Panduan Lengkap Menulis Artikel di JalanTikus.com

Anda tahu bahawa JalanTikus akan membayar setiap artikel yang anda terbitkan di JalanTikus? Ayuh! Oleh itu, anda boleh dibayar JalanTikus yang sama, perhatikan cara menulis artikel di JalanTikus di bawah!

Anda sudah tahu bahawa JalanTikus akan membayar setiap artikel yang anda terbitkan? Pasti anda berminat untuk mendapatkan bayaran untuk penulisan anda di JalanTikus. Selain dibayar, cukup bagus untuk anda menjadi terkenal dan tulisan anda memberi inspirasi kepada banyak orang.

Bagi anda yang masih belum mengetahui prosedur pembuatan artikel di JalanTikus, saya akan segera menerangkan langkahnya. Oh ya, pastikan anda telah mendaftar dan log masuk di JalanTikus! Inilah cara membuat artikel di JalanTikus .

BACA JUGA
  • 8 Petua Mendapatkan Artikel Anda Dengan Diterima oleh Pasukan JalanTikus
  • 8 Sebab Mengapa Artikel Anda Tidak Muncul di Jalan Jalan Rat

Panduan Lengkap Menulis Artikel di JalanTikus.com

1. Tulis dahulu artikel yang akan anda buat

Anda boleh menulis artikel dalam Microsoft Word atau terus di halaman JalanTikus Writer Panel. Cukup sesuaikan dengan kehendak anda. Sekiranya anda ingin menulis dari Microsoft Word, anda harus menyalin dan menampal artikel anda ke PanelTulisus JalanTikus.

Aplikasi Microsoft Corporation Office & Business Tools DOWNLOAD

2. Siapkan Gambar Sesuai dengan Artikel Anda

Perlu diingat, terdapat dua jenis gambar yang perlu anda sediakan. Mula-mula anda harus mencari gambar sepanduk untuk artikel anda, gambar ini kemudiannya akan MEMENUHI artikel anda yang diterbitkan. Atas sebab tertentu, JalanTikus boleh menukar gambar sepanduk yang anda cari dengan gambar yang disediakan oleh JalanTikus. Ukuran untuk gambar sepanduk ini ialah 810x352 piksel (sila edit menggunakan Photoshop atau perisian yang sesuai). Untuk menjadikan gambar selamat, buat sepanduk semenarik mungkin.

Adobe Systems Inc. MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

Kedua, anda mesti mencari gambar pelengkap yang sesuai dengan bahan artikel anda. Contohnya jika anda membincangkan mengenai telefon pintar, maka anda harus mencari gambar telefon pintar yang sesuai dengan artikel anda. Imej yang boleh anda masukkan MAKSIMUM MAKSIMUM Lebar = 600 piksel . Untuk cara memasukkan gambar yang anda cari dalam artikel anda, yang harus anda lakukan ialah memuat naik gambar dan memasukkan pautan ke dalam artikel anda. Untuk keterangan lebih lanjut, anda dapat melihat gambar di bawah.

  • Langkah pertama untuk memuat naik gambar.
  • Langkah kedua untuk memuat naik gambar.
  • Langkah ketiga untuk memuat naik gambar.
  • Langkah terakhir untuk memuat naik gambar.

3. Fahami Alat di Panel Penulis JalanTikus

Bergantung pada artikel yang anda buat, anda boleh menggunakan beberapa alat yang ada. Berikut adalah beberapa alat yang boleh anda gunakan:

  • Masukkan pautan

Alat ini berfungsi untuk anda yang ingin memasukkan pautan muat turun aplikasi atau pautan dalaman dalam artikel anda. Contohnya semasa anda menulis penjelasan mengenai aplikasi dan ingin memasukkan pautan muat turun, anda boleh menggunakan alat ini. Yang perlu anda buat hanyalah menyalin pautan muat turun aplikasi yang anda bincangkan dan tampal di sini.

  • Tebal, Miring, Tajuk

Alat ini berfungsi untuk merapikan tulisan dan juga memberi gaya pada huruf-huruf dalam artikel anda. Huruf tebal untuk huruf tebal , miring untuk huruf miring, dan Tajuk untuk menekankan sari kata dari artikel yang anda buat. Pastikan menggunakannya dengan bijak.

Oh ya, semakin bijak penggunaan Tajuk, semakin baik artikel yang anda buat. Gunakan H2 dan H3 dalam artikel tersebut agar artikel anda kelihatan lebih kemas dan tersusun.

Setelah saya memberitahu anda bagaimana membuat artikel di JalanTikus, adakah anda sudah bersedia untuk menulis di JalanTikus? Sekiranya anda sudah bersedia, mari tulis di JalanTikus agar dapat memberi inspirasi kepada banyak orang dan juga mendapat bayaran untuk tulisan anda yang berjaya disiarkan. Perhatikan juga syarat artikel yang terdapat di JalanTikus .

Artikel Berkaitan