

Kali ini Jaka akan membincangkan 5 aplikasi yang dapat membantu anda menyelesaikan masalah Matematik yang kompleks. Ingin tahu? Lihat ulasan Jaka lengkap di bawah!

Adakah anda suka matematik? Atau yang paling malas jika anda sudah berurusan dengan nombor? Nampaknya bukan hanya anda. Jaka juga kadang kala menghadapi kesukaran ketika mengusahakan masalah Matematik.

Kadang-kadang ketika kita menghadapi masalah dalam menyelesaikan masalah matematik dan benar - benar memerlukan pertolongan , tetapi tidak ada yang dapat menolong. Ia menjadi agak keliru. Tetapi, ketika teknologi berkembang, kini ada jalan keluarnya . Baiklah, kali ini Jaka akan membincangkan 5 aplikasi yang dapat membantu anda menyelesaikan masalah Matematik yang kompleks. Ingin tahu? Lihat ulasan Jaka lengkap di bawah!

BACA JUGA
  • 80 Aplikasi Android PALING Unik dan Menarik untuk 2017
  • 11 Aplikasi Android Keren ini TIDAK DAPAT berada di Telefon Pintar Anda
  • 3 Aplikasi ini dapat menjadikan Android anda lebih canggih daripada iPhone

5 Aplikasi Ini Pasti Menjadikan Anda Matematik Pintar, Tetapi Jangan Menipu Ya!

1. PhotoMath

PhotoMath boleh dianggap sebagai guru Matematik anda sendiri di telefon bimbit. Ya, aplikasi PhotoMath adalah kalkulator kamera paling pintar di dunia. Anda hanya menunjukkan kamera PhotoMath pada masalah matematik yang tidak anda fahami, secara automatik PhotoMath akan menunjukkan penjelasan mengenai masalah Matematik bersama dengan jawapannya. PhotoMath juga boleh menjadi alat pembelajaran Matematik yang mudah.

2. Formula percuma

Bagi anda yang kadang-kadang ingin keliru atau melupakan formula Matematik yang telah dipelajari, Formula Percuma dapat membantu anda. Dengan pelbagai formula seperti Geometri, Trigonometri, Matriks, Statistik, Integrasi , dan lain-lain dapat membantu anda mengatasi masalah Matematik yang tidak anda fahami.

3. Penyelesaian Matematik yHomeWork

Masih keliru atau tidak memahami soalan Algebra dan Aritmetik Asas, aplikasi ini sesuai untuk anda, kerana aplikasi ini dapat memudahkan anda mengerjakan soalan Algebra Asas dan Aritmetik. Anda cukup menulis masalah di ruangan soalan dan dengan segera anda akan mendapat penjelasan mengenai masalah tersebut dengan jawapan yang tepat.

4. Kalkulator Myscript

Ini adalah aplikasi yang memerlukan anda menulis masalah matematik dengan tangan seperti yang anda tulis dalam buku. Ya, anda hanya perlu menulis masalah matematik seperti Square Root, Trigonometry, Logarithms, dan Arithmetic, maka aplikasi ini secara automatik akan mengira jawapan untuk anda.

5. Ahli Matematik

Aplikasi ini dengan pelbagai formula Matematik yang cukup lengkap dapat digunakan sebagai aplikasi yang diperlukan untuk anda muat turun. Ahli Matematik mempunyai banyak formula Matematik yang dapat membantu anda mengatasi masalah Matematik yang memerlukan formula. Selain Matematik, aplikasi ini juga dapat membantu anda mengatasi masalah Fizik .

Itulah 5 aplikasi yang dapat membantu anda menyelesaikan masalah Matematik yang kompleks. Apa pendapat kamu? CUkup membantu kan? Tetapi awas, jangan gunakannya untuk menipu, kerana kerugian akan menjadi milik anda sendiri. Semoga ia berguna untuk belajar!

Artikel Berkaitan